Ερατώ - Ελληνοεκδοτική
προηγούμενη επόμενη

Ερατώ

ISBN: 978-960-563-526-8

Συγγραφέας: Μαριέττα Κόντου
Εικονογράφηση: Κατερίνα Βερούτσου
Ηλικία: 9+ (Δ' - Ε' Δημοτικού)
-10%
Διαθέσιμο
Λιανική τιμή: 8.01 € 8.90 €
Εξώφυλλο
Οπισθόφυλλο

Στην ανθισμένη, φωτεινή και πολύχρωμη Σμύρνη η Ερατώ πηγαίνει σχολείο, κάνει φιλίες βαθιές, γελάει, ανακαλύπτει, ονειρεύεται τον εαυτό της επαναστάτρια…
Εκεί γεννιέται η αγάπη της για τα βιβλία και εμπνέεται τις πρώτες της ιστορίες.
Όμως, η χαρισματική μικρή Σμυρνιά θα αναγκαστεί να αποχαιρετήσει νωρίς τη χαμογελαστή πατρίδα των παιδικών της χρόνων, κουβαλώντας μέσα σε ένα μπαούλο πολύτιμα και αγαπημένα ενθύμια μιας αθώας και χαμένης πια ζωής.
Τα παραμύθια που γράφει θα γίνουν μια μεγάλη παιδική αγκαλιά για όλους τους ανθρώπους του τόπου της και μια νοσταλγική παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές.

Σύντομη περιγραφή του βιβλίου από τη συγγραφέα: 

Αν η Ερατώ ζούσε θα ήταν σήμερα 108 ετών και θα μας έκλεινε το μάτι. Δεν έφτασε ποτέ σε αυτή την ηλικία κι όμως ζει, στα 8 της, ζωηρή, παιχνιδιάρα και ανατρεπτική Σμυρνιά. Νέα για πάντα. Συγγραφέας από γεννησιμιού της. Να μας θυμίζει 100 χρόνια μετά ότι τελικά η ονειροπόλα Σμύρνη ήταν όλων μας και οι ρίζες της τόσο βαθιές και πλατιές που όλους μας έθρεψαν και μας έκαναν παιδιά της. Η ιστορία της μας ταξιδεύει πίσω στο νοσταλγικό τότε αλλά και μπρος στο σήμερα. Και μας κλείνει ξανά το μάτι γιατί ίσως τελικά η Ερατώ να ζει ακόμη…

Σύνδεση βιβλίου με τα Εργαστήρια Δεξιοτήτων του Ι.Ε.Π.  

Θεματική ενότητα  Υποθεματική
Β. Φροντίζω το περιβάλλον Παγκόσμια και τοπική Πολιτιστική κληρονομιά
Λέξεις κλειδιά θεματικής ενότητας: Ιστορία: Μικρασιατική καταστροφή. Ιστορικός γραμματισμός, δικαιοσύνη, ανεκτικότητα, συναδέλφωση και αλληλεγγύη των λαών, κοινωνική ευθύνη, ανθρωπιστικές αξίες, δημοκρατική συνείδηση

 

  • Διάσταση: 15 x 22 εκ
  • Σελίδες: 64
  • BARCODE: 9789605635268
  • ISBN: 978-960-563-526-8
  • Εξώφυλλο: Μαλακό
  • Ημερ. κυκλοφορίας: 28-12-2022
φώτο συγγραφέα
Μαριέττα Κόντου

Η Μαριέττα Κόντου γεννήθηκε κατακαλόκαιρο του ’72 στην Αθήνα και ανήκει στη γενιά της «Αθλητικής Κυριακής», του «Carnation», του «Λόλα, να ένα μήλο», έζησε τις δασείες, τις οξείες, τις περισπωμένες και τις σχολικές ποδιές.
Σπούδασε Ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και έκανε το μεταπτυχιακό της στη Συστημική Θεραπεία Ζεύγους και Οικογένειας, με εξειδίκευση στην Kλινική Ύπνωση – Βιοθυμική Ψυχοθεραπεία και το διδακτορικό της στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Είναι διαπιστευμένη Ειδική και Οικογενειακή Διαμεσολαβήτρια.
Εργάστηκε στον χώρο της απεξάρτησης εφήβων για πολλά χρόνια. Τα τελευταία χρόνια εργάζεται ιδιωτικά με εφήβους και ενήλικες και αναλαμβάνει την επιστημονική ευθύνη και τον συντονισμό ομάδων θεραπείας και ευαισθητοποίησης.
Οι δυο γιοι της παραμένουν η μεγάλη της αγάπη και το παιδικό βιβλίο ο μεγάλος της έρωτας.
Από τις εκδόσεις Μεταίχμιο κυκλοφορούν τα βιβλία της: Ο φίλος μου ο Γκρεγκουάρ (2015), Τα μαγικά χέρια του Τσαγκαράκου (2015), το οποίο και τιμήθηκε με το βραβείο «Πηνελόπης Μαξίμου» 2016 (αφήγηση βραχείας φόρμας για παιδιά) από τον Κύκλο του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου (ΙΒΒΥ), Φτου Ξελύπη (2017), το οποίο έχει μεταφραστεί στα αραβικά, H ιστορία μιας μουτζούρας (2017), Συγγνώμη, μπορώ να πω κάτι; (2019), Το πολύτιμο Θησαυγό (2019), Ο Κοντορεβυθούλης – Τα κλασσικά (2019), Τα Αγιοβασιλέματα (2020).
Κυκλοφορούν επίσης τα: Ζωγράφισέ μου ένα νερό! (2021) από τις εκδόσεις Κόκκινη Κλωστή Δεμένη, Συγγνώμη, μπορώ να πω κάτι; (2013) από τις εκδόσεις Μίνωας, που συμπεριλήφθηκε στη βραχεία λίστα του Αναγνώστη λογοτεχνικών βιβλίων για παιδιά. Τέλος, το παραδοσιακό παραμύθι της Τα λευκά φτερά της Κορακίνας τιμήθηκε με εύφημο μνεία το 2014 από τη Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά.

φώτο εικονογράφου
Κατερίνα Βερούτσου Η Κατερίνα Βερούτσου γεννήθηκε στην Πάτρα, Αχαΐας. Μεγάλωσε στη Β. Αμερική και σπούδασε ζωγραφική στο Concordia University of Montreal.
Εργάζεται ως εικονογράφος παιδικών βιβλίων και έχει στο ενεργητικό της πάνω από 150 τίτλους εκπαιδευτικών και λογοτεχνικών βιβλίων.
Είναι κάτοχος του Κρατικού Βραβείου Εικονογράφησης (2009) για το βιβλίο Νεράιδα στο Έλατο.
Έχει, επίσης, βραβευτεί για την εικονογράφηση στο βιβλίο Το ταλέντο του Ήλιου από τον Κύκλο του Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου, το 2010, και στο βιβλίο Είναι κάτι που μένει, το 2014.