Ανθολόγιο ιδεών και συναισθημάτων
που μαγειρεύονται με καρπούς
του μόχθου των Ελλήνων παραγωγών.
81 ψηφίδες από το «μωσαϊκό» της αναζήτησής μου
αναδεικνύουν τον ανεξάντλητο διάλογό μου
με την αυθεντικότητα της ελληνικής φύσης.
Γιατί, μέσα από τις αισθήσεις
που ξυπνά το φαγητό με τοπικά προϊόντα,
βρίσκουμε ρίζα, καταγωγή και σύνδεση,
τη μνήμη τού συνανήκειν…
Γιατί το θεμέλιο της κορυφαίας γεύσης
είναι η εξαιρετική πρώτη ύλη.
- Διάσταση: 30 χ 23 εκ.
- BARCODE: 9789605636968
- ISBN: 978-960-563-696-8
- Ημερ. κυκλοφορίας: 12-12-2025
Ανδρέας Λαγός
Μεγάλωσα μέσα στη μοσχοβολιά των περιβολιών της Σάμου.
Μαγείρευα από πιτσιρίκι με απίστευτες γευστικές αταξίες.
Στα 19 μου χρόνια το πάθος μου πήρε το χρυσό μετάλλιο
στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Μεσογειακής Μαγειρικής στην Κρήτη.
Μετά ήρθε η Αθήνα και το Παρίσι με σπουδές στη μαγειρική,
στη ζαχαροπλαστική και μαθήματα οινολογίας.
Αλλά μαθητής είμαι και τώρα ως chef στην μπριγάδα μου
και στο concept «nomad».
«Όποιος δουλεύει, κάνει λάθη». Έτσι δεν είναι;
Όταν δεν μαγειρεύω;
Διαβάζω ανιχνεύοντας ή ταξιδεύω δοκιμάζοντας
τους ορίζοντες της Μεσογειακής Κουζίνας.
Γράφω και παρουσιάζω τι άλλο…
ό,τι σχετίζεται με τη διατροφική ποιότητα.
Τα βοτάνια αλλοτινού καιρού στο κηπάριό μου,
η μουσική και ο κινηματογράφος
γλυκαίνουν τη ζωή μου στην πολύβουη Αθήνα.
Η παιδική μου υπογραφή «Ανδρέας Λαγός, chef de Paris»
στα βιβλία μαγειρικής της μητέρας μου με συγκινεί ακόμη.
Οι φίλοι μου σε κάθε γωνιά της Ελλάδας
είναι οι καλύτεροι δοκιμαστές μου.
Ποιο είναι το αγαπημένο μου φαγητό;
Αυτό που ξαφνιάζει και φέρνει χαμόγελο.