Γράφω - Σβεννύω καὶ Μανθάνω λέξεις - Ελληνοεκδοτική
Δείγμα σελίδας 1
Δείγμα σελίδας 2
Δείγμα σελίδας 3
Δείγμα σελίδας 4
Δείγμα σελίδας 5
Δείγμα σελίδας 6
Δείγμα σελίδας 7
Δείγμα σελίδας 8
Δείγμα σελίδας 9
Δείγμα σελίδας 10
προηγούμενη επόμενη

Γράφω - Σβεννύω καὶ Μανθάνω λέξεις

ISBN: 978-960-563-640-1

Συγγραφέας: Ευγενία Μανωλίδου
Εικονογράφηση: Μαρία Μανουρά
Αφήγηση: Ναι (Με QR Code)
-10%
Διαθέσιμο
Λιανική τιμή: 13.50 € 15.00 €
εξώφυλλο σε προοπτική
εξώφυλλο
οπισθόφυλλο

Η γλώσσα είναι η πύλη για την κατανόηση ενός πολιτισμού. Γι’ αυτό και η εισαγωγή στα Αρχαία Ελληνικά από μικρή ηλικία είναι εξαιρετικά σημαντική. Το δεύτερο βιβλίο της νέας σειράς ΕΛΛΗΝΙΖΕΙΝ (Ἐπίπεδον 1ον): Γράφω-Σβεννύω καὶ Μανθάνω λέξεις έχει σχεδιαστεί για να κάνει τη διαδικασία της μάθησης ευχάριστη αλλά και εκπαιδευτικά επωφελή.

Οι 300+ λέξεις που περιέχει το βιβλίο οργανώνονται σε τριάντα (30) θέματα σχετικά με την καθημερινή ζωή των αρχαίων Ελλήνων και πλαισιώνονται από δραστηριότητες στις οποίες τα παιδιά κάνουν επιλογή ή αντιστοίχιση λέξεων και εικόνων. Τα παιδιά μπορούν να γράφουν και να σβήνουν τις απαντήσεις τους, ώστε να μαθαίνουν παίζοντας. Το ηχητικό υλικό μέσω QR codes βοηθά τους μικρούς μας φίλους που δεν διαβάζουν ακόμη, ή απλώς τους κρατά συντροφιά.

Έτσι όχι μόνον θα βελτιώσουν τις γλωσσικές δεξιότητες αλλά και θα εκτιμήσουν την ελληνική γλώσσα, την ιστορία και τον πολιτισμό. Ξεκινώντας αυτό το ταξίδι θα χτίσουν μια σταθερή βάση που θα ωφελήσει τη σχολική πορεία τους και την προσωπική τους εξέλιξη.

Σας ευχαριστούμε που επιλέξατε να ξεκινήσετε αυτήν την εκπαιδευτική περιπέτεια μαζί μας!

 

Language is the gateway to understanding a culture. Introducing children to Ancient Greek from an early age is both important and rewarding. The second book in the new series, HELLENIZEIN (Level 1): Write, Erase, and Learn words, is designed to make this learning process enjoyable and educationally enriching.

The 300+ words contained in the book are organized into thirty (30) engaging subjects related to the daily life of the ancient Greeks. Activities such as choosing or matching words and pictures enhance learning, allowing children to write and erase their answers, thus learning through play. Additionally, audio material available via QR codes supports children who are not yet able to read or simply provides them with enjoyable listening.

Through this interactive approach, children will not only improve their language skills but also gain an appreciation for the Greek language, history, and culture. By embarking on this journey, they will build a solid foundation that will benefit their school and personal development.

Thank you for choosing to embark on this educational adventure with us!

  • Διάσταση: 21 x 29 εκ.
  • Σελίδες: 48
  • BARCODE: 9789605636401
  • ISBN: 978-960-563-640-1
  • Εξώφυλλο: Μαλακό
  • Ημερ. κυκλοφορίας: 28-06-2024
Φώτο συγγραφέα
Ευγενία Μανωλίδου

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Είναι παντρεμένη και μητέρα τεσσάρων παιδιών. 
Σπούδασε Μουσική Σύνθεση και Διεύθυνση Ορχήστρας στην Αμερική (Juilliard School). Εργάστηκε ως επαγγελματίας μουσικός στην Ελλάδα και το εξωτερικό έως το 2016.  Από το 2009 έως το 2012 εργάστηκε παράλληλα στην ιδιωτική τηλεόραση. 
Από το 2017 ανέλαβε τη διεύθυνση της Σχολής Αρχαίων Ελληνικών «Ελληνική Αγωγή», που ως στόχο έχει την προώθηση των Αρχαίων Ελληνικών στην Ελλάδα και το εξωτερικό, τόσο σε ενήλικες όσο και στα παιδιά, αποσπώντας διεθνείς διακρίσεις.
Το 2020 ολοκλήρωσε δύο μεταπτυχιακά προγράμματα, στη Διοίκηση Εκπαίδευσης (Leading Learning Executive Education Course - Harvard Graduate School of Education) και στην Ψηφιακή Προώθηση μέσω της Τεχνολογίας (Columbia Business School Digital Marketing Course - Social Media, Customer Engagement, Planning and Analytics).

Φώτο εικονογράφου
Μαρία Μανουρά Η Μαρία Μανουρά γεννήθηκε μια βαρυχειμωνιάτικη μέρα στην Αθήνα, αλλά προτιμά την άνοιξη. Τα κελαϊδίσματα τής θυμίζουν τον τόπο που αγάπησε πιο πολύ ως τώρα, το χωριό της στους πρόποδες της μαγευτικής Οίτης.
Όσο μεγάλωνε, όλοι της έλεγαν να γίνει γιατρός, αφού «τα ’παιρνε τα γράμματα»… Το ένστικτό της, όμως, την οδήγησε στην Αρχιτεκτονική του Ε.Μ.Π. Τώρα ξέρει πως ήταν σωστή επιλογή. Έμαθε κάτι πολύτιμο: πώς να οργανώνει το χάος, πώς να χτίζει από το μηδέν. Μα δεν ήταν αρκετό… Έλειπε το χρώμα.
Στα 24 χρόνια της συνειδητοποίησε αυτό που είπε ο Ιπποκράτης: «Ο μεν βίος βραχύς, η δε τέχνη μακρή» (κι ύστερα οι Λατίνοι: Ars longa, vita brevis). Μάλλον ήταν ο οιωνός της παιδικής ηλικίας… Έτσι πήρε την απόφαση να δοκιμάσει την τύχη της στον Τομέα της Ζωγραφικής στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών. Και το ταξίδι ξεκίνησε…
Από το 2014 εικονογραφεί παιδικά βιβλία. Νιώθει ευτυχής και ευγνώμων για τους άπειρους κόσμους που μπορεί πλέον να δημιουργήσει από την αρχή, χωρίς πολεοδομική άδεια και με την ακριβότερη πρώτη ύλη: το ανθρώπινο θυμικό.
Ίσως κάποτε γράψει δικά της βιβλία, ίσως όχι. Μερικά απογεύματα ονειρεύεται να στήσει μια βιοτεχνία παιχνιδιών. Κάθε παιγνίδι, λέει, θα έχει δικό του όνομα και δικό του ελάττωμα. Αισθάνεται πως το ωραίο ξεπερνά την όμορφη όψη και το ορθώς καμωμένο. Γι’ αυτό, πάλι, της αρέσουν οι ελεύθεροι άνθρωποι, ακόμη κι όταν είναι πολιορκημένοι. Κι αν της ζητήσεις μια συγκινητική λέξη, θα σου πει το «ευχαριστώ».
Ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Προς το παρόν…