Σγουρή Β. Γεωργιάδη - Συγγραφείς - Ελληνοεκδοτική

Συγγραφείς

Φώτο συγγραφέα

Σγουρή Β. Γεωργιάδη

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Αποφοίτησε από το Λύκειο του Παλαιού Ψυχικού και σπούδασε στο Παιδαγωγικό Τµήµα Νηπιαγωγών του Πανεπιστηµίου της Αθήνας. Έχει παρακολουθήσει σεµινάρια Κούκλας και Κουκλοθεάτρου µε τη Σοφία Ντινιακού. Από το 1997 µέχρι σήµερα εργάζεται στην ιδιωτική εκπαίδευση, συγκεκριµένα στην Ελληνογαλλική Σχολή Άγιος Παύλος Αθηνών, όπου εδώ και δεκαπέντε χρόνια είναι Προϊσταµένη του Νηπιαγωγείου της Σχολής. Παράλληλα ασχολείται µε τη µελέτη και τη συγγραφή παιδικών βιβλίων, ενώ γράφει και θεατρικά κείµενα για µαθητικές παραστάσεις, πολλές από τις οποίες έχουν παρουσιαστεί σε κεντρικά θέατρα της Αθήνας και στο αµφιθέατρο του Γαλλικού Ινστιτούτου Αθηνών.
Το 2012 παρουσίασε στο ευρύ κοινό (από τη σκηνή του θεάτρου Θεµέλιο) το παιδικό θεατρικό της έργο Τα όνειρα δεν είναι παίξε γέλασε.
Για τρία χρόνια συµµετείχε ως εθελόντρια στις δράσεις του Συλλόγου γονιών παιδιών µε καρκίνο, Φλόγα, αλλά και της Unicef, συµµετέχοντας ενεργά µε τις µαθητικές οµάδες που επιβλέπει σε κάθε Τηλεµαραθώνιο.
Εθελοντικά συµµετέχει και στις δράσεις του Διεθνούς Κέντρου Ολυµπιακής Εκεχειρίας, µε το οποίο έχει εκδώσει και το βιβλίο της Ένας Μικρούλης Μεγάλος Ολυµπιονίκης, το οποίο έχει µεταφραστεί σε πέντε (5) γλώσσες και έχει παρουσιαστεί σε εκατοντάδες παιδιά τόσο στην Ελλάδα (σε όλα τα δηµοτικά σχολεία του Δήµου Αλίµου, στη Δράµα, στην Αράχωβα, στον Άγιο Δηµήτριο κ.λπ.) όσο και στο εξωτερικό (Ελβετία, Γερµανία κ.λπ.). το βιβλίο αυτό διανέµεται και στους µαθητές που παρακολουθούν το πρόγραµµα Kids Athletics, στο Καλλιµάρµαρο Στάδιο.
Η πιο πρόσφατη δράση της µε το Διεθνές Κέντρο Ολυµπιακής Εκεχειρίας ήταν η συµµετοχή στην 1η γιορτή Αθληµάτων, στο στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, στις 8 Ιουνίου 2017, όπου παρουσίασε σε 1500 παιδιά το βιβλίο της Ένας Μικρούλης Μεγάλος Ολυµπιονίκης.
Η Σγουρή Β. Γεωργιάδη έχει λάβει ένα βραβείο από τον Πρόεδρο της Βουλής το 2008 και δύο Διεθνή Βραβεία µε τις µαθητικές οµάδες της Σχολής όπου εργάζεται.
Με ένα κείµενό της συµµετείχε στο δίτομο έργο του Δηµήτρη Β. Βαρθαλίτη, Μάρκος Βαµβακάρης, Από τον µύθο στην ιστορία 1600-2017.
Από τις εκδόσεις Διάπλαση έχουν εκδοθεί τα παρακάτω βιβλία:
Ανακαλύπτω τα γράµµατα µε τον Μπιµπί (2007), Ανακαλύπτω τους αριθµούς µε τον Μπιµπί (2007), Ο Μπιµπί στα προνήπια (2007), Ο Μπιµπί στον παιδικό σταθµό (2008), Ο Μπιµπί προετοιµάζεται για το δηµοτικό (2009), Χριστούγεννα στο δάσος, µιούζικαλ για παιδιά (µε cd, 2009), Μια αλεπού καλλονή, µιούζικαλ για παιδιά (µε cd, 2009), Πετώντας ως την Οµπρελοχώρα (2009), Μα ποιος τα κάνει όλα σωστά; (2011), Ο Λαλού θα πάει σχολείο (2014), Είναι Χριστούγεννα Λαλού (2014), Χριστούγεννα στο δάσος (παραµύθι µε cd, 2014).
Έχει συμμετάσχει στη σειρά Μικρά µολύβια µε τη µαθητική οµάδα Ε΄τάξης του δηµοτικού της Ελληνογαλλικής Σχολής Άγιος Παύλος Αθηνών, µε µια ιστορία µε τίτλο Άλµπερτ Αϊνστάιν το όνοµά µου (2018).
Από τις εκδόσεις του Διεθνούς Κέντρου Ολυµπιακής Εκεχειρίας, που είναι επιχειρησιακό παρακλάδι της Διεθνούς Ολυµπιακής επιτροπής για θέµατα παιδείας, εκπαίδευσης και αθλητισµού, έχει εκδοθεί το βιβλίο Ένας Μικρούλης Μεγάλος Ολυµπιονίκης (2012).

Επικοινωνία με τη συγγραφέα: sgourita1@gmail.com