Χριστιανική παιδαγωγική και ηγεσία - Ελληνοεκδοτική

Πανεπιστημιακά

Χριστιανική παιδαγωγική και ηγεσία

ISBN: 978-960-563-438-4

Κωδικός Ευδόξου: 102123417

-10%
Διαθέσιμο
Λιανική τιμή: 14.85 € 16.50 €
εξώφυλλο σε προοπτική
εξώφυλλο
οπισθόφυλλο

Βασικό στοιχείο της λειτουργίας του σχολείου είναι η συνάντηση των προσώπων, εκπαιδευτικών και μαθητών, και η ποιότητα των σχέσεων που διαμορφώνονται ανάμεσά τους. Στην καλή οργάνωση και διαχείριση των σχέσεων αυτών, που θα οδηγήσει στην αποτελεσματική λειτουργία της σχολικής μονάδας, συμβάλλουν τα πρόσωπα που πρωταγωνιστούν αλλά, κυρίως, εκείνα που ηγούνται. Το πρόσωπο που έχει την ευθύνη για την άσκηση της ηγεσίας, είτε ως διευθυντής της σχολικής μονάδας είτε ως εκπαιδευτικός της τάξης, είναι αναγκαίο να ενεργεί ως καλός ενορχηστρωτής και διαχειριστής του συνόλου των λειτουργιών που πραγματοποιούνται στον χώρο του σχολείου.
  Στους εκπαιδευτικούς οργανισμούς η ηγεσία ασκεί σημαντική επίδραση και στη μάθηση. Ο ηγέτης καθοδηγεί και παρακινεί τους εκπαιδευτικούς, εμψυχώνει τους μαθητές, διευκολύνει τις αλλαγές στη σχολική μονάδα, ενδιαφέρεται για το υψηλό επίπεδο στην επίδοση των μαθητών αλλά και για την καλή συμπεριφορά τους.
   Στην παρούσα μελέτη επιχειρήθηκε η συσχέτιση της εκπαιδευτικής ηγεσίας με τη χριστιανική παιδαγωγική, έτσι όπως αυτή μπορεί να γίνει εφικτή μέσω των υφιστάμενων Αναλυτικών Προγραμμάτων Σπουδών για το Μάθημα των Θρησκευτικών στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση στη χώρα μας.
   Η συμβολή της χριστιανικής παιδαγωγικής στην αποτελεσματικότητα της εκπαιδευτικής διαδικασίας θεωρείται ιδιαίτερα σημαντική. Μέσα από τη διδασκαλία και τη βιωματική προσέγγιση των αρχών της, από τους μαθητές και τις μαθήτριες, επιτυγχάνεται η διαμόρφωση της προσωπικότητάς τους σε υγιείς βάσεις. Προσφέρονται σημαντικά στοιχεία αγωγής, που είναι απαραίτητα για την υγιή ολοκλήρωση της προσωπικότητας του παιδιού και του εφήβου, τον ορθό τρόπο λήψης αποφάσεων, την καλλιέργεια πνεύματος αλληλεγγύης, προσφοράς αλλά και αγαπητικής-δημοκρατικής συνύπαρξης των μελών του κοινωνικού συνόλου.

  • Διάσταση: 17 x 24 εκ
  • Σελίδες: 140
  • BARCODE: 9789605634384
  • ISBN: 978-960-563-438-4
  • Εξώφυλλο: Μαλακό
  • Ημερ. κυκλοφορίας: 01-03-2022
Φώτο συγγραφέα
Κωνσταντίνος Σπαλιώρας