#Γαβγίσματα - Ελληνοεκδοτική

Hashtag

#Γαβγίσματα

ISBN: 978-960-563-272-4

-10%
Διαθέσιμο
Λιανική τιμή: 13,50 € 15.00 €
εξώφυλλο σε προοπτική
εξώφυλλο
οπισθόφυλλο

Από τον πρόλογο του βιβλίου:

Στο παρόν τομίδιο συλλέγονται άρθρα και κείμενα που έγραψα τα τελευταία δέκα περίπου χρόνια και δημοσιεύτηκαν σε διάφορα μέσα.
Τα πρώτα περίπου πενήντα κείμενα, αυτά για τα οποία δεν σημειώνεται πού δημοσιεύτηκαν, είναι από το δωρεάν διανεμόμενο περιοδικό της Θεσσαλονίκης Biscotto, με χρονολογική σειρά, από τον Φεβρουάριο του 2008 ως τον Οκτώβριο του 2012. Τα υπόλοιπα είναι από άλλα έντυπα ή ηλεκτρονικά μέσα και η προέλευσή τους αποδίδεται καταλλήλως.
Όλα είναι του καιρού τους, ακόμη και αυτά που δεν είναι επίκαιρα. Σαν τέτοια, οι ιδέες και οι σκέψεις που περιέχουν μπορεί να μην ισχύουν πια, ωστόσο όταν γράφτηκαν ήθελαν πάρα πολύ να βγουν από εντός μου. Με ορισμένα δεν συμφωνώ πια ούτε εγώ, αλλά έτσι είναι αυτά τα πράγματα. Scripta manent.
Πολλά από αυτά έχουν να κάνουν με τη μουσική, ειδικότερα το ροκ και ακόμη ειδικότερα με το συγκρότημα που με παθιάζει περισσότερο από οτιδήποτε άλλο, τους Deep Purple, συνεπώς θα φαίνονται… κινέζικα σε όσους δεν ασχολούνται με το σπορ, άλλα έχουν να κάνουν με τη γενικώς εννοούμενη επικαιρότητα, που πάντα με κεντρίζει και θεωρώ σχεδόν καθήκον μου να τη σχολιάζω.
Συνέλεξα τα κείμενα αυτά όχι επειδή είχα κανένα ζόρι να συμμαζέψω τα γραπτά μου, ούτε κανένα ψώνιο να αναγνωριστώ ως συγγραφέας – αυτά τα σύνδρομα τα ξεπέρασα οριστικά, όταν διαπίστωσα ποιοι άνθρωποι γράφουν και εκδίδουν βιβλία.
Τα συνέλεξα επειδή μ’ αρέσουν και για να τα έχω κάπου μαζεμένα και να μπορώ να τα δίνω σε φίλους, γνωστούς μου και αγνώστους, που ενδιαφέρονται. Συν του ότι μ’ αρέσει να βλέπω στη βιβλιοθήκη τού σπιτιού μου ράχες βιβλίων που γράφουν το όνομά μου. Συγγραφέας όχι, ψώνιο σαφέστατα ναι!
Υπάρχουν μόνο δύο κείμενα, τα τελευταία, που δεν έχουν δημοσιευτεί πουθενά και γράφτηκαν ειδικά για αυτήν την έκδοση.
Ο τίτλος του βιβλίου προέρχεται από το προσωνύμιο «σκύλος» που με χαρακτηρίζει εδώ και πολλά χρόνια.


Είπαν για τα Γαβγίσματα:


«Συναρπαστικό βιβλίο! Διαβάζεται με ένα καλό πούρο κι ένα ποτήρι μπράντι.»
Sir Winston Churchill

«Θα έπρεπε να διδάσκεται στα σχολεία!»
Ιωάννης Καποδίστριας

«Ένα μικρό βήμα για έναν σκύλο, ένα τεράστιο άλμα για την ανθρωπότητα.»
Πιοτρ Κροπότκιν

«Χρήσιμο. Όταν κάνει ρεύμα, το βάζω στην πόρτα για να μην κλείνει απότομα.»
Στίβεν Χόκινγκ

«Είναι για την ανθρώπινη διανόηση ό,τι είναι ο Υπερσιβηρικός σιδηρόδρομος
για τις μεταφορές.»
Ηλίας Πετρόπουλος

«Η σοφία ανήκει στους ηλικιωμένους, αλλά η καρδιά του μικρού παιδιού είναι αγνή.»
Hrundi V. Bakshi

«Δεν το διάβασα.»
Τσακ Νόρις

– Ο σκύλος μου δεν έχει μύτη.
– Και πώς μυρίζει;
– Απαίσια!
Άγνωστος
Η σειρά Hashtag αξιοποιεί την πιο επιτυχημένη λέξη-κλειδί της επικοινωνίας στον κόσμο των social media και τη μεταφέρει «γειώνοντάς» τη στις σελίδες του έντυπου βιβλίου.

Σύντομα κείμενα στα οποία αποτυπώνονται σκέψεις, αντιλήψεις και θέσεις για την αληθινή ζωή, σε ύφος άλλοτε χιουμοριστικό, ενίοτε εξομολογητικό, συχνά δηκτικό και κάποτε προτρεπτικό, καλούν τους αναγνώστες να ψηλαφίσουν στις αράδες τους ένα κομμάτι –μικρότερο ή μεγαλύτερο– του εαυτού τους.

  • Διάσταση: 14 x 22 εκ
  • Σελίδες: 360
  • BARCODE: 9789605632724
  • ISBN: 978-960-563-272-4
  • Εξώφυλλο: Μαλακό
Φώτο συγγραφέα
Στάθης Παναγιωτόπουλος