Γράμμα στη μαμά και τον μπαμπά που είναι ο αληθινός Άη Βασίλης - Ελληνοεκδοτική
προηγούμενη επόμενη

Γράμμα στη μαμά και τον μπαμπά που είναι ο αληθινός Άη Βασίλης

ISBN: 978-960-563-384-4

Συγγραφέας: Εύη Φραγκάκη
Εικονογράφηση: Μαριάννα Φραγκούλη
-10%
Διαθέσιμο
Λιανική τιμή: 9.00 € 10.00 €
Εξώφυλλο
Οπισθόφυλλο

Μαμά και μπαμπά, φέτος τα Χριστούγεννα θέλω ακόμα ένα δωράκι:

  • να καταλάβετε ότι, πιο πολύ από όλους και από όλα, θέλω εσάς για παρεάκι μου
  • να μου έχετε εμπιστοσύνη ότι θα κάνω το καλύτερο που μπορώ σε κάθε προσπάθειά μου με εσάς στο πλευρό μου
  • να μου υποσχεθείτε ότι θα με αγαπάτε για αυτό που είμαι, όχι για το παιδί που θέλετε να γίνω…
  • να προσέχετε τον εαυτό σας και ο ένας τον άλλον, γιατί μόνο εσάς έχω…

Η Εύη Φραγκάκη …κρυφάκουσε τις ψυχούλες των παιδιών μας και μας θυμίζει πως τα δώρα, που θέλαμε και εμείς κάποτε ως μικρά παιδιά, ήταν και θα είναι πάντοτε κοινά: να νιώθουμε κοντά μας τη μαμά και τον μπαμπά…

Διαβάστε το!
Θα μιλήσει στην ψυχή σας και ίσως… όλα αλλάξουν!

  • Διάσταση: 14 x 21 εκ
  • Σελίδες: 40
  • BARCODE: 9789605633844
  • ISBN: 978-960-563-384-4
  • Εξώφυλλο: Σκληρό
  • Ημερ. κυκλοφορίας: 01-12-2017
φώτο συγγραφέα
Εύη Φραγκάκη

Η Εύη Φραγκάκη από μικρό παιδί απορούσε, εξερευνούσε και μελετούσε τις συμπεριφορές των ανθρώπων γύρω της. Ήταν η καλή μαθήτρια και το ώριμο παιδί, που κάθε γονέας θα ήθελε για δικό του, ήταν όμως και το κορίτσι που ήθελε πάντα να της ανα­λύουν και να εξηγεί τα κίνητρα των συμπεριφορών των μεγάλων, για να τους καταλάβει, αλλά δεν την πολυκαταλάβαιναν…
Όνειρό της ήταν να γίνει ψυχολόγος, για να μεταφράζει τα συναισθήματα των ανθρώπων και να τους τα εξηγεί, ώστε να κερδίζουν πολύτιμο χρόνο στην εκπαίδευση, στις σχέσεις, στην οικογένεια, στη φιλία. Ως τυπικό δασκαλοπαίδι, όμως, δεν επρόκειτο να ξεφύγει πολύ από το πτυχίο της φιλολόγου, γι’ αυτό και αποφοίτησε από το Τμήμα Ιστορίας – Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής της Αθήνας. Και επειδή, συγχρόνως, αγαπούσε πολύ να γράφει κείμενα και να αποτυπώνει νοήματα, άρχισε να εργάζεται ως συντάκτρια διεθνών ειδήσεων στο ραδιόφωνο του ΑΝΤ1, όταν ήταν πρωτοετής φοιτήτρια. Συνέχισε στην τηλεόραση του ALPHA να γράφει ειδήσεις και να τις παρουσιάζει σε δελτία ειδήσεων και ενημερωτικές εκπομπές. Ως δημοσιογράφος και παρουσιάστρια ειδήσεων στον ΑΝΤ1, τον ΑlphaTV και την ΕΡΤ συνεργάστηκε, παράλληλα, και με αρκετά γυναικεία περιοδικά, ενώ η μεγάλη της αγάπη είναι το ραδιό­φωνο (έχει παρουσιάσει ραδιοφωνικές εκπομπές στον ΑΝΤ1 Radio, τον Alpha News, τον Galaxy, τον Rock FM).
Όταν έγινε η μαμά του Σταύρου –και μόνο τότε– «ξανασυστήθηκε» και με τη μικρή Εύη, …μετέφρασε επιτέλους τις συμπεριφορές των μεγάλων και συνειδητοποίησε πως, όταν τα συναισθήματα γίνονται λέξεις, κάθε σχέση στη ζωή μας έχει τη δυνατότητα να μας εκτοξεύσει!
Η Εύη Φραγκάκη έχει τον Σταυρή της, «το καλύτερό της παρεάκι»! Και την έμπνευσή της…

φώτο εικονογράφου
Μαριάννα Φραγκούλη Γεννήθηκε στην Αθήνα, μιαν ηλιόλουστη μέρα του Αυγούστου. Από τότε που θυμάται τον εαυτό της, κρατούσε μολύβια και πινέλα στα χέρια της. Ζωγράφιζε ασταμάτητα καθετί, αφήνοντας το καλλιτεχνικό της αποτύπωμα παντού. Όσο μεγάλωνε, τόσο μεγάλωνε και το όνειρό της να εικονογραφεί βιβλία για παιδιά.
Το 2010 αποφοίτησε από τη σχολή ΑΚΤΟ με ειδικότητα Sketch, Comic, Cartoon. Παράλληλα με τις σπουδές της, παρακολούθησε εντατικά μαθήματα στην εικονογράφηση παιδικού βιβλίου. Το 2016 συμμετείχε σε έκθεση ζωγραφικής στη Δημοτική Πινακοθήκη του Πειραιά και δίδαξε σε ολιγομελή τμήματα ζωγραφικής για παιδιά.
Με τις εικόνες της έχει ζωντανέψει βιβλία της Ελληνοεκδοτικής που γέμισαν χρώματα και χαρά τη φαντασία των παιδιών: Οι Oμπρελίτσες – Νταν Νταν Τέλης, ο σοφός Κουνέλης – Ένα αστέρι για την Ευτυχία – Γράμμα στον μπαμπά και στη μαμά που καπνίζουν – Γράμμα στον μπαμπά και στη μαμά που μαλώνουν – Dreamland, η μεγάλη περιπέτεια – Το Χρυσαφένιο Κουκούτσι – Αστυπάλαια με λένε.
Πάντα με πολλή αγάπη δημιουργεί φανταστικούς φίλους και ήρωες που ξεπηδούν μέσα σε όμορφες ιστορίες.