Ηχο-Παραμύθια με Τραγούδια και Δραστηριότητες - Ελληνοεκδοτική
Δείγμα σελίδας 1
Δείγμα σελίδας 2
Δείγμα σελίδας 3
Δείγμα σελίδας 4
Δείγμα σελίδας 5
Δείγμα σελίδας 6
Δείγμα σελίδας 7
Δείγμα σελίδας 8
Δείγμα σελίδας 9
Δείγμα σελίδας 10
Δείγμα σελίδας 11
Δείγμα σελίδας 12
Δείγμα σελίδας 13
Δείγμα σελίδας 14
Δείγμα σελίδας 15
Δείγμα σελίδας 16
Δείγμα σελίδας 17
Δείγμα σελίδας 18
Δείγμα σελίδας 19
Δείγμα σελίδας 20
Δείγμα σελίδας 21
Δείγμα σελίδας 22
προηγούμενη επόμενη

Ηχο-Παραμύθια με Τραγούδια και Δραστηριότητες

ISBN: 978-960-563-527-5

-10%
Διαθέσιμο
Λιανική τιμή: 13.50 € 15.00 €
εξώφυλλο σε προοπτική
εξώφυλλο
οπισθόφυλλο

Παιδαγωγικά θεμελιωμένη συλλογή δεκατριών (13) παραμυθιών για όλο τον κύκλο του χρόνου με τραγούδια και δραστηριότητες που μας κατευθύνουν στα μονοπάτια της δημιουργίας και της έκφρασης.
Ηχοϊστορίες, μελωδίες και παιχνίδια που γίνονται αφορμή για ένα ξεχωριστό ταξίδι ονειρεμένων εικόνων, ξυπνούν τη φαντασία και μπορούν να κάνουν μικρούς και μεγάλους να πειραματιστούν, να δημιουργήσουν, αλλά και να μάθουν.
Ένα βιβλίο οδηγός για νηπιαγωγούς, δασκάλους, εμψυχωτές και γονείς που θέλουν να δράσουν και να παίξουν μαζί με τα παιδιά.

Με δυο λόγια…

  Ένα βιβλίο που δεν συνδυάζει μόνο τη θεωρητική κατάρτιση με την πρακτική αλλά και εντάσσει με ξεχωριστό τρόπο τις τέχνες της μουσικής και του θεάτρου στην εκπαιδευτική διαδικασία.
 13 μικρές ιστορίες που έγιναν βιβλίο και έδωσαν την αφορμή να πειραματιστούμε με τους ήχους, να παίξουμε με τα μουσικά όργανα, να τραγουδήσουμε όμορφες μελωδίες και να παίξουμε θέατρο.
 Ένα βιβλίο για μικρούς αλλά και μεγάλους, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο πλαίσιο των διαθεματικών ενοτήτων στο νηπιαγωγείο, στο δημοτικό καθώς και σε χώρους παιδικών δημιουργικών δράσεων. Στα χέρια των εκπαιδευτικών οι ιστορίες μπορούν να δραματοποιηθούν και να γίνουν παραστάσεις, ενώ στα χέρια των γονιών να ζωντανέψουν και να αποτελέσουν έναυσμα για δημιουργικό παιχνίδι.
 Τα τραγούδια και η μουσική που περιέχει το βιβλίο ντύνουν με ήχους τις ιστορίες, αλλά λειτουργούν και αυτόνομα ως παιδικά τραγούδια κατάλληλα για την ανάπτυξη της μουσικότητας των παιδιών και των φωνητικών δυνατοτήτων τους.
 Οι δραστηριότητες βοηθούν τα παιδιά να εκφραστούν πριν από τη δραματοποίηση ή την παράσταση.

Μαργαρίτα Παπακώστα

Ακούστε δωρεάν τα τραγούδια με qr code.

  • Διάσταση: 21 x 29 εκ.
  • Σελίδες: 96
  • BARCODE: 9789605635275
  • ISBN: 978-960-563-527-5
  • Εξώφυλλο: Μαλακό
  • Ημερ. κυκλοφορίας: 16-01-2023
Φώτο συγγραφέα
Μαργαρίτα Παπακώστα

Η Μαργαρίτα Παπακώστα είναι υπεύθυνη σεμιναρίων και παιδα­γωγικών προγραμμάτων του πολυχώρου «Το Πολύτεχνο». Έχει σπουδάσει θέατρο, μουσική, σωματικό θέατρο-αυτοσχεδιασμό και σύστημα Orff στην Ελλάδα και στην Αγγλία, και έχει παρακολουθήσει πολλά σεμινάρια σε Αυστρία, Βέλγιο, Ουγγαρία και Γαλλία. Έχει ειδικευτεί στο θεατρικό παιχνίδι και στη μουσικοκινητική. Έχει εργαστεί σε παιδικούς σταθμούς, νηπιαγωγεία, ωδεία και σε ΙΕΚ-ΚΕΚ. Συνεχίζει τις σπουδές της στο τραγούδι, στον χορό και στην Ιστορία Τέχνης. Άρθρα της έχουν δημοσιευθεί σε περιοδικά για γονείς και εκπαιδευτικούς. Από τις εκδόσεις ΕΛΛΗΝΟΕΚΔΟΤΙΚΗ κυκλοφορούν τα βιβλία της Με αφορμή ένα τραγούδι και Ο Πειρατής της Αγάπης και η Θαλασσονεράιδα. Η ατελείωτη αγάπη της για τα παιδιά, το παιχνίδι και τη μουσική θεωρεί ότι είναι το μεγαλύτερό της προσόν.
Διατηρεί το ιστολόγιο: www.topolytexno.gr

 

Φώτο συγγραφέα
Νικόλας Τσαφταρίδης

Ο Νικόλας Τσαφταρίδης (Ζάκυνθος 1956) σπούδασε ανώτερα θεωρητικά στην Αθήνα. Είναι κάτοχος πτυχίου του Τμήματος Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής ΤΕΙ Ηπείρου, Μάστερ Μουσικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Reading Αγγλίας και Διδάκτορας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Το 1997 εκλέχθηκε μέλος Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού στο Τμήμα Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία του ΕΚΠΑ όπου διδάσκει μέχρι σήμερα. Έχει σημαντικό συγγραφικό και ερευνητικό έργο για θέματα Μουσικής Αγωγής και Μουσικών Οργάνων. Ιδρυτικό μέλος του ΕΣΜΑ Carl Orff, της ΕΕΜΕ, μέλος της Εταιρείας Μελέτης των Επιστημών του Ανθρώπου, της Επιστημονικής Επιτροπής του Εθνικού Επιστημονικού Δικτύου για τον Ήχο στην Εκπαίδευση καθώς και της Ελληνικής Εταιρείας Ακουστικής Οικολογίας.
Δισκογραφία Παιδικών Τραγουδιών
Τσαφταρίδης Ν. & Έρση Δρούκαλη (2000): «Να ’χαμε και τι να ’χαμε», 6 παιδικά τραγούδια για το Πρόγραμμα Μουσουλμανοπαίδων της Θράκης σε στίχους Παυλίνας Παμπούδη.
Τσαφταρίδης Ν. (2004): Τραγούδια από την παράσταση «Ήταν ένα μικρό χαρτάκι» σε στίχους Μαργαρίτας Κουλεντιανού.
Τσαφταρίδης Ν. (2021): 7 παιδικά τραγούδια για το παραμύθι «Ο Πειρατής της Αγάπης και η Θαλασσονεράιδα» σε στίχους Μαργαρίτας Παπακώστα.
Τσαφταρίδης Ν. (2022): 13 παιδικά τραγούδια για το βιβλίο «Ηχο-παραμύθια με Τραγούδια και Δραστηριότητες» σε στίχους Μαργαρίτας Παπακώστα.