Η Χριστιανική Αγωγή στον 21o αιώνα - Θεωρία και Πράξη - Τόμος Α΄ - Ελληνοεκδοτική

Πανεπιστημιακά

Η Χριστιανική Αγωγή στον 21o αιώνα - Θεωρία και Πράξη - Τόμος Α΄

ISBN: 978-960-563-203-8

Κωδικός Ευδόξου: 77119427

Συγγραφέας: Ιωάννα Κομνηνού
-10%
Διαθέσιμο
Λιανική τιμή: 18.00 € 20.00 €
εξώφυλλο σε προοπτική
εξώφυλλο

H σειρά «Η Χριστιανική Αγωγή τον 21ο αιώνα: Θεωρία και Πράξη» αναφέρεται σε θεωρητικά και πρακτικά ζητήματα της διδασκαλίας του σχολικού μαθήματος των Θρησκευτικών. Σκοπός της συγγραφής της συγκεκριμένης μελέτης είναι η ανάδειξη του περιεχομένου του μαθήματος, του δυναμισμού του, της σημαντικής επίδρασης που μπορεί να ασκήσει στη διαμόρφωση της προσωπικότητας των μαθητών και των μαθητριών και του ανατρεπτικού του χαρακτήρα, καθώς αντιτίθεται στη χρησιμοθηρία της σύγχρονης εκπαίδευσης.
   Η Χριστιανική Αγωγή στις αρχές του 21ου αιώνα βρίσκεται μπροστά στην πρόκληση μεγάλων αλλαγών. Η ραγδαία πρόοδος της τεχνολογίας, οι εξελίξεις στα περιβάλλοντα εργασίας και στον τρόπο οργάνωσης της οικονομίας και η διαρκώς διογκούμενη μετακίνηση πληθυσμών που δημιουργεί ένα πολυπολιτισμικό τοπίο θέτουν σε δοκιμασία τις πολιτισμικές και θρησκευτικές ταυτότητες των λαών. Αντιλαμβανόμαστε, λοιπόν, ότι χρειάζονται τροποποιήσεις στο περιεχόμενο του μαθήματος.
   Η αφετηρία μας ήταν, κυρίως, η ελληνική πραγματικότητα και οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει το μάθημα των Θρησκευτικών με τις αλλαγές στη φυσιογνωμία του. Στον πρώτο τόμο το ενδιαφέρον μας επικεντρώνεται στη διδακτική του μαθήματος, σε θεωρίες μάθησης και αντίστοιχα μοντέλα διδασκαλίας, σε στρατηγικές και τεχνικές διδασκαλίας αλλά και σε θεωρητικές τοποθετήσεις για το φιλοσοφικό και κοινωνιολογικό υπόβαθρο ανάπτυξης ενός σύγχρονου μαθήματος της Χριστιανικής Αγωγής. Σημαντικό μέρος αφορά σε θέματα πρακτικών εφαρμογών, όπως αυτά του σχεδιασμού, της εφαρμογής και της αξιολόγησης Αναλυτικών Προγραμμάτων.

  • Διάσταση: 17 x 24 εκ
  • Σελίδες: 312
  • BARCODE: 9789605632038
  • ISBN: 978-960-563-203-8
  • Εξώφυλλο: Μαλακό
  • Ημερ. κυκλοφορίας: 17-11-2018
Φώτο συγγραφέα
Ιωάννα Κομνηνού