Nηρηίδες μου, Νεράιδες! - Ελληνοεκδοτική
προηγούμενη επόμενη

Nηρηίδες μου, Νεράιδες!

ISBN: 978-960-563-536-7

Συγγραφέας: Κατερίνα Δημόκα
Εικονογράφηση: Βασίλης Γρίβας
Ηλικία: 9+ (Δ' - Ε' Δημοτικού)
-10%
Διαθέσιμο
Λιανική τιμή: 9.00 € 10.00 €
Εξώφυλλο
Οπισθόφυλλο

Παράξενος ο ταξιδιώτης που συναντά η Εύη στην ακρογιαλιά... Με μια μικρή βάρκα πλέει άφοβα στα κύματα και μοιάζει να ελέγχει τον καιρό. Τα μάτια του αλλάζουν χρώματα καθώς μιλά για τις θαλασσινές Νηρηίδες και μαζί μ’ αυτές για θεούς και ήρωες της μυθολογίας.
   Η Εύη παρασύρεται από τις ιστορίες του, που –τι περίεργο– φτάνουν ως το σήμερα. Γίνονται θρύλοι και παραδόσεις για Νεράιδες, Ξωτικά και Γοργόνες!
   Ποιος είναι ο αινιγματικός γέροντας και τι αναζητά στα αδιάκοπα ταξίδια του;

Σύνδεση βιβλίου με τα Εργαστήρια Δεξιοτήτων του Ι.Ε.Π.  

Θεματική ενότητα  Υποθεματική
Β. Φροντίζω το περιβάλλον Παγκόσμια και τοπική Πολιτιστική κληρονομιά
Λέξεις κλειδιά θεματικής ενότητας: Τοπική και παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά, σύνδεση παρελθόντος και παρόντος, αντίληψη συνέχειας πολιτισμού, καλλιέργεια του σεβασμού και της ανάγκης προστασίας της πολιτιστικής κληρονομιάς.

 

  • Διάσταση: 15 x 22 εκ
  • Σελίδες: 88
  • BARCODE: 9789605635367
  • ISBN: 978-960-563-536-7
  • Εξώφυλλο: Μαλακό
  • Ημερ. κυκλοφορίας: 28-02-2023
φώτο συγγραφέα
Κατερίνα Δημόκα

Μοίρασε την παιδική της ηλικία στον Πειραιά και τη Λιβαδειά, πόλη όπου τώρα ζει. Είναι αριστούχος της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών, υπότροφος του ΙΚΥ, διαθέτει Master στη Διδασκαλία της Ελληνικής ως Ξένης Γλώσσας και Ειδίκευση στη Συμβουλευτική και τον Επαγγελματικό Προσανατολισμό. Εργασία και χαρά βρίσκει στο δημόσιο σχολείο, ενώ συνεργάζεται με την Κεντρική Βιβλιοθήκη Λιβαδειάς σε ποικίλες δράσεις για τη φιλαναγνωσία παιδιών και ενηλίκων, τη δημιουργική γραφή, τον πολιτισμό εν γένει. Είναι παντρεμένη και μητέρα δυο γιων.
   Δημόσια ομιλήτρια και φιλόλογος, έχει πραγματοποιήσει πρωτότυπες διδακτικές εισηγήσεις και υποδειγματικές διδασκαλίες. Παράλληλα, έχει ξεχωρίσει σε λογοτεχνικούς και φιλολογικούς διαγωνισμούς ενώ ασχολείται και με τη συγγραφή για νεαρούς αναγνώστες. Για παιδικά κείμενά της έχει διακριθεί τρεις φορές από τη Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά (2014, 2018, 2020).
   Το έργο Νηρηίδες μου, Νεράιδες! είναι το πρώτο βιβλίο γνώσεων της συγγραφέα. Άλλα βιβλία της που κυκλοφορούν είναι: Η Δασκάλα των Χρωμάτων (Έπαινος παραμυθιού από τη Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά), Ένα πράσινο τηλέφωνο, Χριστουγεννιάτικα δώρα στην Ταραχώρα, Όμηρος στο πέλαγος (υποψήφιο για τα λογοτεχνικά βραβεία του περιο­δικού Ο Αναγνώστης 2018), Παιδιά της Πανδώρας και το εφηβικό μυθιστόρημα Δύο Στόματα (βραχεία λίστα για τα λογοτεχνικά βραβεία του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού βιβλίου και του περιοδικού Ο Αναγνώστης, Χρυσές Λίστες ELNIPLEX, συμμετοχή στην τελική 10άδα των βραβείων κοινού «Public 2022»).
   Στην ηλεκτρονική διεύθυνση katerina.dimoka@yahoo.gr θα διαβάσει τα μηνύματά σας και θα σας απαντήσει. Υπόσχεση!

φώτο εικονογράφου
Βασίλης Γρίβας

Γεννήθηκε στην Λαμία.
Είναι εικονογράφος παιδικών βιβλίων. Έχει συνεργαστεί με πολλούς εκδοτικούς οίκους και έχει εικονογραφήσει πάνω από 100 βιβλία και εξώφυλλα, σε Ελλάδα και εξωτερικό (Αμερική Κίνα, Μεγάλη Βρετανία, Ιταλία).
Παράλληλα, ασχολείται με τη ζωγραφική. Έχει συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις και έχει πραγματοποιήσει 2 ατομικές.
Το 2006 έγραψε και εικονογράφησε ένα παραμύθι εμπνευσμένο από τη λαϊκή μας παράδοση, Η Ηλιογέννητη κι ο Κωνσταντής.
Το 2014 κυκλοφόρησε στις Η.Π.Α. το παραμύθι του Zaf the Persian cat, από τον εκδοτικό Tate Publishing and Enterpises.
Επίσης το 2014 έκανε την εικονογράφηση του εφηβικού βιβλίου The cats eyes της Jennifer Poulter, που κυκλοφορεί στην Αυστραλία και την Αμερική.