Φιλοσοφία της Τεχνολογίας για μη φιλοσόφους - Ελληνοεκδοτική
Δείγμα σελίδας 1
Δείγμα σελίδας 2
Δείγμα σελίδας 3
Δείγμα σελίδας 4
Δείγμα σελίδας 5
Δείγμα σελίδας 6
Δείγμα σελίδας 7
Δείγμα σελίδας 8
Δείγμα σελίδας 9
Δείγμα σελίδας 10
Δείγμα σελίδας 11
Δείγμα σελίδας 12
Δείγμα σελίδας 13
Δείγμα σελίδας 14
Δείγμα σελίδας 15
Δείγμα σελίδας 16
Δείγμα σελίδας 17
Δείγμα σελίδας 18
Δείγμα σελίδας 19
Δείγμα σελίδας 20
Δείγμα σελίδας 21
Δείγμα σελίδας 22
Δείγμα σελίδας 23
Δείγμα σελίδας 24
Δείγμα σελίδας 25
Δείγμα σελίδας 26
Δείγμα σελίδας 27
Δείγμα σελίδας 28
προηγούμενη επόμενη

Φιλοσοφία της Τεχνολογίας για μη φιλοσόφους

ISBN: 978-960-563-588-6

Κωδικός Ευδόξου: 122080437

Συγγραφέας: Marc J. de Vries
-10%
Διαθέσιμο
Λιανική τιμή: 21.02 € 23.35 €
εξώφυλλο σε προοπτική
εξώφυλλο
οπισθόφυλλο

Μετάφραση: Κώστας Θεολόγου – Δημήτρης Καρακούλας
Επιστημονική επιμέλεια: Κώστας Θεολόγου

Το βιβλίο Φιλοσοφία της Τεχνολογίας για μη φιλοσόφους (με πρωτότυπο τίτλο Teaching Αbout Τechnology: An Introduction to the Philosophy of Technology for Non-philosophers) αποτελεί κατάλληλο εισαγωγικό εγχειρίδιο για τη διδασκαλία της Φιλοσοφίας τής Τεχνολογίας σε μη Φιλοσόφους, όπως είναι οι σπουδαστές Τεχνολογικών Ιδρυμάτων, Τμημάτων Θετικών Επιστημών και Τεχνικών ή Επαγγελματικών Λυκείων και Σχολών. Είναι γραμμένο σε απλή και κατανοητή γλώσσα και μπορεί να το διαβάσει κάθε ενδιαφερόμενος αναγνώστης που αναρωτιέται τι είναι η Φιλοσοφία και τι η Φιλοσοφία της Τεχνολογίας.
Τεχνολογικό αντικείμενο, τεχνολογική γνώση, ηθική και αισθητική της τεχνολογίας είναι έννοιες που αποτελούν σημαντικό μέρος τού περιεχομένου του. Παράλληλα, πραγματεύεται θέματα για τη διάδραση της τεχνολογίας με τις ανθρώπινες κοινωνίες όπως: η μεταφορά και η ενσωμάτωση της γνώσης στην τεχνολογία, η σχέση τεχνολογίας - ανθρώπινης φύσης, τα τεχνουργήματα ως μεσολαβητές μεταξύ του ανθρώπου και του βιόκοσμου (Lebenswelt), η Τεχνητή Νοημοσύνη και το Διαδίκτυο, η κοινωνική και πολιτική διάσταση των τεχνουργημάτων, οι μεταμοντέρνες τεχνολογίες, η προοπτική του πολιτισμού μας προς νέους τρόπους ζωής, τα ηθικά ζητήματα που εκπορεύονται από την τεχνική και την τεχνολογία.
Τέλος, μας παρέχει πηγές για περαιτέρω ανάγνωση και στοχασμό παραθέτοντας πλούσια και σχολιασμένη βιβλιογραφία που θα κατευθύνει τον ενδιαφερόμενο σε ειδικότερες φιλοσοφικές ατραπούς.

  • Διάσταση: 17 x 24 εκ
  • Σελίδες: 288
  • BARCODE: 9789605635886
  • ISBN: 978-960-563-588-6
  • Εξώφυλλο: Μαλακό
  • Ημερ. κυκλοφορίας: 13-07-2023
Φώτο συγγραφέα
Marc J. de Vries

Ο Ολλανδός Καθηγητής Marc J. de Vries (Haarlem, 1958) επιδιώκει να ενσωματώνει τη γνώση από τη Φιλοσοφία τής Τεχνολογίας στη διδασκαλία περί την τεχνολογία και τον σχεδιασμό, εστιάζοντας στην παιδαγωγική συνεισφορά αμφότερων των πεδίων. Οι φιλοσοφικοί στοχασμοί αναφορικά με τη φύση των «τεχνημάτων», των τεχνολογικών γνώσεων, των σχεδιαστικών διαδικασιών και της διάδρασης μεταξύ Τεχνολογίας και ανθρώπων/κοινωνίας μάς υποδεικνύουν εν πολλοίς και τον τρόπο με τον οποίο η Τεχνολογία και ο Σχεδιασμός μπορούν να διδαχθούν και, κατά συνέπεια, να αφομοιω­θούν από τους μαθητές/σπουδαστές. Δεδομένων των άρρηκτων σχέσεων μεταξύ της Επιστήμης και των τεχνολογικών εφαρμογών, η διδασκαλία περί την Τεχνολογία και τον Σχεδιασμό δύναται, επίσης, να συμβάλει καίρια στη βαθύτερη κατανόηση των επιστημονικών εν­νοιών γενικότερα. Το ερευνητικό πρόγραμμα Επιστημονικής Εκπαίδευσης στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο του Delft έχει συγκροτηθεί με γνώμονα τις προαναφερθείσες ιδέες.
Ο Marc J. de Vries έχει συγγράψει τούτη τη μονογραφία για την αξιοποίηση της Φιλοσοφίας της Τεχνολογίας στην Εκπαίδευση (Teaching About Technology, Springer, 2016, 2nd edition – Φιλοσοφία της Τεχνολογίας για μη φιλοσόφους, Ελληνοεκδοτική, 2023), είναι ο αρχισυντάκτης του International Journal of Technology & Design Education (Springer) και επιμελητής της σειράς International Technology Education Studies (Brill/Sense). Έχει επιμεληθεί το Handbook of Technology Education (Springer, 2018).