Το Ταξίδι της Σταγόνας - Ελληνοεκδοτική
προηγούμενη επόμενη

Το Ταξίδι της Σταγόνας

ISBN: 978-960-563-466-7

Συγγραφέας: Nίκη Ευελπίδου
Εικονογράφηση: Zafouko Yamamoto
Ηλικία: 5+ (Νηπιαγωγείο - Α΄ Δημοτικού)
-10%
Διαθέσιμο
Λιανική τιμή: 11.03 € 12.25 €
Εξώφυλλο
Οπισθόφυλλο

Το Ταξίδι της Σταγόνας είναι το πρώτο παραμύθι της σειράς γνώσεων Περιβαλλοντικές Ιστορίες.

Η σειρά αυτή στόχο έχει: αφενός να εξοικειωθούν τα παιδιά με θέματα φυσικής γεωγραφίας, περιβάλλοντος και γεωλογίας μέσα από ιστορίες εμπνευσμένες από αληθινά γεγονότα οι οποίες περιγράφουν απλουστευμένα πραγματικές διεργασίες που συμβαίνουν στη φύση· αφετέρου, να κατανοήσουν πως στη φύση, όπως και στη ζωή γενικότερα, κάθε δράση οδηγεί σε μια αντίδραση, ώστε μεγαλώνοντας να γίνουν σκεπτόμενοι και ευαισθητοποιημένοι ενήλικες.
Στο πρώτο βιβλίο Το Ταξίδι της Σταγόνας παρακολουθούμε την πορεία που ακολουθεί η σταγόνα της βροχής σε περίπτωση αιφνίδιας πλημμύρας. Παρουσιάζονται οι πραγμα­τικές διεργασίες που συμβαίνουν από τη στιγμή που η βροχή αρχίζει το ταξίδι της στην επιφάνεια της γης, μέχρι να επιστρέψει –μέσω της εξάτμισης– στην ατμόσφαιρα.

Η έκδοση πλαισιώνεται από αφηγηματικούς χάρτες (η πρόσβαση είναι δωρεάν, σαρώνοντας τον σχετικό QR-CODE) που συνδυάζουν κείμενο, φωτογραφίες και βίντεο και με τρόπο παραστατικό «ξεναγούν» τους μικρούς και μεγάλους αναγνώστες στις περιοχές, τα γεγο­νότα και τις καταστάσεις που συνδέονται με το Ταξίδι της Σταγόνας.

Σύνδεση βιβλίου με τα Εργαστήρια Δεξιοτήτων του Ι.Ε.Π. 

Θεματική ενότητα Υποθεματική
Β. Φροντίζω το περιβάλλον Κλιματική αλλαγή – Φυσικές Καταστροφές, Πολιτική Προστασία
Λέξεις κλειδιά θεματικής ενότητας: Κλιματική αλλαγή, φυσικές καταστροφές, αειφορία και βιώσιμη ανάπτυξη, βιώσιμο μέλλον
  • Διάσταση: 22 x 22 εκ.
  • Σελίδες: 48
  • BARCODE: 9789605634667
  • ISBN: 978-960-563-466-7
  • Εξώφυλλο: Σκληρό
  • Ημερ. κυκλοφορίας: 17-04-2022
φώτο συγγραφέα
Nίκη Ευελπίδου

Η Νίκη Ευελπίδου είναι Καθηγήτρια στο Τμήμα Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι ενθουσιώδης γεωλόγος και ασχολείται ενεργά με τη γεωμορφολογία, τις μεταβολές στάθμης θάλασσας, την παλαιογεωγραφία, τα γεωγραφικά συστήματα πληροφοριών και τη μελέτη και μοντελοποίηση φυσικών κινδύνων.
   Το ερευνητικό της έργο περιλαμβάνει περισσότερες από 300 δημοσιεύσεις σε διε­θνή και ελληνικά επιστημονικά περιοδικά, 30 συγγράμματα με τη μορφή βιβλίων ή πανεπιστημιακών σημειώσεων, ενώ έχει δώσει πλήθος διαλέξεων και σεμιναρίων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Έχει διοργανώσει περισσότερα από 100 εκπαιδευτικά σεμινάρια, συνέδρια και ημερίδες, εθνικού αλλά και διεθνούς ενδιαφέροντος. Είναι δύο φορές βραβευμένη από την Ακαδημία Αθηνών για την προσφορά της στη γεωλογική γνώση του ελληνικού χώρου. Έχει διατελέσει επόπτρια στο Γνωστικό Πεδίο Φυσικές Επιστήμες, Τεχνολογία και Μαθηματικά, στο Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής.
   Η Νίκη Ευελπίδου αγαπά τη γνώση, τη μάθηση, την προσφορά και τα παιδιά και η νέα σειρά παραμυθιών της είναι το επιστέγασμα όλων αυτών.

φώτο εικονογράφου
Zafouko Yamamoto Η Ζαφειρούλα Σιμοπούλου χρησιμοποιεί το ψευδώνυμο Zafouko Yamamoto για να εικονογραφεί παιδικά βιβλία. Ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη, όπου σπούδασε Αρχιτεκτονική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Στη Μαριάνθη Πελεβάνη, TVXS, 23/9/2023

Στην Ειρήνη Βολιτάκηtravel4kids.gr

vradini.gr, 26/9/2023

Στον Παναγιώτη Μήλα, catisart.gr, 13/10/2023