Τρόφιμα και Καταναλωτής Επιμέλεια: Κωνσταντίνος Αποστολόπουλος
ISBN: 978-960-8458-15-4
Κωδικός Ευδόξου: 4776
Στο πλαίσιο μιας παγκοσμιοποιημένης καταναλωτικής κοινωνίας, το αγροδιατροφικό σύστημα άρχισε να διαφοροποιείται και η διατροφική πολιτική, σε παγκόσμιο επίπεδο, οργανώθηκε πάνω σε νέες βάσεις, οι οποίες όμως συχνά αναθεωρούνται, σε συνδυασμό και με τα δυσμενή αποτελέσματα της περιβαλλοντικής καταστροφής, η οποία φαίνεται πως εμφανίστηκε απειλητικά και πολύ νωρίτερα από τις προβλέψεις των ειδικών. Η τελευταία αυτή εξέλιξη γέννησε μία νέα ιδεολογία, η οποία πολύ σύντομα ανέδειξε την ανάγκη υιοθέτησης πρακτικών για την επίτευξη της λεγόμενης Βιώσιμης Κατανάλωσης.
Η έκδοση του παρόντος συλλογικού τόμου θα πρέπει, κατά τη γνώμη μας, να αποτελέσει το έναυσμα για συνεχή δημοσίευση ερευνητικών εργασιών πάνω σε θέματα τροφίμων και καταναλωτή, όπως είναι η διασφάλιση της ποιότητας και τα πρότυπα για τη διασφάλιση αυτή, η βιώσιμη κατανάλωση, η διατροφική πολιτική γενικά, και ιδιαίτερα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αφού η Ελλάδα είναι μέλος της, η καταναλωτική συμπεριφορά και η προστασία του καταναλωτή από τροφικές ασθένειες, η μεσογειακή διατροφή, τα παραδοσιακά τρόφιμα ετικέτας, τα κανάλια διανομής των τροφίμων (logistics), τα γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα, τα λειτουργικά τρόφιμα, η οργάνωση των καταναλωτών κ.ά.
- Διάσταση: 17 x 24 εκ
- Σελίδες: 264
- BARCODE: 9789608458154
- ISBN: 978-960-8458-15-4
- Εξώφυλλο: Μαλακό
- Ημερ. κυκλοφορίας: 17-11-2018
Της ίδιας κατηγορίας
Εναλλακτικός και Ήπιος Τουρισμός Υπαίθρου - Θεωρητική προσέγγιση και εφαρμογές
ISBN: 978-960-8458-16-1Παιδική και νεανική Λογοτεχνία Πρόσωπα - Κείμενα - Ζητήματα
ISBN: 978-960-6738-06-7Signum - Τεύχος 4-5
ISBN: ISSN: 1792-2135ΤΠΕ και Εκπαίδευση - Από την κιμωλία στο διαδίκτυο
ISBN: 978-960-563-206-9