Πάντρεμα Οίνων & εδεσμάτων - Ελληνοεκδοτική

Πάντρεμα Οίνων & εδεσμάτων

ISBN: 960-85598-8-X

Διαθέσιμο
Λιανική τιμή: 10.60 € 10.60 €
εξώφυλλο σε προοπτική
εξώφυλλο

Ένα νέο και χρηστικό βιβλίο εμφανίσθηκε πρόσφατα στο ανερχόμενο γαστρο-οινικό μας στερέωμα, με κυρίαρχο θέμα την αρμονία των σημερινών κρασιών μας με τα διάφορα ελληνικά πιάτα.
Πρόκειται για το «Πάντρεμα Οίνων και εδεσμάτων» στις εκδόσεις «Οίνος ο αγαπητός»  μέσα από το οποίο ο οινολόγος Δρ Δημήτρης Χατζηνικολάου απευθύνεται σε όλους τους μάχιμους ουρανίσκους αυτής της χώρας, παραθέτοντας τα κρυφά μυστικά του γαμπρού που είναι ο Οίνος, ο τόσο πολύ αγαπητός.
Σε πρωτότυπη τετράγωνη διάσταση, σκληρό εξώφυλλο και 90 πολύχρωμες σελίδες, συναντά κανείς άφθονες λεπτομέρειες από το κόσμο των αξεσουάρ στο τραπέζι, τις συνθήκες μιας ιδανικής κάβας, τις προϋποθέσεις της σωστής παλαίωσης και του σερβιρίσματος, προκαλώντας την φαντασία και των πλέον αναποφάσιστων εργένηδων, να προχωρήσουν μέσα από αυτό το πρωτότυπο αυτό βιβλίο, σε λυτρωτικές γνωριμίες με 16 πανέμορφες ελληνίδες.
Δεκαέξι λοιπόν συνταγές-νύφες με ορεκτικά, σαλάτες, θαλασσινά και κρεατικά που φρόντισε ο Βασίλης Φραντζολάς έχουν ήδη επιλέξει τον σύντροφο της ζωής τους, ανάμεσα σε 60 εκλεκτά κρασιά, σφραγίζοντας μεθυστικά τον αστερισμό της νέας γενιάς των ελλ-οίνων….
Ένα βιβλίο που …αναφέρει τα καπρίτσια κάθε νύφης, που είναι ο τρόπος παρασκευής των συνταγών, προτείνει συγκεκριμένα κρασιά (ετικέτες) για πάντρεμα ομαλή συμβίωση, ενώ …πίνεται δροσιστικά ως την τελευταία του γουλιά! 
Σας το προτείνουμε άφοβα επειδή εμείς το γευθήκαμε και εντυπωσιαστήκαμε. Του ευχόμαστε δε δημόσια : «βίο ανθόσπαρτον»

  • Διάσταση: 19 x 19 εκ.
  • Σελίδες: 96
  • BARCODE: 960855988X
  • ISBN: 960-85598-8-X
  • Εξώφυλλο: Σκληρό
  • Ημερ. κυκλοφορίας: 03-02-2021
Φώτο συγγραφέα
Δημήτρης Χατζηνικολάου

Οινολόγος του Πανεπιστημίου του Μπορντώ (D.N.O), διπλωματούχος γευσιγνώστης (D.U.A.D), με μεταπτυχιακό Μaster (D.E.A.) στην αμπελουργία και Διδακτορικό Δίπλωμα στη εφαρμοσμένη μικροβιολογία, ο Δημήτρης Χατζηνικολάου σπούδασε στο Bordeaux  με ειδική γαλλική υποτροφία. Για την πολυετή του συμβολή  σε  νέες  μεθόδους παραγωγής λευκών οίνων, του απενεμήθη τιμητικά η Γαλλική Υπηκοότητα.

Επιστρέφοντας στη Ελλάδα ανοίγει νέους ορίζοντες στα οινικά δρώμενα του τόπου, δημιουργώντας το πρώτο  Γραφείο Συμβούλων Τεχνολογίας και Μάρκετινγκ Οίνου , με τον διακριτικό τίτλο «Οίνος ο Αγαπητός».

Η εκπόνηση μελετών για την δημιουργία οινοποιητικών μονάδων νέας φιλοσοφίας παραγωγής, η οινοποίηση επιλεγμένων ποικιλιών και η συμβολή του στην διαμόρφωση της ιδέας του «μικρού παραγωγού» αποτελούν δείγμα δραστηριοτήτων του, ως Σύμβουλος Τεχνολογίας Οίνου.
Στον χώρο του οινικού μάρκετινγκ ασχολείται τόσο με την βελτίωση της εμφάνισης των κρασιών στο ράφι, (δημιουργώντας ετικέτες και συσκευασίες) όσο και με την προώθησή των οινικών επιλογών στις προτιμήσεις των καταναλωτών.

Με πλούσια αρθρογραφία σε εφημερίδες και περιοδικά, διαλέξεις, ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές, βιβλία και ηλεκτρονικές εκδόσεις, έχει καταξιωθεί ως  ο πρωτοπόρος οινο-δημοσιογράφος στην προσπάθεια για την διάδοση της ιδέας του ποιοτικού κρασιού στην χώρα μας.

Εξάλλου η εκδοτική καινοτομία των Συνεργατών του «Οίνου του Αγαπητού» που παρουσιάζουν τον διονυσιακό πλούτο των ετικετών της χώρας των ελλ-οίνων, με τίτλο: «Το Αλφαβητάρι των ελληνικών κρασιών», διανύει σήμερα την μεθυστική πορεία της έβδομης  επανέκδοσής του.
Αρχές του 1993 ιδρύει το πρώτο Σχολείο του Κρασιού στην Ελλάδα συμβάλλοντας τα μέγιστα στην γευστική εκπαίδευση των Ελλήνων καταναλωτών. Σήμερα οι πτυχιούχοι  ξεπερνούν τους 9.500, ενώ στην μοναδική επαγγελματική αίθουσα γευσιγνωσίας στα Μελίσσια, λειτουργούν Κύκλοι Σεμιναρίων Οινογνωσίας που απευθύνονται σε ανήσυχους και απαιτητικούς ουρανίσκους.

Κυκλοφόρησε ήδη δέκα διαφορετικούς τίτλους για το κρασί, μεταξύ των οποίων και το «ΟΙΝΟΣ» ένας εμπεριστατωμένος  Παγκόσμιος Αμπελοοινικός Άτλαντας τον οποίο έχει επιμεληθεί ο ίδιος προσωπικά.
Το δίτομο «Οίνος και Αίνος» αποτελεί ξεχείλισμα της αγάπης του για τον Οίνο που ευφραίνει διαχρονικά τις καρδιές των ανθρώπων. Πρόκειται για ένα ποτήρι γεμάτο εμπειρίες κρυφές αλήθειες, γεγονότα, δοκίμια και ευχαριστίες προς τον Δημιουργό, τοποθετώντας το χοϊκό πήχη του κρασιού πέρα από τα όρια του ουρανίσκου…

Τέλος κυκλοφόρησε  το βιβλίο «Επισκέψιμα & αγαπημένα οινοποιεία» ένα πολυτελές λεύκωμα των επισκέψιμων οινοποιείων της σημερινής διονυσιακής μας γης. Μέσα από τις 250 πολύχρωμες σελίδες του, προωθείται η νέα ιδέα του οινο-τουρισμού στα πανέμορφα και αγαπημένα κτήματα της σύγχρονης Ελλάδας.

Μετά από πολυετή επιτυχία στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΣΚΑΙ 100,3 συνεχίζει καθημερινά τις μεθυστικές ραδιοφωνικές εκπομπές του  στη συχνότητα των 99,5 στον ΒΗΜΑ FM και ταυτόχρονα και στον Galaxy 92 ενώ ετοιμάζεται πολύ σύντομα να υπηρετήσει τον «Οίνο τον Αγαπητό» και σε τηλεοπτικό επίπεδο.