Πολιτική επιστροφής - Ελληνοεκδοτική

Πολιτική επιστροφής

Επιστροφές με χρήση του δικαιώματος υπαναχώρησης από τις εξ αποστάσεως συμβάσεις βάσει του Ν. 2251/1994 (όπως τροποποιήθηκε από την Κ.Υ.Α. Ζ1-891/2013) – Επιστροφή προϊόντων

Ο Πελάτης έχει τη δυνατότητα να επιστρέψει στην Εταιρεία τα προϊόντα που έχει αγοράσει από το Ηλεκτρονικό της Κατάστημα (όπως αυτό προκύπτει από το δικαίωμα υπαναχώρησής του από τις εξ αποστάσεως συμβάσεις βάσει του Ν. 2251/1994 και όπως τροποποιήθηκε από την Κ.Υ.Α. Ζ1-891/2013) εντός δεκατεσσάρων (14) ημερών από την παραλαβή τους. Οι επιστροφές μπορούν να πραγματοποιηθούν με δύο τρόπους: είτε με παράδοσή τους από τον πελάτη στο φυσικό κατάστημα της Εταιρείας είτε με αποστολή τους με έξοδα του Πελάτη στο φυσικό κατάστημα της εταιρείας, Ιπποκράτους 82, 106 80, Αθήνα. Σε κάθε περίπτωση, ο Πελάτης πρέπει νωρίτερα να έχει ενημερώσει την Εταιρεία με μήνυμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση support@ellinoekdotiki.gr.

Τα επιστραφέντα προϊόντα πρέπει να παραδίδονται στην Εταιρεία στην ίδια άριστη κατάσταση στην οποία παρελήφθησαν από τον Πελάτη και με την αρχική συσκευασία τους. Οι επιστροφές, για να γίνουν δεκτές, θα πρέπει να συνοδεύονται από το πρωτότυπο παραστατικό αγοράς (απόδειξη λιανικής, τιμολόγιο). Δεν γίνονται δεκτές επιστροφές στις οποίες τα προϊόντα έχουν εμφανή σημάδια χρήσης ή κακομεταχείρισης. Ο Πελάτης έχει την υποχρέωση, για να γίνει δεκτή η επιστροφή του, να έχει εξοφλήσει πλήρως και τα μεταφορικά έξοδα που κατέβαλε η Εταιρεία για να φτάσουν τα προϊόντα στον τόπο που αυτός όρισε.
Αφού γίνουν δεκτές οι επιστροφές:
Η Εταιρεία αποδίδει στον Πελάτη την αξία των επιστροφών:
α. Στις περιπτώσεις αντικαταβολής ή κατάθεσης – εμβάσματος, με κατάθεση σε λογαριασμό με δικαιούχο τον Πελάτη.
β. Στην περίπτωση όπου ο πελάτης έχει παραλάβει τα βιβλία από το φυσικό κατάστημα της Εταιρείας, η επιστροφή των χρημάτων γίνεται σε αυτό.
γ. Στην περίπτωση πληρωμής μέσω πιστωτικής κάρτας και μόνο όταν η Εταιρεία έχει ήδη εισπράξει την αξία της συγκεκριμένης συναλλαγής, η Τράπεζα θα ενημερωθεί από την Εταιρεία για την ακύρωση της συναλλαγής. Στη συνέχεια, η Τράπεζα θα πρέπει να προβεί στις προβλεπόμενες ενέργειες. Μετά τη γνωστοποίηση της ακύρωσης της συναλλαγής στην Τράπεζα και στον Πελάτη, η Εταιρεία δεν έχει καμία ευθύνη για τον χρόνο ολοκλήρωσης του αντιλογισμού, που προφανώς καθορίζεται από σχετικές συμβάσεις μεταξύ του Πελάτη και της Τράπεζας.

Προσοχή: Το δικαίωμα υπαναχώρησης από τις εξ αποστάσεως συμβάσεις, όπως ορίζεται βάσει του Ν. 2251/1994 και όπως τροποποιήθηκε από την Κ.Υ.Α. Ζ1-891/2013, αφορά ΜΟΝΟ τις αγορές διαμέσω του ηλεκτρονικού καταστήματος. Σε κάθε περίπτωση, δεν αφορά αγορές που έχουν πραγματοποιηθεί από το φυσικό κατάστημα.

Επιστροφές λόγω ελαττώματος

Στην περίπτωση όπου διαπιστωθεί πως το προϊόν είναι ελαττωματικό, ο Πελάτης ενημερώνει την Εταιρεία στην ηλεκτρονική διεύθυνση support@ellinoekdotiki.gr και επιστρέφει το προϊόν, για να γίνει η αντικατάστασή του.
Ο Πελάτης δεν επιβαρύνεται με οποιοδήποτε μεταφορικό κόστος. Η μόνη υποχρέωσή του είναι να χρησιμοποιήσει ως τρόπο επιστροφής τον ίδιο ακριβώς τρόπο με τον οποίο παρέλαβε τα προϊόντα. Η Εταιρεία φροντίζει όλα της τα προϊόντα να βρίσκονται σε άριστη κατάσταση, όμως είναι αδύνατον να πραγματοποιήσει έλεγχο σε εκατομμύρια σελίδες. Για τον λόγο αυτόν, καθιστά σαφές πως στις περιπτώσεις ελαττωματικών βιβλίων ουδεμία ευθύνη έχει, πλην της αντικατάστασής τους ή της επιστροφής της αξίας αυτών.

Επιστροφές λόγω λάθους

Στην περίπτωση όπου ο Πελάτης παραλάβει την παραγγελία του και διαπιστώσει πως έχει γίνει λάθος από μέρους της Εταιρείας, ενημερώνει στην ηλεκτρονική διεύθυνση support@ellinoekdotiki.gr και επιστρέφει το προϊόν, για να γίνει η αντικατάστασή του.
Ο Πελάτης δεν επιβαρύνεται με οποιοδήποτε μεταφορικό κόστος. Η μόνη υποχρέωσή του είναι να χρησιμοποιήσει ως τρόπο επιστροφής τον ίδιο ακριβώς τρόπο με τον οποίο παρέλαβε τα προϊόντα.

Περιορισμός ευθύνης

Η Εταιρεία προσφέρει τα προϊόντα της προς αξιολόγηση από το καταναλωτικό κοινό και δεν χρησιμοποιεί τεχνικές πώλησης που παραπλανούν τον Πελάτη. Ως εκ τούτου, δεν φέρει ευθύνη για την καταλληλότητα των προϊόντων της για οποιοδήποτε σκοπό, δεν παρέχει οποιαδήποτε εγγύηση για αυτά και δεν έχει καμιά ευθύνη που σχετίζεται με την ασφάλεια χρήσης τους.