ΠΟΝΤΟΠΟΡΟΣ Ταξίδι στην Ιστορία - Ελληνοεκδοτική

ΠΟΝΤΟΠΟΡΟΣ Ταξίδι στην Ιστορία

ISBN: 978-960-563-503-9

Ηλικία: 8+
-10%
Διαθέσιμο
Λιανική τιμή: 8.01 € 8.90 €
Εξώφυλλο

Μια συνηθισμένη σχολική εκδρομή δυο δεκατετράχρονων δίδυμων αδελφών, του Μάριου και της Άννας, γίνεται αφορμή για να ξετυλιχθεί ένα κουβάρι ή –για να μιλήσουμε πιο θαλασσινά– ένα δίχτυ. Οι άκρες του ξεκινούν από την Άνδρο, το αρχοντικό αιγαιο­πελαγίτικο νησί, και φτάνουν ως τη μακρινή Γερμανία, και από το παρόν ως το ταραχώδες παρελθόν των δύο παγκοσμίων πολέμων, που καθόρισαν την πορεία του κόσμου όλου. Πλάι στον παππού τους, τον καπετάν Λινάρδο, απόμαχο ναυτικό, τα παιδιά θα ανακαλύψουν την ιστορία του εμπορικού ατμόπλοιου «ΠΟΝΤΟΠΟΡΟΣ» αλλά και μια οικογενειακή ιστορία δεμένη σαν αλυσίδα πλοίου με το βαπόρι.
Ας επιβιβαστούμε κι εμείς στο πλοίο μαζί με την Άννα και τον Μάριο. Προορισμός... το νησί της ναυτοσύνης.

  • Διάσταση: 15 x 22 εκ
  • Σελίδες: 128
  • BARCODE: 9789605635039
  • ISBN: 978-960-563-503-9
  • Εξώφυλλο: Μαλακό
φώτο συγγραφέα
Αντωνία Βιταλιώτου-Σέττα

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στον Πειραιά, περνώντας τα καλοκαίρια μου στις Κυκλάδες. Με τη θάλασσα με συνδέει μια περίεργη σχέση. Τη λάτρεψα, μα και τη ζήλεψα κάθε φορά που μοιραζόμουν μαζί της τον πατέρα μου. Μπαρκάρισα ένα καλοκαίρι πριν τελειώσω το Δημοτικό, ακολουθώντας για λίγο τους θαλάσσιους δρόμους του εμπορίου και μαγεύτηκα. Ήταν τότε που κράτησα Ημερολόγιο για πρώτη φορά. Καταστρώματος... Μεγαλώνοντας σπούδασα στη Φιλοσοφική Σχολή του ΕΚΠΑ, όπου και συνέχισα τις μεταπτυχιακές μου σπουδές.
Έγινα μέλος του Κύκλου Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου και από αναγνώστρια βρέθηκα να ποντοπορώ στις θάλασσες της γραφής. Το 2011 έλαβα τιμητική διάκριση από τη Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά (ΓΛΣ) για το παιδικό μυθιστόρημα Τα ξυπνήματα του Κάφκα, ενώ το 2013 To νησί με τη σιδερένια καρδιά απέσπασε το πρώτο βραβείο Ταξιδιωτικού Μυθιστορήματος –επίσης σε διαγωνισμό της ΓΛΣ– και εκδόθηκε από τις εκδόσεις ΜΙΝΩΑΣ. Ο ΠΟΝΤΟΠΟΡΟΣ έλαβε Έπαινο στον 65ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό της ΓΛΣ στην κατηγορία των βιβλίων γνώσεων εκτενούς φόρμας και ευελπιστεί να έχει καλούς πλόες σε νεανικές καρδιές και σε όσους νιώθουν νέοι.
Είμαι σύζυγος, μητέρα τριών παιδιών και εργάζομαι ως εκπαιδευτικός.