ΑΠΟ ΑΥΓΟΥΣΤΟ... ΣΕ ΑΥΓΟΥΣΤΟ - Ελληνοεκδοτική
Δείγμα σελίδας 1
Δείγμα σελίδας 2
Δείγμα σελίδας 3
Δείγμα σελίδας 4
Δείγμα σελίδας 5
Δείγμα σελίδας 6
Δείγμα σελίδας 7
Δείγμα σελίδας 8
Δείγμα σελίδας 9
Δείγμα σελίδας 10
Δείγμα σελίδας 11
Δείγμα σελίδας 12
Δείγμα σελίδας 13
Δείγμα σελίδας 14
Δείγμα σελίδας 15
Δείγμα σελίδας 16
Δείγμα σελίδας 17
Δείγμα σελίδας 18
Δείγμα σελίδας 19
Δείγμα σελίδας 20
Δείγμα σελίδας 21
Δείγμα σελίδας 22
Δείγμα σελίδας 23
Δείγμα σελίδας 24
Δείγμα σελίδας 25
Δείγμα σελίδας 26
Δείγμα σελίδας 27
Δείγμα σελίδας 28
Δείγμα σελίδας 29
Δείγμα σελίδας 30
Δείγμα σελίδας 31
Δείγμα σελίδας 32
Δείγμα σελίδας 33
Δείγμα σελίδας 34
Δείγμα σελίδας 35
Δείγμα σελίδας 36
Δείγμα σελίδας 37
Δείγμα σελίδας 38
Δείγμα σελίδας 39
Δείγμα σελίδας 40
Δείγμα σελίδας 41
Δείγμα σελίδας 42
προηγούμενη επόμενη

ΑΠΟ ΑΥΓΟΥΣΤΟ... ΣΕ ΑΥΓΟΥΣΤΟ

ISBN: 978-960-563-324-0

Συγγραφέας: Ελευθερία Κρικέλη
-10%
Διαθέσιμο
Λιανική τιμή: 13.01 € 14.45 €
εξώφυλλο σε προοπτική
εξώφυλλο
οπισθόφυλλο


Μοιραίο, τυχαίο, πεπρωμένο…
    Παράμετροι που διαγράφουν και καθορίζουν την πορεία της ζωής μας και υλικά που συνθέτουν το σκηνικό του θεατρικού έργου της ζωής τού καθενός μας.
    Πρωταγωνιστές είμαστε όλοι εμείς ανεξαιρέτως. Σκηνοθέτης και σεναριογράφος του κάθε έργου είναι εκείνος που ορίζει και προσδιορίζει το φινάλε.
    Η ώρα που ο καθένας από εμάς θα βγει στη σκηνή για να παίξει τον ρόλο του άραγε έχει εκ των προτέρων προσδιορισθεί και με κάθε λεπτομέρεια μελετηθεί; Πιθανές αναβολές, αν και μοιάζουν απρογραμμάτιστες, ίσως να είναι, τελικά, απόλυτα και μοιραία προγραμματισμένες για την εξέλιξη του έργου.
    Γιάννης, Ντουζόν, Χρύσω… μικροί ήρωες, μεγάλοι, όμως πρωταγωνιστές της ζωής, έπαιξαν κορυφαίους ρόλους, με μοναδική αυθεντικότητα, και επηρέασαν καθοριστικά ανθρώπινες ζωές. Στο έργο που λέγεται ζωή δεν υπάρχει εύκολος ή δύσκολος, μικρός ή μεγάλος ρόλος. Υπάρχει μόνο ρόλος.
    Και η ελπίδα; Είναι πάντα εκεί, είναι οι νότες τής πιο γλυκιάς και παρήγορης μελωδίας, γραμμένης από την ίδια την ανθρώπινη φύση, που ακούγεται ως ευφρόσυνη υπόκρουση σε όλη τη διάρκεια της παράστασης.

  • Διάσταση: 15 x 22 εκ
  • Σελίδες: 336
  • BARCODE: 9789605633240
  • ISBN: 978-960-563-324-0
  • Εξώφυλλο: Μαλακό
  • Ημερ. κυκλοφορίας: 31-01-2020
Φώτο συγγραφέα
Ελευθερία Κρικέλη

Η Ελευθερία Κρικέλη, το γένος Καλογεράτου, γεννήθηκε στο Αργοστόλι της Κεφαλονιάς, όπου και έζησε τα πρώτα παιδικά της χρόνια. Αμέσως μετά τους καταστρεπτικούς σεισμούς τού 1953 που ισοπέδωσαν το νησί, μετοίκησε στην Αθήνα. Αποφοίτησε από το «Μαράσλειο», Πρότυπο Γυμνάσιο Θηλέων Αθηνών.
Σπούδασε Ιατρική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και εν συνεχεία μετέβη στις ΗΠΑ για μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Βοστόνης (Boston City Hospital), αποκτώντας την ειδικότητα του Ειδικού Παθολόγου στην Εσωτερική Παθολογία και τον ακαδημαϊκό τίτλο “Teaching Fellow, B.U.”.
Μετά τη δεκαετή παραμονή στις ΗΠΑ, επέστρεψε στην Ελλάδα και εντάχθηκε από το 1985 στο Επιστημονικό Δυναμικό τού «Θεραπευτηρίου Υγεία». Το 1989 ορίστηκε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του «Υγεία» και το 1994 εξελέγη Αντιπρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου. Το 1995 ορίστηκε μέλος του Επιστημονικού Συμβουλίου «Υγεία - Mayo Clinic» και το 1996 εξελέγη Πρόεδρος της Επιστημονικής Ένωσης Ιατρών του «Υγεία» με πλούσια δραστηριότητα, τόσο επιστημονική όσο και κοινωνική, οργανώνοντας συνέδρια και σεμινάρια με επίκαιρα ιατρικά θέματα και διενεργώντας πληθυσμιακό έλεγχο σε ακριτικές περιοχές της Ελλάδας, όπως Καστελόριζο, Κίμωλο, σε στενή συνεργασία με τη Διοίκηση του Νοσοκομείου.
Το 2001 εκλήθη από το Διοικητικό Συμβούλιο του νεοσύστατου Νοσοκομείου “Metropolitan”, όπου και διοργάνωσε τον Παθολογικό Τομέα, καθώς και την εκπαίδευση του Νοσηλευτικού Προσωπικού. Από το 2002 έως το 2011 διετέλεσε Διευθύντρια της Δ΄ Παθολογικής Κλινικής τού Νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν». Τον Ιανουάριο του 2012 ανέλαβε τη Διεύθυνση της Α΄ Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου «Μητέρα», ενώ παράλληλα της ανετέθη η πλήρης οργάνωση –επιστημονική και λειτουργική– του Παθολογικού Τομέα, ώστε να καταστεί Γενικό Νοσοκομείο. Ως Διευθύντρια της Α΄ Παθολογικής Κλινικής, καθιέρωσε μηνιαίες ανασκοπήσεις σύγχρονων ιατρικών εξελίξεων. Έχει διοργανώσει επίσης οκτώ επιστημονικές διημερίδες-συνέδρια με διεθνή συμμετοχή, που αφορούν σύγχρονα ιατροκοινωνικά θέματα, όπως «Το μέλλον των μεταμοσχεύσεων στην Ελλάδα», «Οι επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στην υγεία», «Το κάπνισμα, μια παγκόσμια πολυοργανική νόσος, με πρόληψη», «Παχυσαρκία, Νόσος και απειλή». Από τον Ιανουάριο του 2012 έως και σήμερα είναι Διευθύντρια της Α΄ Παθολογικής Κλινικής και Συντονιστής του Παθολογικού Τομέα του Γενικού Νοσοκομείου «Μητέρα».
Το 2010 κυκλοφόρησε το βιβλίο της με τίτλο Από Αύγουστο… σε Αύγουστο, που έχει προλογίσει ο αείμνηστος Ιάκωβος Καμπανέλλης. Το 2018 το βιβλίο τιμήθηκε με το Βραβείο τής Ακαδημίας Αθηνών. Υπό έκδοση βρίσκονται το μυθιστόρημα με τίτλο Ο Πέμπτος Φάκελος, που έχει προλογίσει ο Βασίλης Βασιλικός, και τρία παιδικά διηγήματα.