ΜΑΡΙΚΑ ΝΙΝΟΥ – ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΑΤΑΜΙΑΝ «Σαν άστρο εβασίλεψα» - Ελληνοεκδοτική
Δείγμα σελίδας 1
Δείγμα σελίδας 2
Δείγμα σελίδας 3
Δείγμα σελίδας 4
Δείγμα σελίδας 5
Δείγμα σελίδας 6
Δείγμα σελίδας 7
Δείγμα σελίδας 8
Δείγμα σελίδας 9
Δείγμα σελίδας 10
Δείγμα σελίδας 11
Δείγμα σελίδας 12
Δείγμα σελίδας 13
Δείγμα σελίδας 14
Δείγμα σελίδας 15
Δείγμα σελίδας 16
Δείγμα σελίδας 17
Δείγμα σελίδας 18
Δείγμα σελίδας 19
Δείγμα σελίδας 20
Δείγμα σελίδας 21
Δείγμα σελίδας 22
Δείγμα σελίδας 23
Δείγμα σελίδας 24
Δείγμα σελίδας 25
Δείγμα σελίδας 26
Δείγμα σελίδας 27
Δείγμα σελίδας 28
Δείγμα σελίδας 29
Δείγμα σελίδας 30
Δείγμα σελίδας 31
Δείγμα σελίδας 32
Δείγμα σελίδας 33
Δείγμα σελίδας 34
προηγούμενη επόμενη

ΜΑΡΙΚΑ ΝΙΝΟΥ – ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΑΤΑΜΙΑΝ «Σαν άστρο εβασίλεψα»

ISBN: 978-960-563-488-9

-10%
Διαθέσιμο
Λιανική τιμή: 22.50 € 25.00 €
εξώφυλλο σε προοπτική
εξώφυλλο
οπισθόφυλλο

Με λένε Μαρίκα Νίνου.
Έζησα μια ζωή γεμάτη μουσική, πάθος και πίκρες, πολλές πίκρες. Μα αγαπήθηκα πολύ!
Με λένε Μαρίκα Νίνου. Και τα έκανα όλα! Παντρεύτηκα, έγινα μάνα, έθαψα τους δικούς μου…, μα πιο πολύ τραγούδησα! Έγινα πρώτο όνομα, με σέβονταν και με θαύμαζαν όλοι.
Με λένε Μαρίκα Νίνου. Η φωνή μου έγινε το όπλο μου, το μαχαίρι που έκοβε και άνοιγε δρόμο. Κόπιασα όμως, παιδεύτηκα. Δούλεψα πολύ! Κόντρα στην εποχή που μας ήθελε, εμάς τις γυναίκες, σπίτι και νοικοκυριό. Εγώ έλαμψα! Μπήκα δίπλα στα μεγάλα ονόματα. Τσιτσάνης, Χιώτης, Μητσάκης, Παπαϊωάννου. Και τι δεν τραγούδησα! Μέχρι και Χατζιδάκι! Επιβίωσα από τη γενοκτονία των Αρμενίων, γνώρισα τον ξεριζωμό, την προσφυγιά και τον πόλεμο. Έφτασα μέχρι την Αμερική!
Με λένε Μαρίκα Νίνου, το καλλιτεχνικό μου! Γιατί, κανονικά, λέγομαι Αταμιάν, Ευαγγελία-Βανουί Αταμιάν. Αρμένισσα. Ταξίδεψα, ερωτεύτηκα, την έφαγα τη ζωή με το κουτάλι! Ό,τι πρόλαβα, δηλαδή…
Με λένε Μαρίκα Νίνου. Είμαι τραγουδίστρια, έζησα μόλις τριάντα πέντε χρόνια, μα αξίζουν δυο ζωές.

 

Στο βιβλίο αυτό ιστορικό ντοκουμέντο και λεύκωμα παρουσιάζεται η ζωή της Μαρίκας Νίνου, της μεγάλης λαϊκής τραγουδίστριας. Η ιστορία της Αρμένισσας Ευαγγελίας-Βανουί Αταμιάν, της κατά κόσμον Μαρίκας Νίνου, είναι εν πολλοίς άγνωστη, αδημοσίευτη και σε μεγάλο βαθμό διαστρεβλωμένη.

Μέσα από τις αφηγήσεις περισσότερων από εκατόν πενήντα ανθρώπων που τη γνώρισαν (Αρμένιοι, Μικρασιάτες, Κοκκινιώτες, Αιγαλεώτες, συγγενείς, γείτονες, φίλοι, συνεργάτες, μουσικοί τραγουδιστές, στιχουργοί, θεατράνθρωποι, δημοσιογράφοι και πολλοί άλλοι) συγκροτείται ψηφίδα ψηφίδα η συγκλονιστική ζωή της: οι δοκιμασίες, ο αγώνας για επιβίωση μέσα από την Τέχνη, η καταξίωση, ο έρωτας, η οικογένεια, το τραγικό πρόωρο τέλος της…

Η άνοδος και η πτώση του καλλιτεχνικού άστρου της δημιούργησε τον Θρύλο της Μαρίκας Νίνου, μιας σπουδαίας φωνής και ενός ωραίου και ταλαντούχου ανθρώπου, αγωνιστή, με φοβερό πείσμα για ζωή ενάντια στη σκληρή μοίρα. Το άστρο της τρεμοσβήνει και ακροβατεί κυριολεκτικά ανάμεσα στην επιβίωση και τον χαμό, για να αναγεννηθεί μέσα από τη στάχτη της κρίσης του Μεσοπολέμου, να σηκωθεί λάμποντας ψηλά στο μουσικό στερέωμα και να καταλήξει στη μοιραία πτώση, τη μέρα που έγινε Φως και…

Σαν άστρο εβασίλεψε…

 

Το βιβλίο οργανώνεται σε δύο μέρη: στο Α΄ Μέρος η Κατερίνα Τσιρίδου «δίνει τον λόγο» στη Μαρίκα Νίνου, η οποία σε α΄ πρόσωπο αφηγείται τη ζωή της.
Στο Β΄ Μέρος ο Τάσος Κακλαμάνης ανασυγκροτεί τη ζωή της με βάση μαρτυρίες, φωτογραφίες, έγγραφα και άλλα ντοκουμέντα.
Η έκδοση περιλαμβάνει πλούσιο φωτογραφικό και αρχειακό υλικό και πλαισιώνεται με την παρουσίαση του συνόλου της δισκογραφίας της Νίνου μαζί με τις ετικέτες των δίσκων της.

 

 

 
  • Διάσταση: 17 x 24 εκ
  • Σελίδες: 624
  • BARCODE: 9789605634889
  • ISBN: 978-960-563-488-9
  • Εξώφυλλο: Μαλακό
  • Ημερ. κυκλοφορίας: 28-02-2023
Φώτο συγγραφέα
Κατερίνα Τσιρίδου

Η Κατερίνα Τσιρίδου από μικρή ηλικία ασχολήθηκε με τη μουσική.
Θεωρείται πλέον μία από τις καλύτερες εκπροσώπους του ρεμπέτικου και παραδοσιακού τραγουδιού της γενιάςτης. Έχει συμμετάσχει σε αμέτρητες εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα και στο εξωτερικό. Η δουλειά της έχει επιρροές από την παγκόσμια ethnic μουσική σκηνή και πολλές φορές έχει πειραματιστεί με μουσικούς απ’ όλο τον κόσμο κατά τη διάρκεια συναυλιών αλλά και σεμιναρίων, παρουσιάζοντας το ρεμπέτικο και σμυρναίικο τραγούδι.
Από το 2013 έως το 2016 ήταν μουσική παραγωγός στο Πρώτο Πρόγραμμα της Ert Open, παρουσιάζοντας μια εκπομπή για το λαϊκό και ρεμπέτικο τραγούδι.
Έχει στο ενεργητικό της τέσσερα προσωπικά cd και πολλές συμμετοχές.
Σπούδασε βρεφονηπιοκόμος και τα τελευταία χρόνια ασχολείται με τη σύνθεση και τη στιχουργική.
Είναι παντρεμένη και έχει τρία παιδιά!
Αυτό το βιβλίο είναι η πρώτη της συγγραφική απόπειρα.

Φώτο συγγραφέα
Τάσος Κακλαμάνης

Ο Τάσος Κακλαμάνης γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στο Αιγάλεω. Κατάγεται από Μάκρη-Λιβίσι Μικράς Ασίας και Καρυά Λευκάδας. Η ρίζα της Λευκάδας πάει πίσω στον χρόνο, στην Αρμενία. Σπούδασε Χημικός Μηχανικός στο Ε.Μ.Π. και εργάζεται ως τεχνικός σύμβουλος στον ναυτιλιακό χώρο. Παίζει επαγγελματικά τρίχορδο μπουζούκι και τραγουδά, έχοντας συμμετάσχει σε διάφορα μουσικά σχήματα και παραστάσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Είναι ιδρυτικό μέλος του Κοινωνικού Ωδείου Αιγάλεω. Ιδρυτής της Εταιρείας Ιστορικών Ερευνών «ΛΥΚΙΑ Α.Μ.Κ.Ε.» με στόχο τη διά­σωση της Μικρασιατικής Ιστορίας, Μνήμης και Πολιτισμού. Οι δράσεις της «ΛΥΚΙΑ» το 2021 πραγματοποιήθηκαν με χρηματοδότηση και την αιγίδα του ΥΠ.ΠΟ.Α. Συν-ιδρυτής της «GRECOUS Α.Μ.Κ.Ε» με σκοπό τη διάσωση, μελέτη και διάδοση της ελληνικής μουσικής. Έχει συγγράψει ένα θεατρικό, ένα μυθιστόρημα, τέσσερις ποιητικές συλλογές και τρία βιβλία για την ιστορία της Μ. Ασίας. Παντρεμένος με δυο παιδιά, ζει στον Βοτανικό.

Έγραψαν για το βιβλίο…

politismika.gr, 11/9/2023

Μαρία Θερμού, mononews.gr, 20/9/2023

Αγγελική Κώττη, thepresident.gr, 21/9/2023

Γιώργος Φλωράκης, athensvoice.gr, 2/10/2023

Μαρίνα Τσικλητήρα, εφημερίδα REAL NEWS, 24/9/2023

 
 
 
 
 
 

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

ΤΗΛΕΡΑΜΑ, 3/2/2024

Στη Μαρία Τσακίρη, vivlio-life.gr, 31/10/2023

Στη Φιλίππα Βλαστού, karfitsa.gr, 2/10/2023

Στη Δήμητρα Δάρδα, ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ, 23/9/2023

 
 
 
Στη Δήμητρα Δάρδα, political.gr, 27/9/2023
 
Στη Κυριακή Τσολάκη, Κυριακάτικη Μακεδονία, 24/9/2023