Πρωτ. Γεώργιος Χριστοδούλου - Συγγραφείς - Ελληνοεκδοτική

Συγγραφείς

Φώτο συγγραφέα

Πρωτ. Γεώργιος Χριστοδούλου

Ο πατέρας Γεώργιος Χριστοδούλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Μετά τις σπουδές του στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (Α.Σ.Ο.Ε.Ε.), συνέχισε στην Ανωτάτη Εκκλησιαστική Ακαδημία Αθηνών (Α.Ε.Α.Α.).
Έχει μετεκπαιδευτεί και εξειδικευθεί στο Εργαστήριο Νευροψυχολογίας τού Τμήματος Ειδικής Αγωγής τού Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στην Ειδική Αγωγή και την Ψυχολογία, καθώς και στη Βιοηθική των Αναπαραγωγικών Τεχνολογιών και της Γενετικής στη Νομική Σχολή τού Πανεπιστημίου Harvard της Βοστώνης. Είναι διπλωματούχος καθηγητής Βυζαντινής Μουσικής.
Σήμερα υπηρετεί ως υπεύθυνος Νεότητας στον Ιερό Ναό Αγίας Σοφίας στο Νέο Ψυχικό, έχοντας ιδρύσει Σχολή Βυζαντινής Μουσικής για ενήλικες, πρότυπο παιδικό Τμήμα Βυζαντινής Μουσικής στο οποίο διδάσκει ο ίδιος, καθώς και Κοινωνικό Φροντιστήριο για φοιτητές.
Έχει δημιουργήσει Εκπαιδευτικά Διαδραστικά Προγράμματα για επισκέψεις Σχολείων της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης καθώς και Θεο­λογικών Σχολών. Διετέλεσε και υπεύθυνος κατασκηνωτικών περιόδων στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών.
Συνεργάζεται με το Ίδρυμα Ποιμαντικής Επιμόρφωσης (Ι.Π.Ε.) τής Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, ως επιμορφωτής στον Τομέα της Ποιμαντικής τής Νεότητος, της Οικογένειας και του Φιλανθρωπικού Τομέα.
Σε τακτά χρονικά διαστήματα δημοσιεύει επίκαιρα άρθρα στον ηλεκτρονικό Τύπο.
Είναι νυμφευμένος με τη φιλόλογο και ειδική παιδαγωγό Αγαθή Μάγγανου και πατέρας ενός τέκνου.