ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ: ΠΑΝΔΗΜΙΑ - Ελληνοεκδοτική
Δείγμα σελίδας 1
Δείγμα σελίδας 2
Δείγμα σελίδας 3
Δείγμα σελίδας 4
Δείγμα σελίδας 5
Δείγμα σελίδας 6
Δείγμα σελίδας 7
Δείγμα σελίδας 8
Δείγμα σελίδας 9
Δείγμα σελίδας 10
Δείγμα σελίδας 11
Δείγμα σελίδας 12
Δείγμα σελίδας 13
Δείγμα σελίδας 14
Δείγμα σελίδας 15
Δείγμα σελίδας 16
Δείγμα σελίδας 17
Δείγμα σελίδας 18
προηγούμενη επόμενη

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ: ΠΑΝΔΗΜΙΑ

ISBN: 978-960-563-594-7

-10%
Διαθέσιμο
Λιανική τιμή: 13.50 € 15.00 €
εξώφυλλο σε προοπτική
εξώφυλλο
οπισθόφυλλο

Το βιβλίο ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ: ΠΑΝΔΗΜΙΑ του Βασίλη Κοντοζαμάνη αποτελεί ένα πολιτικό ημερολόγιο της ταραγμένης εποχής τής πανδημίας της COVID-19. Καταγράφονται προσωπικές σκέψεις και ανησυχίες του συγγραφέα κατά τη διάρκεια της θητείας του στο Υπουργείο Υγείας, αρχικά ως Υφυπουργού και στη συνέχεια ως Αναπληρωτή Υπουργού με κύρια αρμοδιότητα τις Υπηρεσίες Υγείας. Από την έντονη αυτήν περίοδο, από τους προβληματισμούς και τα συναισθήματα που «γέννησε», προέρχονται τα χειρόγραφα σημειώματα που διανθίζουν το περιεχόμενο του βιβλίου.
Στη διάρκεια της θητείας του ο Βασίλης Κοντοζαμάνης κλήθηκε να απαντήσει σε πληθώρα επίκαιρων ερωτήσεων ενώπιον της Βουλής των Ελλήνων στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου. Στον ανά χείρας τόμο παρατίθενται, με χρονολογική σειρά, οι απαντήσεις σε επίκαιρες ερωτήσεις που αφορούσαν σε κρίσιμα ζητήματα σχετικά με την αντιμετώπιση της πανδημίας. Σε αυτές αποτυπώνονται το κλίμα και οι ανησυχίες της εποχής, αναδεικνύονται οι πολυεπίπεδες πρωτοβουλίες και δράσεις που απαιτήθηκε να αναληφθούν εκείνο το διάστημα και «φωτίζονται», με τη νηφαλιότητα που επιτρέπει η χρονική απόσταση, οι κυβερνητικοί χειρισμοί και η αλληλεπίδρασή τους με την πολιτική επικαιρότητα.

  • Διάσταση: 17 x 24 εκ
  • Σελίδες: 96
  • BARCODE: 9789605635947
  • ISBN: 978-960-563-594-7
  • Εξώφυλλο: Μαλακό
  • Ημερ. κυκλοφορίας: 17-06-2023
Φώτο συγγραφέα
Βασίλης Κοντοζαμάνης

Ο Βασίλης Κοντοζαμάνης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1972. Αποφοίτησε το 1996 από το Μαθηματικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στην Πολιτική και Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας (MSc Health Care Policy & Management / University of Birmingham) και ΜΒΑ (ALBA Graduate Business School). Σήμερα, εκπροσωπεί την Ελλάδα στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Αρχής για την Ετοιμότητα και την Αντιμετώπιση Έκτακτων Περιστατικών στον Τομέα της Υγείας (HERA).
Από τον Ιούλιο του 2019 έως τον Σεπτέμβριο του 2021, ως Υφυπουργός και Αναπληρωτής Υπουργός, διαδραμάτισε καταλυτικό ρόλο στην επιτυχή διαχείριση της πανδημικής κρίσης στην Ελλάδα. Ηγήθηκε του σχεδιασμού και της εφαρμογής διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, ενώ παράλληλα αντιμετώπισε τις προκλήσεις ενός σύγχρονου και ανθεκτικού Συστήματος Υγείας.
Ως Σύμβουλος του Πρωθυπουργού σε θέματα υγείας ανέπτυξε έντονη δραστηριότητα στο εξωτερικό, προκειμένου να εξασφαλιστούν νέες επενδύσεις στον τομέα της τεχνολογίας υγείας, με έμφαση στην ψηφιακή υγεία, τη βιοτεχνολογία, την παραγωγή φαρμακευτικών προϊόντων, τις κλινικές δοκιμές και τις βιοφαρμακευτικές υπηρεσίες.
Ο Βασίλης Κοντοζαμάνης έχει επίσης διατελέσει Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος και Πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ) και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΜΑ) (2002-2009). Επιπλέον, έχει υπηρετήσει ως Διευθύνων Σύμβουλος της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας Αττικής (2012-2014) και Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας (2014-2015).