Μαριέττα Κόντου - Συγγραφείς - Ελληνοεκδοτική

Συγγραφείς

Φώτο συγγραφέα

Μαριέττα Κόντου

Η Μαριέττα Κόντου γεννήθηκε κατακαλόκαιρο του ’72 στην Αθήνα και ανήκει στη γενιά της «Αθλητικής Κυριακής», του «Carnation», του «Λόλα, να ένα μήλο», έζησε τις δασείες, τις οξείες, τις περισπωμένες και τις σχολικές ποδιές.
Σπούδασε Ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και έκανε το μεταπτυχιακό της στη Συστημική Θεραπεία Ζεύγους και Οικογένειας, με εξειδίκευση στην Kλινική Ύπνωση – Βιοθυμική Ψυχοθεραπεία και το διδακτορικό της στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Είναι διαπιστευμένη Ειδική και Οικογενειακή Διαμεσολαβήτρια.
Εργάστηκε στον χώρο της απεξάρτησης εφήβων για πολλά χρόνια. Τα τελευταία χρόνια εργάζεται ιδιωτικά με εφήβους και ενήλικες και αναλαμβάνει την επιστημονική ευθύνη και τον συντονισμό ομάδων θεραπείας και ευαισθητοποίησης.
Οι δυο γιοι της παραμένουν η μεγάλη της αγάπη και το παιδικό βιβλίο ο μεγάλος της έρωτας.
Από τις εκδόσεις Μεταίχμιο κυκλοφορούν τα βιβλία της: Ο φίλος μου ο Γκρεγκουάρ (2015), Τα μαγικά χέρια του Τσαγκαράκου (2015), το οποίο και τιμήθηκε με το βραβείο «Πηνελόπης Μαξίμου» 2016 (αφήγηση βραχείας φόρμας για παιδιά) από τον Κύκλο του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου (ΙΒΒΥ), Φτου Ξελύπη (2017), το οποίο έχει μεταφραστεί στα αραβικά, H ιστορία μιας μουτζούρας (2017), Συγγνώμη, μπορώ να πω κάτι; (2019), Το πολύτιμο Θησαυγό (2019), Ο Κοντορεβυθούλης – Τα κλασσικά (2019), Τα Αγιοβασιλέματα (2020).
Κυκλοφορούν επίσης τα: Ζωγράφισέ μου ένα νερό! (2021) από τις εκδόσεις Κόκκινη Κλωστή Δεμένη, Συγγνώμη, μπορώ να πω κάτι; (2013) από τις εκδόσεις Μίνωας, που συμπεριλήφθηκε στη βραχεία λίστα του Αναγνώστη λογοτεχνικών βιβλίων για παιδιά. Τέλος, το παραδοσιακό παραμύθι της Τα λευκά φτερά της Κορακίνας τιμήθηκε με εύφημο μνεία το 2014 από τη Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά.

Βιβλία από τον συγγραφέα