Κατερίνα Δημόκα - Συγγραφείς - Ελληνοεκδοτική

Συγγραφείς

Φώτο συγγραφέα

Κατερίνα Δημόκα

Μοίρασε την παιδική της ηλικία στον Πειραιά και τη Λιβαδειά, πόλη όπου τώρα ζει. Είναι αριστούχος της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών, υπότροφος του ΙΚΥ, διαθέτει Master στη Διδασκαλία της Ελληνικής ως Ξένης Γλώσσας και Ειδίκευση στη Συμβουλευτική και τον Επαγγελματικό Προσανατολισμό. Εργασία και χαρά βρίσκει στο δημόσιο σχολείο, ενώ συνεργάζεται με την Κεντρική Βιβλιοθήκη Λιβαδειάς σε ποικίλες δράσεις για τη φιλαναγνωσία παιδιών και ενηλίκων, τη δημιουργική γραφή, τον πολιτισμό εν γένει. Είναι παντρεμένη και μητέρα δυο γιων.
   Δημόσια ομιλήτρια και φιλόλογος, έχει πραγματοποιήσει πρωτότυπες διδακτικές εισηγήσεις και υποδειγματικές διδασκαλίες. Παράλληλα, έχει ξεχωρίσει σε λογοτεχνικούς και φιλολογικούς διαγωνισμούς ενώ ασχολείται και με τη συγγραφή για νεαρούς αναγνώστες. Για παιδικά κείμενά της έχει διακριθεί τρεις φορές από τη Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά (2014, 2018, 2020).
   Το έργο Νηρηίδες μου, Νεράιδες! είναι το πρώτο βιβλίο γνώσεων της συγγραφέα. Άλλα βιβλία της που κυκλοφορούν είναι: Η Δασκάλα των Χρωμάτων (Έπαινος παραμυθιού από τη Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά), Ένα πράσινο τηλέφωνο, Χριστουγεννιάτικα δώρα στην Ταραχώρα, Όμηρος στο πέλαγος (υποψήφιο για τα λογοτεχνικά βραβεία του περιο­δικού Ο Αναγνώστης 2018), Παιδιά της Πανδώρας και το εφηβικό μυθιστόρημα Δύο Στόματα (βραχεία λίστα για τα λογοτεχνικά βραβεία του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού βιβλίου και του περιοδικού Ο Αναγνώστης, Χρυσές Λίστες ELNIPLEX, συμμετοχή στην τελική 10άδα των βραβείων κοινού «Public 2022»).
   Στην ηλεκτρονική διεύθυνση katerina.dimoka@yahoo.gr θα διαβάσει τα μηνύματά σας και θα σας απαντήσει. Υπόσχεση!