Εύη Φραγκάκη - Συγγραφείς - Ελληνοεκδοτική

Συγγραφείς

Φώτο συγγραφέα

Εύη Φραγκάκη

Η Εύη Φραγκάκη από μικρό παιδί απορούσε, εξερευνούσε και μελετούσε τις συμπεριφορές των ανθρώπων γύρω της. Ήταν η καλή μαθήτρια και το ώριμο παιδί, που κάθε γονέας θα ήθελε για δικό του, ήταν όμως και το κορίτσι που ήθελε πάντα να της ανα­λύουν και να εξηγεί τα κίνητρα των συμπεριφορών των μεγάλων, για να τους καταλάβει, αλλά δεν την πολυκαταλάβαιναν…
Όνειρό της ήταν να γίνει ψυχολόγος, για να μεταφράζει τα συναισθήματα των ανθρώπων και να τους τα εξηγεί, ώστε να κερδίζουν πολύτιμο χρόνο στην εκπαίδευση, στις σχέσεις, στην οικογένεια, στη φιλία. Ως τυπικό δασκαλοπαίδι, όμως, δεν επρόκειτο να ξεφύγει πολύ από το πτυχίο της φιλολόγου, γι’ αυτό και αποφοίτησε από το Τμήμα Ιστορίας – Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής της Αθήνας. Και επειδή, συγχρόνως, αγαπούσε πολύ να γράφει κείμενα και να αποτυπώνει νοήματα, άρχισε να εργάζεται ως συντάκτρια διεθνών ειδήσεων στο ραδιόφωνο του ΑΝΤ1, όταν ήταν πρωτοετής φοιτήτρια. Συνέχισε στην τηλεόραση του ALPHA να γράφει ειδήσεις και να τις παρουσιάζει σε δελτία ειδήσεων και ενημερωτικές εκπομπές. Ως δημοσιογράφος και παρουσιάστρια ειδήσεων στον ΑΝΤ1, τον ΑlphaTV και την ΕΡΤ συνεργάστηκε, παράλληλα, και με αρκετά γυναικεία περιοδικά, ενώ η μεγάλη της αγάπη είναι το ραδιό­φωνο (έχει παρουσιάσει ραδιοφωνικές εκπομπές στον ΑΝΤ1 Radio, τον Alpha News, τον Galaxy, τον Rock FM).
Όταν έγινε η μαμά του Σταύρου –και μόνο τότε– «ξανασυστήθηκε» και με τη μικρή Εύη, …μετέφρασε επιτέλους τις συμπεριφορές των μεγάλων και συνειδητοποίησε πως, όταν τα συναισθήματα γίνονται λέξεις, κάθε σχέση στη ζωή μας έχει τη δυνατότητα να μας εκτοξεύσει!
Η Εύη Φραγκάκη έχει τον Σταυρή της, «το καλύτερό της παρεάκι»! Και την έμπνευσή της…