Ξένιος και Παραξένιος - Ελληνοεκδοτική
προηγούμενη επόμενη

Ξένιος και Παραξένιος

ISBN: 978-960-563-282-3

Συγγραφέας: Σγουρή Β. Γεωργιάδη
Εικονογράφηση: Μαριάννα Φραγκούλη
Ηλικία: 4+ (Παιδικός Σταθμός - Νηπιαγωγε
-10%
Διαθέσιμο
Λιανική τιμή: 11.03 € 12.25 €
Εξώφυλλο

Πώς θα σας φαινόταν αν εκεί που οδηγούσατε ανέμελα το ποδηλατάκι σας,
όπως η Φλάουρα η μαϊμού, ξεπεταγόταν μπροστά σας ένα τεράστιο φίδι;
Και όχι ένα οποιοδήποτε φίδι! Ήταν ο Παραξένιος Φολίδας
με τον ξεχωριστό χαρακτήρα και τη φασαριόζα ουρά του,
που δεν την ήθελε καθόλου πάνω στο σώμα του.

Τη μέρα που η παιχνιδιάρα Φλάουρα συναντάει απρόσμενα τον Παραξένιο,
μια συναρπαστική περιπέτεια ξεκινάει και για τους δυο τους...

Μια διασκεδαστική ιστορία για την αποδοχή του εαυτού μας και των άλλων.
Γιατί είναι υπέροχο να είναι κανείς διαφορετικός!

Σύνδεση βιβλίου με τα Εργαστήρια Δεξιοτήτων του Ι.Ε.Π.  

Θεματική ενότητα  Υποθεματική
Α. Ζω καλύτερα – Ευ ζην Ψυχική και συναισθηματική υγεία
Λέξεις κλειδιά θεματικής ενότητας: Κατανόηση εαυτού, αυτογνωσία, ενσυναίσθηση, αυτοσεβασμός, σεβασμός και αποδοχή της διαφορετικότητας του άλλου, υγιής έκφραση και διαχείριση συναισθημάτων, ανάπτυξη σχέσεων εμπιστοσύνης
  • Διάσταση: 22 x 30 εκ.
  • Σελίδες: 40
  • BARCODE: 9789605632823
  • ISBN: 978-960-563-282-3
  • Εξώφυλλο: Σκληρό
  • Ημερ. κυκλοφορίας: 22-12-2015
φώτο συγγραφέα
Σγουρή Β. Γεωργιάδη Γεννήθηκε στην Αθήνα. Αποφοίτησε από το Λύκειο του Παλαιού Ψυχικού και σπούδασε στο Παιδαγωγικό Τµήµα Νηπιαγωγών του Πανεπιστηµίου της Αθήνας. Έχει παρακολουθήσει σεµινάρια Κούκλας και Κουκλοθεάτρου µε τη Σοφία Ντινιακού. Από το 1997 µέχρι σήµερα εργάζεται στην ιδιωτική εκπαίδευση, συγκεκριµένα στην Ελληνογαλλική Σχολή Άγιος Παύλος Αθηνών, όπου εδώ και δεκαπέντε χρόνια είναι Προϊσταµένη του Νηπιαγωγείου της Σχολής. Παράλληλα ασχολείται µε τη µελέτη και τη συγγραφή παιδικών βιβλίων, ενώ γράφει και θεατρικά κείµενα για µαθητικές παραστάσεις, πολλές από τις οποίες έχουν παρουσιαστεί σε κεντρικά θέατρα της Αθήνας και στο αµφιθέατρο του Γαλλικού Ινστιτούτου Αθηνών.
Το 2012 παρουσίασε στο ευρύ κοινό (από τη σκηνή του θεάτρου Θεµέλιο) το παιδικό θεατρικό της έργο Τα όνειρα δεν είναι παίξε γέλασε.
Για τρία χρόνια συµµετείχε ως εθελόντρια στις δράσεις του Συλλόγου γονιών παιδιών µε καρκίνο, Φλόγα, αλλά και της Unicef, συµµετέχοντας ενεργά µε τις µαθητικές οµάδες που επιβλέπει σε κάθε Τηλεµαραθώνιο.
Εθελοντικά συµµετέχει και στις δράσεις του Διεθνούς Κέντρου Ολυµπιακής Εκεχειρίας, µε το οποίο έχει εκδώσει και το βιβλίο της Ένας Μικρούλης Μεγάλος Ολυµπιονίκης, το οποίο έχει µεταφραστεί σε πέντε (5) γλώσσες και έχει παρουσιαστεί σε εκατοντάδες παιδιά τόσο στην Ελλάδα (σε όλα τα δηµοτικά σχολεία του Δήµου Αλίµου, στη Δράµα, στην Αράχωβα, στον Άγιο Δηµήτριο κ.λπ.) όσο και στο εξωτερικό (Ελβετία, Γερµανία κ.λπ.). το βιβλίο αυτό διανέµεται και στους µαθητές που παρακολουθούν το πρόγραµµα Kids Athletics, στο Καλλιµάρµαρο Στάδιο.
Η πιο πρόσφατη δράση της µε το Διεθνές Κέντρο Ολυµπιακής Εκεχειρίας ήταν η συµµετοχή στην 1η γιορτή Αθληµάτων, στο στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, στις 8 Ιουνίου 2017, όπου παρουσίασε σε 1500 παιδιά το βιβλίο της Ένας Μικρούλης Μεγάλος Ολυµπιονίκης.
Η Σγουρή Β. Γεωργιάδη έχει λάβει ένα βραβείο από τον Πρόεδρο της Βουλής το 2008 και δύο Διεθνή Βραβεία µε τις µαθητικές οµάδες της Σχολής όπου εργάζεται.
Με ένα κείµενό της συµµετείχε στο δίτομο έργο του Δηµήτρη Β. Βαρθαλίτη, Μάρκος Βαµβακάρης, Από τον µύθο στην ιστορία 1600-2017.
Από τις εκδόσεις Διάπλαση έχουν εκδοθεί τα παρακάτω βιβλία:
Ανακαλύπτω τα γράµµατα µε τον Μπιµπί (2007), Ανακαλύπτω τους αριθµούς µε τον Μπιµπί (2007), Ο Μπιµπί στα προνήπια (2007), Ο Μπιµπί στον παιδικό σταθµό (2008), Ο Μπιµπί προετοιµάζεται για το δηµοτικό (2009), Χριστούγεννα στο δάσος, µιούζικαλ για παιδιά (µε cd, 2009), Μια αλεπού καλλονή, µιούζικαλ για παιδιά (µε cd, 2009), Πετώντας ως την Οµπρελοχώρα (2009), Μα ποιος τα κάνει όλα σωστά; (2011), Ο Λαλού θα πάει σχολείο (2014), Είναι Χριστούγεννα Λαλού (2014), Χριστούγεννα στο δάσος (παραµύθι µε cd, 2014).
Έχει συμμετάσχει στη σειρά Μικρά µολύβια µε τη µαθητική οµάδα Ε΄τάξης του δηµοτικού της Ελληνογαλλικής Σχολής Άγιος Παύλος Αθηνών, µε µια ιστορία µε τίτλο Άλµπερτ Αϊνστάιν το όνοµά µου (2018).
Από τις εκδόσεις του Διεθνούς Κέντρου Ολυµπιακής Εκεχειρίας, που είναι επιχειρησιακό παρακλάδι της Διεθνούς Ολυµπιακής επιτροπής για θέµατα παιδείας, εκπαίδευσης και αθλητισµού, έχει εκδοθεί το βιβλίο Ένας Μικρούλης Μεγάλος Ολυµπιονίκης (2012).

Επικοινωνία με τη συγγραφέα: sgourita1@gmail.com
φώτο εικονογράφου
Μαριάννα Φραγκούλη Γεννήθηκε στην Αθήνα, μιαν ηλιόλουστη μέρα του Αυγούστου. Από τότε που θυμάται τον εαυτό της, κρατούσε μολύβια και πινέλα στα χέρια της. Ζωγράφιζε ασταμάτητα καθετί, αφήνοντας το καλλιτεχνικό της αποτύπωμα παντού. Όσο μεγάλωνε, τόσο μεγάλωνε και το όνειρό της να εικονογραφεί βιβλία για παιδιά.
Το 2010 αποφοίτησε από τη σχολή ΑΚΤΟ με ειδικότητα Sketch, Comic, Cartoon. Παράλληλα με τις σπουδές της, παρακολούθησε εντατικά μαθήματα στην εικονογράφηση παιδικού βιβλίου. Το 2016 συμμετείχε σε έκθεση ζωγραφικής στη Δημοτική Πινακοθήκη του Πειραιά και δίδαξε σε ολιγομελή τμήματα ζωγραφικής για παιδιά.
Με τις εικόνες της έχει ζωντανέψει βιβλία της Ελληνοεκδοτικής που γέμισαν χρώματα και χαρά τη φαντασία των παιδιών: Οι Oμπρελίτσες – Νταν Νταν Τέλης, ο σοφός Κουνέλης – Ένα αστέρι για την Ευτυχία – Γράμμα στον μπαμπά και στη μαμά που καπνίζουν – Γράμμα στον μπαμπά και στη μαμά που μαλώνουν – Dreamland, η μεγάλη περιπέτεια – Το Χρυσαφένιο Κουκούτσι – Αστυπάλαια με λένε.
Πάντα με πολλή αγάπη δημιουργεί φανταστικούς φίλους και ήρωες που ξεπηδούν μέσα σε όμορφες ιστορίες.