Αναστασία Κατσούγκρη - Συγγραφείς - Ελληνοεκδοτική

Συγγραφείς

Φώτο συγγραφέα

Αναστασία Κατσούγκρη

Η Αναστασία Κατσούγκρη γεννήθηκε στην Αθήνα και είναι απόφοιτη του ΠΤΔΕ Αθήνας, πτυχιούχος Ειδικής Αγωγής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με εξειδίκευση στα άτομα με κινητική αναπηρία. Έχει Πιστοποιητικό Εξειδίκευσης στις Μαθησιακές Δυσκολίες (Πανεπιστήμιο Πατρών) και είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου Σπουδών «ΤΠΕ στην Εκπαίδευση» (ΤΕΑΠΗ Αθήνας) και υποψήφια Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Πατρών.
   Είναι μέλος της επιστημονικής και ερευνητικής ομάδας στάθμισης εργαλείων ανίχνευσης Μαθησιακών Δυσκολιών του Πανεπιστημίου Πατρών. Είχε αναλάβει τη διαχείριση θεμάτων Ειδικής Αγωγής στην Περιφερειακή Διεύθυνση Αθήνας από τον Ιούνιο του 2010 έως τον Σεπτέμβριο 2011. Υπήρξε μέλος της Επιστημονικής Ομάδας και της Ομάδας Έργου του ΙΕΠ με τίτλο «Ανάπτυξη Υποστηρικτικών Δομών για την Ένταξη και Συμπερίληψη στην Εκπαίδευση των Μαθητών με Αναπηρία ή και Ειδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες - Μετατροπή του Ειδικού Σχολείου σε Κέντρο Υποστήριξης Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης». Στο πλαίσιο του παραπάνω έργου ΕΠΕΑΕΚ, συνέγραψε για λογαριασμό του ΙΕΠ τον Οδηγό Εξατομικευμένου Προγράμματος για μαθητές με Μαθησιακές Δυσκολίες και τον Οδηγό Εξατομικευμένου Προγράμματος για παιδιά με Αυτισμό. Έχει συμμετάσχει με εισηγήσεις της σε διεθνή και πανελλήνια επιστημονικά συνέδρια. Είναι επιμορφώτρια στα ΠΕΚ.
   Το 2013 κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις «Διηνεκές» το βιβλίο της με τίτλο «ΜΜΕ & Αναπηρία: Κοινωνικές Προκαταλήψεις και Στερεότυπα» και το παραμύθι με τίτλο «Ο Οδυσσέας και η Καλυψώ ταξιδεύουν στον χρόνο», ένα παραμύθι τυπωμένο σε Braille από το ΚΕΑΤ για τυφλά παιδιά. Το 2017 κυκλοφόρησε το βιβλίο της για τον αυτισμό με τίτλο «Εκπαιδεύοντας ένα παιδί με αυτισμό στην οικογένεια και το τυπικό σχολείο» από τις εκδόσεις «Συμμετρία» και η 2η έκδοση από την «Ελληνοεκδοτική».
   Από το 2011 είναι Διευθύντρια σε Σχολικές Μονάδες Δημοτικής Εκπαίδευσης. Το 2019 σχεδίασε και οργάνωσε στο Δημοτικό Σχολείο Πολυδενδρίου, όπου είναι Διευθύντρια μέχρι σήμερα, Πρόγραμμα Συνεκπαίδευσης μαζί με τον Διευθυντή του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Τυφλών Καλλιθέας κύριο Φίλιππο Κατσούλη καθώς και τον Μανώλη Κουμπιά, Σχολικό Σύμβουλο. Για την υλοποίηση του Προγράμματος αυτού τα δύο σχολεία βραβεύτηκαν από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κύριο Προκόπη Παυλόπουλο.
   Τον Νοέμβριο του 2020 πήρε μέρος σε διεθνή διαγωνισμό που διοργάνωσε η εταιρεία BIC με εκπαιδευτικούς από πολλά κράτη και ανακηρύχθηκε μία από τις δέκα κορυφαίες εκπαιδευτικούς στον κόσμο.