Μια Χριστουγεννιάτικη κατασκήνωση - Ελληνοεκδοτική

Μια Χριστουγεννιάτικη κατασκήνωση

ISBN: 978-960-563-306-6

Εικονογράφηση: Πέγκυ Φούρκα
-10%
Διαθέσιμο
Λιανική τιμή: 13,05 € 14,50 €
εξώφυλλο σε προοπτική
εξώφυλλο

Πλησιάζουν τα Χριστούγεννα! Το νιώθεις και το βλέπεις γύρω σου παντού. Τα πάντα μετατρέπονται σε μια γιορτινή ατμόσφαιρα. Πολύχρωμα φωτάκια στις αυλές των σπιτιών, στα καταστήματα, στους δρόμους. Όλα στολισμένα. Περνάς από τους φούρνους και τα ζαχαροπλαστεία και ο αέρας σκορπά μυρωδιές από ευωδιαστά μελομακάρονα. Τα καταστήματα παιχνιδιών είναι τόσο ασφυκτικά γεμάτα λες και είναι έτοιμα να ξεχειλίσουν στο πεζοδρόμιο. Τι ωραία γιορτή, ίσως η καλύτερη του χρόνου...

Χριστούγεννα! Ο Θεός κατεβαίνει στη γη και γίνεται άνθρωπος για να μας ανοίξει το δρόμο για τον Παράδεισο και να μας διδάξει με το ίδιο Του το παράδειγμα τον σωστό τρόπο της πνευματικής ζωής...

  • Διάσταση: 22 x 30 εκ.
  • Σελίδες: 64
  • BARCODE: 9789605633066
  • ISBN: 978-960-563-306-6
  • Εξώφυλλο: Σκληρό
συγγραφέας
Πρωτ. Γεώργιος Χριστοδούλου Ο πατέρας Γεώργιος Χριστοδούλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Μετά τις σπουδές του στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (Α.Σ.Ο.Ε.Ε.), συνέχισε στην Ανωτάτη Εκκλησιαστική Ακαδημία Αθηνών (Α.Ε.Α.Α.).
Έχει μετεκπαιδευτεί και εξειδικευθεί στο Εργαστήριο Νευροψυχολογίας τού Τμήματος Ειδικής Αγωγής τού Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στην Ειδική Αγωγή και την Ψυχολογία, καθώς και στη Βιοηθική των Αναπαραγωγικών Τεχνολογιών και της Γενετικής στη Νομική Σχολή τού Πανεπιστημίου Harvard της Βοστώνης. Είναι διπλωματούχος καθηγητής Βυζαντινής Μουσικής.
Σήμερα υπηρετεί ως υπεύθυνος Νεότητας στον Ιερό Ναό Αγίας Σοφίας στο Νέο Ψυχικό, έχοντας ιδρύσει Σχολή Βυζαντινής Μουσικής για ενήλικες, πρότυπο παιδικό Τμήμα Βυζαντινής Μουσικής στο οποίο διδάσκει ο ίδιος, καθώς και Κοινωνικό Φροντιστήριο για φοιτητές.
Έχει δημιουργήσει Εκπαιδευτικά Διαδραστικά Προγράμματα για επισκέψεις Σχολείων της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης καθώς και Θεο­λογικών Σχολών. Διετέλεσε και υπεύθυνος κατασκηνωτικών περιόδων στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών.
Συνεργάζεται με το Ίδρυμα Ποιμαντικής Επιμόρφωσης (Ι.Π.Ε.) τής Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, ως επιμορφωτής στον Τομέα της Ποιμαντικής τής Νεότητος, της Οικογένειας και του Φιλανθρωπικού Τομέα.
Σε τακτά χρονικά διαστήματα δημοσιεύει επίκαιρα άρθρα στον ηλεκτρονικό Τύπο.
Είναι νυμφευμένος με τη φιλόλογο και ειδική παιδαγωγό Αγαθή Μάγγανου και πατέρας ενός τέκνου.
εικονογράφος
Πέγκυ Φούρκα Η Πέγκυ Φούρκα γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Έχει σπουδάσει ελεύθερο σχέδιο, αγιογραφία, ιστορία της τέχνης και συντήρηση έργων τέχνης σε ιδιωτικές σχολές καλών τεχνών και στη σχολή αγιογραφίας του Δημήτρη Χατζηαποστόλου.
Από το 1996 είναι εικονογράφος παιδικών βιβλίων και συνεργάζεται με αξιόλογους εκδότες και συγγραφείς. Έχει συνεργαστεί με το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Ελλάδας και Κύπρου για την εικονογράφηση διδακτικού υλικού. Στον χώρο της αγιογραφίας έχει ασχοληθεί κυρίως με την αγιογράφηση φορητών εικόνων, πολλές απο τις οποίες κυκλοφορούν και σε ευχετήριες κάρτες.
Το 2006 αγιογράφησε το τέμπλο του Ιερού Ναού Αγίου Φανουρίου στην Πελοπόννησο. Συνεργάζεται με τη Μητρόπολη Δημητριάδος και τη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης κι έχει εικονογραφήσει επτά κατηχητικά βοηθήματα.
Το παιδικό βιβλίο αποτελεί για εκείνη πηγή έμπνευσης και δημιουργίας. Από το 2009 ασχολείται και με τη συγγραφή παιδικών βιβλίων και έχει στο ενεργητικό της πέντε βιβλία. Το βιβλίο της Περιπέτεια στο Τσαμπουκαλονήσι, με θέμα τον σχολικό εκφοβισμό, έγινε best seller σε Ελλάδα και Κύπρο κι ανέβηκε με επιτυχία στο θέατρο «Αργώ» της Αιμιλίας Υψηλάντη την περίοδο 2015-2016.
Οι εικόνες της ζωντανεύουν σε δύο παιδικές εφημερίδες, της «Real News» και της εφημερίδας «Ορθόδοξη Αλήθεια». Σε συνεργασία με εκδοτικούς οίκους, επισκέπτεται σχολεία σε όλη την Ελλάδα και μοιράζεται με τα παιδιά τα μυστικά της εικονογράφησης και τη χαρά της δημιουργίας.