Μια αρκούδα στην μπανιέρα - Ελληνοεκδοτική
προηγούμενη επόμενη

Μια αρκούδα στην μπανιέρα

ISBN: 978-960-563-365-3

Συγγραφέας: Τασούλα Τσιλιμένη
Εικονογράφηση: Αιμιλία Κονταίου
Αριθμός λέξεων 1.300
Ηλικία: 5+ (Νηπιαγωγείο - Α΄ Δημοτικού)
-10%
Διαθέσιμο
Λιανική τιμή: 11.52 € 12.80 €
Οπισθόφυλλο

Πώς θα ένιωθες, αν έβρισκες μια πολική αρκούδα
στην μπανιέρα, και μάλιστα να χρησιμοποιεί το αφρόλουτρό σου;
Τι θα σκεφτόσουν, αν έβλεπες έναν ελέφαντα κρεμασμένο στην απλώστρα στο μπαλκόνι σου;
Γιατί το ταβάνι του Ορφέα γέμισε καλάθια;
Τι δουλειά κάνει ο μπαμπάς του και συχνά γυρίζει σπίτι
με μια παραγεμισμένη σακούλα απορριμμάτων;

Μια ιστορία για την επαναχρησιμοποίηση των αντικειμένων και την αξία της ανταλλαγής, στο πλαίσιο της ευαισθητοποίησης όλων μας, και κυρίως των μικρών παιδιών, στο θέμα της προστασίας του περιβάλλοντος και στους τρόπους με τους οποίους οφείλουμε να συμπεριφερόμαστε ως καταναλωτές.

Το βιβλίο Μια αρκούδα στην μπανιέρα μέσα από μια ιστορία με χιούμορ και φαντασία επιχειρεί να μυήσει τους μικρούς αναγνώστες στην κουλτούρα της κυκλικής οικονομίας. Ο ήρωας και η οικογένειά του μας δείχνουν πώς παιχνίδια που έχουν καταλήξει σε κάδους απορριμμάτων μπορούν με ευρηματικότητα και δημιουργική διάθεση να αποκτήσουν μια «δεύτερη ζωή». Έτσι, συμβάλλουν στον περιορισμό της ρύπανσης που προκύπτει από την παραγωγή αγαθών και υποβοηθούν στη διαφύλαξη φυσικών πόρων, δίνοντας, τελικά, μια «δεύτερη ευκαιρία» στον πλανήτη μας, για τον οποίο ΟΛΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ!

Σύνδεση βιβλίου με τα Εργαστήρια Δεξιοτήτων του Ι.Ε.Π.  

Θεματική ενότητα Υποθεματική
Β. Φροντίζω το περιβάλλον Οικολογία – Παγκόσμια και τοπική Φυσική Κληρονομιά
 Λέξεις κλειδιά θεματικής ενότητας: Οικολογική συνείδηση, οικολογία, βιώσιμη ανάπτυξη, προώθηση θετικής περιβαλλοντικής συμπεριφοράς, κυκλική οικονομία, ανακύκλωση, επαναχρησιμοποίηση αντικειμένων, διαχείριση παλαιών αντικειμένων
  • Διάσταση: 22 x 30 εκ.
  • Σελίδες: 32
  • BARCODE: 9789605633653
  • ISBN: 978-960-563-365-3
  • Εξώφυλλο: Σκληρό
  • Ημερ. κυκλοφορίας: 12-04-2024
φώτο συγγραφέα
Τασούλα Τσιλιμένη

Οι φίλοι μου ξέρουν ότι μ’ αρέσει να διαβάζω, να γράφω ιστορίες, να ταξιδεύω και κυρίως μ’ αρέσουν οι βόλτες και το περπάτημα στη φύση αλλά και στις πόλεις. Σε αυτές τις βόλτες γεννήθηκαν πολλές ιδέες που μετά έγιναν ιστορίες και βιβλία. Στους περιπάτους αυτούς συμβαίνει να έχω και απρόσμενες συναντήσεις. Οι περισσότερες δίπλα σε κάδους απορριμμάτων. Συναντήσεις με αρκούδες λούτρινες, μικρές, μεγάλες, μέτριες, προβατάκια, σκυλάκια… σχεδόν με όλα τα είδη ζώων έχω συναντηθεί σε τέτοια μέρη. Ε, και πώς να γυρίσει κανείς στο σπίτι του με άδεια αγκαλιά… Να, κάπως έτσι γεννήθηκε αυτή η ιστορία, όταν μέσα στο κρύο είδα τα δίδυμα προβατάκια.
Όταν συναντηθούμε, θυμηθείτε να σας δείξω τις φωτογραφίες που έχω με παιχνίδια που βρέθηκαν από αγκαλιές σε κάδους.
Η Τασούλα Τσιλιμένη είναι καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας με αντικείμενο την Παιδική Λογοτεχνία και τη Δημιουργική Γραφή. Εκτός από επιστημονικά βιβλία και άρθρα, γράφει λογοτεχνικά βιβλία για παιδιά και ενηλίκους. Είναι Διευθύντρια του Εργαστηρίου Λόγου και Πολιτισμού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Διευθύντρια του ηλεκτρονικού περιοδικού ΚΕΙΜΕΝΑ και Διευθύντρια του Μουσείου Παιδικής & Εφηβικής Λογοτεχνίας.

φώτο εικονογράφου
Αιμιλία Κονταίου Γεννήθηκα το 1984 στο Ηράκλειο Αττικής. Από την πρώτη στιγμή που έμαθα τις λέξεις, ήθελα να τις χρησιμοποιήσω όλες, ώστε να πλάσω έναν δικό μου κόσμο. Κάποτε, οι λέξεις μεγάλωσαν, μα δεν μου ήταν αρκετές. Τότε έβαλα σχήμα. Όταν δεν μου αρκούσε ούτε αυτό, πρόσθεσα χρώμα. Κοιτάζοντας το
αποτέλεσμα, μου έλειπε κάτι ακόμη… Πρόσθεσα αγάπη, μαγεία, φαντασία!
Από τότε εικονογραφώ ό,τι με εμπνέει, παιδικά παραμύθια, ιστορίες με χαρούμενο –ή και όχι τόσο– τέλος. Αποφοίτησα με έπαινο από το Τμήμα κόμικς - καρτούν της Σχολής ΑΚΤΟ και έχω διακριθεί με το 2ο βραβείο νέων ταλέντων του περιοδικού «9» της «Eλευθεροτυπίας». Συνεργάζομαι με πολλούς εκδοτικούς οίκους, ως εικονογράφος παιδικών βιβλίων.