Ελένη Ρένεση - Συγγραφείς - Ελληνοεκδοτική

Συγγραφείς

Φώτο συγγραφέα

Ελένη Ρένεση

Γεννήθηκα το 1983 στην Αθήνα κι από τότε θέλησα να ζήσω στο δικό μου παραμύθι. Στην αρχή, ακούγοντας αυτοσχέδιες ιστορίες από τη γιαγιά και τον παππού στην Άμφισσα, όπου μεγάλωσα. Έπειτα, έπλαθα με το μυαλό μου τα δικά μου παραμύθια και ταξίδευα μαζί τους στη χώρα της φαντασίας. Μαζί με αυτά ήρθα στην Κέρ­κυρα, όπου σπούδασα Ιστορία στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο και δημιούρ­γησα την οικογένειά μου. Μια μέρα προσγειώθηκα στις λέξεις γράφοντας τα παραμύθια μου και κάνοντας σεμινάρια δημιουργικής γραφής. Τα πρώτα μου παραμύθια ήταν εμπνευσμένα από τα δικά μου παιδιά, που είναι όλος μου ο κόσμος. Αργότερα, ήθελα να ταξιδεύουν κι άλλα παιδιά μαζί μου και άρχισα να τα μοιράζομαι.
Κυκλοφορούν τα βιβλία μου: Η φαντασία δημιουργεί ιστορία, Η παραδοσιακή βυρσοδεψία στην Άμφισσα, 18ος-20ός αιώνας και Το μυστήριο του πραγματικού Αϊ-Βασίλη.
Αν μια νεράιδα εκπλήρωνε τις επιθυμίες μου, θα ήθελα να ταξιδέψω σε έναν κόσμο μαγικό, παραμυθένιο. Αν θέλετε να μοιραστείτε κι εσείς αυτόν τον κόσμο, στείλτε μου το μήνυμά σας στο: renesiel@yahoo.gr.