Εκπαιδεύοντας ένα παιδί με αυτισμό - Ελληνοεκδοτική
Δείγμα σελίδας 1
Δείγμα σελίδας 2
Δείγμα σελίδας 3
Δείγμα σελίδας 4
Δείγμα σελίδας 5
Δείγμα σελίδας 6
Δείγμα σελίδας 7
Δείγμα σελίδας 8
Δείγμα σελίδας 9
Δείγμα σελίδας 10
Δείγμα σελίδας 11
Δείγμα σελίδας 12
Δείγμα σελίδας 13
Δείγμα σελίδας 14
προηγούμενη επόμενη

Βιβλιοθήκη του εκπαιδευτικού

Εκπαιδεύοντας ένα παιδί με αυτισμό

ISBN: 978-960-563-428-5

Κωδικός Ευδόξου: 102123379

-10%
Διαθέσιμο
Λιανική τιμή: 10.98 € 12.20 €
εξώφυλλο σε προοπτική
εξώφυλλο
οπισθόφυλλο

Χρειάζεται να έχετε υπομονή μαζί μου, γιατί δεν μπορώ να καταλάβω πάντα αυτά που μου λέτε ή αυτά που γίνονται γύρω μου. Θέλω να με δέχεστε όπως είμαι, με τις κακές και τις καλές μου στιγμές. Έχω κι εγώ καλές στιγμές. Έχω κι εγώ συναισθήματα. Θέλω να με δέχεστε όπως είμαι, όχι όπως θέλετε εσείς να είμαι.
   Είμαι διαφορετικός, γι’ αυτό είμαι μοναδικός.


Το βιβλίο αυτό απευθύνεται σε γονείς και εκπαιδευτικούς που θέλουν να γνωρίσουν τον κόσμο του αυτισμού και σε όποιον έχει έρθει σε επαφή με αυτή την αναπτυξιακή διαταραχή και την έχει αγαπήσει.
   Κάθε παιδί που βρίσκεται στο φάσμα του αυτισμού έχει τον δικό του, προσωπικό τρόπο συμπεριφοράς, τον οποίο πρέπει να γνωρίζουν όσοι ασχολούνται με την εκπαίδευσή του, να τον σεβαστούν και να τον κατανοήσουν, προκειμένου να αποδεχθούν το παιδί και να προσαρμόσουν κατάλληλα τις διδακτικές τους παρεμβάσεις.
   Στις σελίδες αυτού του βιβλίου οι γονείς των παιδιών που βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού θα βρουν πληροφορίες και συμβουλές για το πώς θα βοηθήσουν όχι μόνο το παιδί με αυτισμό, αλλά και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας. Αναλύονται τεχνικές για την αντιμετώπιση προβλημάτων που θα προκύψουν τόσο μέσα στην οικογένεια όσο και στην τάξη.
   Σε αυτή τη δεύτερη έκδοσή του έχουν προστεθεί στοιχεία που βοηθούν γονείς και εκπαιδευτικούς να κατανοήσουν τον τρόπο με τον οποίο σκέφτεται, συμπεριφέρεται και αντιδρά ένα παιδί με αυτισμό καθώς και διδακτικές τεχνικές και τρόποι για την ένταξή του στην ομάδα των συνομηλίκων του. Επιπλέον, παρέχονται γνώσεις και κατευθύνσεις για να εκπονηθεί ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα εκπαιδευτικής παρέμβασης με στόχο τη συνεκπαίδευση.
   Είναι γραμμένο με πολλή αγάπη και σεβασμό για το παιδί, με την ελπίδα να βάλουμε το δικό μας κομμάτι στο παζλ του αυτισμού. Γιατί ό,τι γνωρίζουμε το αγαπάμε.

  • Διάσταση: 17 x 24 εκ
  • Σελίδες: 96
  • BARCODE: 9789605634285
  • ISBN: 978-960-563-428-5
  • Εξώφυλλο: Μαλακό
  • Ημερ. κυκλοφορίας: 20-07-2021
Φώτο συγγραφέα
Αναστασία Κατσούγκρη

Η Αναστασία Κατσούγκρη γεννήθηκε στην Αθήνα και είναι απόφοιτη του ΠΤΔΕ Αθήνας, πτυχιούχος Ειδικής Αγωγής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με εξειδίκευση στα άτομα με κινητική αναπηρία. Έχει Πιστοποιητικό Εξειδίκευσης στις Μαθησιακές Δυσκολίες (Πανεπιστήμιο Πατρών) και είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου Σπουδών «ΤΠΕ στην Εκπαίδευση» (ΤΕΑΠΗ Αθήνας) και υποψήφια Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Πατρών.
   Είναι μέλος της επιστημονικής και ερευνητικής ομάδας στάθμισης εργαλείων ανίχνευσης Μαθησιακών Δυσκολιών του Πανεπιστημίου Πατρών. Είχε αναλάβει τη διαχείριση θεμάτων Ειδικής Αγωγής στην Περιφερειακή Διεύθυνση Αθήνας από τον Ιούνιο του 2010 έως τον Σεπτέμβριο 2011. Υπήρξε μέλος της Επιστημονικής Ομάδας και της Ομάδας Έργου του ΙΕΠ με τίτλο «Ανάπτυξη Υποστηρικτικών Δομών για την Ένταξη και Συμπερίληψη στην Εκπαίδευση των Μαθητών με Αναπηρία ή και Ειδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες - Μετατροπή του Ειδικού Σχολείου σε Κέντρο Υποστήριξης Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης». Στο πλαίσιο του παραπάνω έργου ΕΠΕΑΕΚ, συνέγραψε για λογαριασμό του ΙΕΠ τον Οδηγό Εξατομικευμένου Προγράμματος για μαθητές με Μαθησιακές Δυσκολίες και τον Οδηγό Εξατομικευμένου Προγράμματος για παιδιά με Αυτισμό. Έχει συμμετάσχει με εισηγήσεις της σε διεθνή και πανελλήνια επιστημονικά συνέδρια. Είναι επιμορφώτρια στα ΠΕΚ.
   Το 2013 κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις «Διηνεκές» το βιβλίο της με τίτλο «ΜΜΕ & Αναπηρία: Κοινωνικές Προκαταλήψεις και Στερεότυπα» και το παραμύθι με τίτλο «Ο Οδυσσέας και η Καλυψώ ταξιδεύουν στον χρόνο», ένα παραμύθι τυπωμένο σε Braille από το ΚΕΑΤ για τυφλά παιδιά. Το 2017 κυκλοφόρησε το βιβλίο της για τον αυτισμό με τίτλο «Εκπαιδεύοντας ένα παιδί με αυτισμό στην οικογένεια και το τυπικό σχολείο» από τις εκδόσεις «Συμμετρία» και η 2η έκδοση από την «Ελληνοεκδοτική».
   Από το 2011 είναι Διευθύντρια σε Σχολικές Μονάδες Δημοτικής Εκπαίδευσης. Το 2019 σχεδίασε και οργάνωσε στο Δημοτικό Σχολείο Πολυδενδρίου, όπου είναι Διευθύντρια μέχρι σήμερα, Πρόγραμμα Συνεκπαίδευσης μαζί με τον Διευθυντή του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Τυφλών Καλλιθέας κύριο Φίλιππο Κατσούλη καθώς και τον Μανώλη Κουμπιά, Σχολικό Σύμβουλο. Για την υλοποίηση του Προγράμματος αυτού τα δύο σχολεία βραβεύτηκαν από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κύριο Προκόπη Παυλόπουλο.
   Τον Νοέμβριο του 2020 πήρε μέρος σε διεθνή διαγωνισμό που διοργάνωσε η εταιρεία BIC με εκπαιδευτικούς από πολλά κράτη και ανακηρύχθηκε μία από τις δέκα κορυφαίες εκπαιδευτικούς στον κόσμο.