Κατανοώντας τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης - Ελληνοεκδοτική

Πανεπιστημιακά

Κατανοώντας τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης

ISBN: 978-960-563-386-8

Κωδικός Ευδόξου: 122080427

-10%
Διαθέσιμο
Λιανική τιμή: 18.00 € 20.00 €
εξώφυλλο σε προοπτική
εξώφυλλο

Η ραγδαία πρόοδος που έχει συντελεστεί από τον 20ό αιώνα μέχρι σήμερα στον τομέα της επιστήμης των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών επέδρασε καταλυτικά σε κάθε πτυχή της ανθρώπινης δραστηριότητας. Η διάδοση του Διαδικτύου και η καθιέρωσή του ως το πιο δημοφιλές μέσο επικοινωνίας έχει επαναπροσδιορίσει τον τρόπο ζωής των ανθρώπων στις «δυτικές κοινωνίες» και τις έχει αναμορφώσει ριζικά.
    Ανάμεσα στις πολυάριθμες εφαρμογές και δυνατότητες επικοινωνίας που προσφέρει το Διαδίκτυο, πρωταγωνιστικός είναι ο ρόλος των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης (Social Media). Τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης αποτελούν ένα πολυπολιτισμικό φαινόμενο που διαρκώς εξελίσσεται, γεγονός που αποδεικνύεται από τα συνεχώς αυξανόμενα ποσοστά χρήσης τους σε παγκόσμια κλίμακα. Αξιοποιούνται στην επικοινωνία, την εκπαίδευση, την επαγγελματική δράση και, ευρύτερα, στην κοινωνικοποίηση των ανθρώπων, επιδρώντας με πολλούς διαφορετικούς τρόπους στη ζωή τους και ιδιαίτερα στη ζωή των νέων. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι θεωρούνται η μεγαλύτερη κοινωνική αλλαγή από την εποχή της Βιομηχανικής Επανάστασης.
    Στόχος αυτής της μελέτης είναι η διερεύνηση της χρήσης των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης (ΜΚΔ) μέσα από ένα ευρύ δίκτυο ατομικών, διαπροσωπικών και κοινωνικών παραγόντων οι οποίοι φαίνεται να συνδέουν τη χρήση των ΜΚΔ με τα ψηφιακά σύνορα μιας πόλης. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται σε παράγοντες που σχετίζονται με στοιχεία της ταυτότητας των χρηστών, όπως τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς τους και τα κίνητρα που τους οδηγούν στη χρήση των ΜΚΔ. Επιπλέον, επιχειρήθηκε η ανάλυση δεδομένων για τη χρήση των ΜΚΔ σε παγκόσμιο, ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο (στο ελληνικό κράτος) με βάση τα πιο πρόσφατα στατιστικά στοιχεία, προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες συγκρίσεις.

  • Διάσταση: 17 x 24 εκ
  • Σελίδες: 208
  • BARCODE: 9789605633868
  • ISBN: 978-960-563-386-8
  • Εξώφυλλο: Μαλακό
  • Ημερ. κυκλοφορίας: 17-12-2020
Φώτο συγγραφέα
Παναγιώτης Ε. Τζαβάρας

Γεννήθηκα στο Πλατύ Καλαμάτας το 1975. Αποφοίτησα από το Τμήμα Στατιστικής & Ασφαλιστικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Πειραιώς και έκανα μεταπτυχιακές σπουδές στον τομέα της Τηλε-Πληροφορικής στο Πανεπιστήμιο του Δούναβη (Danube University of Krems) στην Αυστρία. Ακολούθησε ένα δεύτερο μεταπτυχιακό στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο στον τομέα των Πληροφοριακών Συστημάτων. Το 2018 αναγορεύθηκα διδάκτωρ της Σχολής Εφαρμοσμένων Μαθηματικών & Φυσικών Επιστημών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Έχω συνεργαστεί ως διδάσκων με το ΤΕΙ Καλαμάτας, το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου. Επίσης, είμαι συνεργάτης του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης. Είμαι παντρεμένος με τη Μαρία Καλλιντέρη κι έχουμε μια κόρη, την Ελεάννα.