Τι θα φάω στο σχολείο, μαμά; 80 εύκολες συνταγές - Ελληνοεκδοτική

Τι θα φάω στο σχολείο, μαμά; 80 εύκολες συνταγές

ISBN: 978-960-563-143-7

Συγγραφέας: Θέμις Καρδιόλακα
-10%
Διαθέσιμο
Λιανική τιμή: 16.83 € 18.70 €
Προσθήκη
εξώφυλλο σε προοπτική
εξώφυλλο

Περιγραφή:
80 εύκολες στην παρασκευή τους συνταγές, βασισμένες στα εξής κριτήρια:
Υγιεινές, δηλαδή, να περιέχουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά που επιβάλλεται να λαμβάνουν ημερησίως τα παιδιά.
Διατηρήσιμες, ώστε να μην «κινδυνεύουν» από αλλοίωση στο τάπερ του παιδιού μας, μέχρι να τις καταναλώσει.
Εύκολες στη μεταφορά τους.
Ελκυστικές για τα παιδιά, δηλαδή, να έχουν γεύση, χρώμα και φαντασία.


* Κάποιο πρωινό… κάπου στον κόσμο 7:00 π.μ.


Τι θα φάω στο σχολείο, μαμά;
Τι θέλεις, αγάπη μου;
Εεε… δεν ξέρω.
Σαντουιτσάκι;
Όχι πάλι.
Φρούτα;
Όχι σήμερα!
Θέλεις… μπάρα;
Κάτι άλλο; Οι φίλοι μου φέρνουν καλύτερο φαγητό!
Να δεις που γαριδάκια και άλλες τέτοιες χαζομάρες θα εννοεί…

Κι ανεβαίνει η πίεσή σου πρωινιάτικα...
Και θέλεις να πάρεις τα βουνά…

Μη χαλάς τη ζαχαρένια σου, γλυκιά μου!
Σε αυτό το βιβλίο θα βρεις τόσες επιλογές,
που κάθε πρωί θ’ ακούς:

– Τι σούπερ φαγητό μού έφτιαξες πάλι…
   Είσαι η πιο τέλεια μαμά του κόσμου!
   Σ’ αγαπώ πολύ!

* Οποιαδήποτε ομοιότητα με πρόσωπα και καταστάσεις
  δεν είναι συμπτωματική, μάλλον συμβαίνει και στο σπίτι σου!

  • Διάσταση: 20 x 25 εκ
  • Σελίδες: 192
  • BARCODE: 9789605631437
  • ISBN: 978-960-563-143-7
  • Εξώφυλλο: Μαλακό
  • Ημερ. κυκλοφορίας: 17-11-2018
Φώτο συγγραφέα
Θέμις Καρδιόλακα Η Θέμις Καρδιόλακα γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε στο Οικονομικό της Νομικής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Το 2002 έφυγε για τη Νέα Υόρκη. Στην τριετή παραμονή της εκεί, πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές όσον αφορά την Επικοινωνία στο New York University και εργάστηκε στο ελληνικό γραφείο Τύπου, δεδομένης της γλωσσομάθειάς της.
Επέστρεψε στην Ελλάδα το 2005 και πήρε ΜΒΑ στο ALBA Graduate Business School. Στην Αθήνα πλέον ασχολήθηκε με τις δημόσιες σχέσεις και την επικοινωνία, έως το 2008, οπότε και αφιερώθηκε στα παιδιά της.
Η ανάγκη της να επιμεληθεί τη διατροφή τους την οδήγησε να διερευνήσει την αξία των γευστικών επιλογών. Παρακολούθησε σεμινάρια μαγειρικής. Πειραματίστηκε αμέτρητες ώρες στην κουζίνα της. Προσπάθησε να ανακαλύψει την ποικιλία των φαγητών που συμβάλλουν στην καλή λειτουργία του οργανισμού κατά την παιδική ηλικία.
Το ζητούμενό της ήταν και είναι η σωστή διατροφή που αποτελεί τον θεμέλιο λίθο για τη σωστή ανάπτυξη. Γι’ αυτό, άλλωστε, δίδαξε και η ίδια σε σεμινάρια ώστε να επικοινωνήσει τα συμπεράσματά της σε γονείς, για να προαχθούν με εύκολο τρόπο οι υγιεινές διατροφικές συνήθειες στην καθημερινότητα των παιδιών τους. Με το ίδιο σκεπτικό, εξέδωσε το Μαμά, δεν τρώω «πράσινα»! (2013) και το Όχι πια γλουτένη, μαμά (2014).
Παράλληλα, έλαβε μέρος σε πλήθος τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές, παρουσιάζοντας μαγειρικές που δυναμιτίζουν την όρεξη, χωρίς να θέτουν υπό αμφισβήτηση μια ισορροπημένη δίαιτα. Δημιούργησε, τέλος, το site www.mamaknows.gr, το οποίο τροφοδοτεί με την έμπνευση και τη δημιουργικότητά της.