Μανθάνω καὶ Γράφω τὰ γράμματα τοῦ Ἀλφαβήτου - Ελληνοεκδοτική
Δείγμα σελίδας 1
Δείγμα σελίδας 2
Δείγμα σελίδας 3
Δείγμα σελίδας 4
Δείγμα σελίδας 5
Δείγμα σελίδας 6
Δείγμα σελίδας 7
Δείγμα σελίδας 8
Δείγμα σελίδας 9
Δείγμα σελίδας 10
προηγούμενη επόμενη

Μανθάνω καὶ Γράφω τὰ γράμματα τοῦ Ἀλφαβήτου

ISBN: 978-960-563-633-3

Συγγραφέας: Ευγενία Μανωλίδου
Εικονογράφηση: Μαρία Μανουρά
-10%
Διαθέσιμο
Λιανική τιμή: 13.50 € 15.00 €
εξώφυλλο σε προοπτική
εξώφυλλο
οπισθόφυλλο

Σειρά: ΕΛΛΗΝΙΖΕΙΝ – Ἐπίπεδον 1ον

Χαίρετε!
Καλῶς ἤλθετε εἰς μίαν νέαν ἐκπληκτικὴν περιπέτειαν,
μίαν θαυμασίαν ὁδοιπορίαν
εἰς τὴν γλῶσσαν τῶν Ὀλυμπίων Θεῶν,
τῶν Ἡρώων, τῶν κορυφαίων Φιλοσόφων
τοῦ ἀρχαίου κόσμου.

Ἅμα πάντες ἡμεῖς οἱ θαρραλέοι ὁδοιπόροι
ἀνακαλύπτομεν τὰ γράμματα τοῦ ἑλληνικοῦ ἀλφαβήτου
καὶ εὑρίσκομεν πολλὰς λέξεις ὁμοίας,
αἷστισι χρώμεθα καὶ σήμερον.

Ἕτοιμοί ἐστε ἀναγνῶναι, γράψαι, λέγειν καὶ ἀκούειν
μίαν τῶν ἀρχαιοτέρων καὶ σπουδαιοτέρων γλωσσῶν
πάσης τῆς οἰκουμένης;

Ἀρξώμεθα οὖν ἑλληνίζειν!

Το πρώτο βιβλίο της νέας σειράς "ΕΛΛΗΝΙΖΕΙΝ" για την εκμάθηση της αρχαίας ελληνικής γλώσσας φέρνει τα μικρά παιδιά σε επαφή με το ελληνικό αλφάβητο και έναν ικανό αριθμό λέξεων. Ακούγοντας το ηχητικό υλικό θα ασκηθούν στον τρόπο γραφής των γραμμάτων, θα μάθουν να προφέρουν σωστά τις λέξεις και θα τις αντιστοιχίσουν με εικόνες. Έτσι, παίζοντας, θα αρχίσουν να γνωρίζουν και να αγαπούν μία από τις αρχαιότερες και σπουδαιότερες γλώσσες του κόσμου, την Αρχαία Ελληνική!

  • Διάσταση: 21 x 29 εκ.
  • Σελίδες: 64
  • BARCODE: 9789605636333
  • ISBN: 978-960-563-633-3
  • Εξώφυλλο: Μαλακό
  • Ημερ. κυκλοφορίας: 26-02-2024
Φώτο συγγραφέα
Ευγενία Μανωλίδου

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Είναι παντρεμένη και μητέρα τεσσάρων παιδιών. 
Σπούδασε Μουσική Σύνθεση και Διεύθυνση Ορχήστρας στην Αμερική (Juilliard School). Εργάστηκε ως επαγγελματίας μουσικός στην Ελλάδα και το εξωτερικό έως το 2016.  Από το 2009 έως το 2012 εργάστηκε παράλληλα στην ιδιωτική τηλεόραση. 
Από το 2017 ανέλαβε τη διεύθυνση της Σχολής Αρχαίων Ελληνικών «Ελληνική Αγωγή», που ως στόχο έχει την προώθηση των Αρχαίων Ελληνικών στην Ελλάδα και το εξωτερικό, τόσο σε ενήλικες όσο και στα παιδιά, αποσπώντας διεθνείς διακρίσεις.
Το 2020 ολοκλήρωσε δύο μεταπτυχιακά προγράμματα, στη Διοίκηση Εκπαίδευσης (Leading Learning Executive Education Course - Harvard Graduate School of Education) και στην Ψηφιακή Προώθηση μέσω της Τεχνολογίας (Columbia Business School Digital Marketing Course - Social Media, Customer Engagement, Planning and Analytics).

Φώτο εικονογράφου
Μαρία Μανουρά Η Μαρία Μανουρά γεννήθηκε μια βαρυχειμωνιάτικη μέρα στην Αθήνα, αλλά προτιμά την άνοιξη. Τα κελαϊδίσματα τής θυμίζουν τον τόπο που αγάπησε πιο πολύ ως τώρα, το χωριό της στους πρόποδες της μαγευτικής Οίτης.
Όσο μεγάλωνε, όλοι της έλεγαν να γίνει γιατρός, αφού «τα ’παιρνε τα γράμματα»… Το ένστικτό της, όμως, την οδήγησε στην Αρχιτεκτονική του Ε.Μ.Π. Τώρα ξέρει πως ήταν σωστή επιλογή. Έμαθε κάτι πολύτιμο: πώς να οργανώνει το χάος, πώς να χτίζει από το μηδέν. Μα δεν ήταν αρκετό… Έλειπε το χρώμα.
Στα 24 χρόνια της συνειδητοποίησε αυτό που είπε ο Ιπποκράτης: «Ο μεν βίος βραχύς, η δε τέχνη μακρή» (κι ύστερα οι Λατίνοι: Ars longa, vita brevis). Μάλλον ήταν ο οιωνός της παιδικής ηλικίας… Έτσι πήρε την απόφαση να δοκιμάσει την τύχη της στον Τομέα της Ζωγραφικής στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών. Και το ταξίδι ξεκίνησε…
Από το 2014 εικονογραφεί παιδικά βιβλία. Νιώθει ευτυχής και ευγνώμων για τους άπειρους κόσμους που μπορεί πλέον να δημιουργήσει από την αρχή, χωρίς πολεοδομική άδεια και με την ακριβότερη πρώτη ύλη: το ανθρώπινο θυμικό.
Ίσως κάποτε γράψει δικά της βιβλία, ίσως όχι. Μερικά απογεύματα ονειρεύεται να στήσει μια βιοτεχνία παιχνιδιών. Κάθε παιγνίδι, λέει, θα έχει δικό του όνομα και δικό του ελάττωμα. Αισθάνεται πως το ωραίο ξεπερνά την όμορφη όψη και το ορθώς καμωμένο. Γι’ αυτό, πάλι, της αρέσουν οι ελεύθεροι άνθρωποι, ακόμη κι όταν είναι πολιορκημένοι. Κι αν της ζητήσεις μια συγκινητική λέξη, θα σου πει το «ευχαριστώ».
Ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Προς το παρόν…