Επικοινωνία 210 36 13 676 | Ωράριο λειτουργίας 9.00 - 17.00

Μια Χριστουγεννιάτικη κατασκήνωση

ISBN: 978-960-563-306-6

Εικονογράφηση: Πέγκυ Φούρκα
ΝΕΟ -10%
Διαθέσιμο
Λιανική τιμή: 13,05 € 14,50 €
Ποσότητα:
Πλησιάζουν τα Χριστούγεννα! Το νιώθεις και το βλέπεις γύρω σου παντού. Τα πάντα μετατρέπονται σε μια γιορτινή ατμόσφαιρα. Πολύχρωμα φωτάκια στις αυλές των σπιτιών, στα καταστήματα, στους δρόμους. Όλα στολισμένα. Περνάς από τους φούρνους και τα ζαχαροπλαστεία και ο αέρας σκορπά μυρωδιές από ευωδιαστά μελομακάρονα. Τα καταστήματα παιχνιδιών είναι τόσο ασφυκτικά γεμάτα λες και είναι έτοιμα να ξεχειλίσουν στο πεζοδρόμιο. Τι ωραία γιορτή, ίσως η καλύτερη του χρόνου...

Χριστούγεννα! Ο Θεός κατεβαίνει στη γη και γίνεται άνθρωπος για να μας ανοίξει το δρόμο για τον Παράδεισο και να μας διδάξει με το ίδιο Του το παράδειγμα τον σωστό τρόπο της πνευματικής ζωής...
  • Διάσταση: 22 x 30 εκ.
  • Σελίδες: 64
  • BARCODE: 9789605633066
  • ISBN: 978-960-563-306-6
  • Εξώφυλλο: Σκληρό

Πρωτ. Γεώργιος Χριστοδούλου

Ο π. Γεώργιος Χριστοδούλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Μετά τις σπουδές του στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (Α.Σ.Ο.Ε.Ε), συνέχισε στην Ανωτάτη Εκκλησιαστική Ακαδημία Αθηνών (Α.Ε.Α.Α).
Έχει μετεκπαιδευτεί και εξειδικευθεί στο Εργαστήριο Νευροψυχολογίας του τμήματος Ειδικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στην Ειδική Αγωγή και την Ψυχολογία, καθώς και στη Βιοηθική των Αναπαραγωγικών Τεχνολο­γιών και της Γενετικής στη Νομική Σχολή του πανεπιστημίου Harvard της Βοστώνης. Είναι διπλωματούχος καθηγητής Βυζαντινής Μουσικής.
Γράφει τακτικά επίκαιρα άρθρα, τα οποία δημοσιεύονται στον ηλεκτρονικό τύπο, και έχει συγγράψει: το Καλοκαίρι με Χριστό, το Στου Παραδείσου το Περιβόλι, το Εξομολόγηση για παιδιά, το Ομορφότερο Πάσχα του Αναστάση, το Φύλαξον ταύτην και το παρόν νήπιον, το «Αναζητώντας την ευτυχία σε μια σχέση» στο συλλογικό έργο «Ευτυχία είναι…» καθώς και το «Το ιερό μυστήριο της εξομολογήσεως» στο κατηχητικό βοήθημα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Βαδίζοντας μαζί στα μονοπάτια της πίστης.
Σήμερα υπηρετεί ως υπεύθυνος Νεότητας στον Ιερό Ναό Αγίας Σοφίας στο Νέο Ψυχικό, έχοντας ιδρύσει Σχολή Βυζαντινής Μουσικής για ενήλικες, πρότυπο παιδικό τμήμα Βυζαντινής Μουσικής στο οποίο διδάσκει ο ίδιος, το πρότυπο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Παιδικό Θεολογικό Εργαστήρι» καθώς και Κοινωνικό Φροντιστήριο για φοιτητές.
Έχει δημιουργήσει Εκπαιδευτικά Διαδραστικά Προγράμματα για επισκέψεις Σχολείων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης καθώς και Θεολογικών Σχολών, ενώ διετέλεσε και υπεύθυνος κατασκηνωτικών περιόδων στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών.
Παράλληλα, συνεργάζεται με το Ίδρυμα Ποιμαντικής Επιμόρφωσης (Ι.Π.Ε) της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών ως επιμορφωτής σε σεμινάρια Ιερών Μητροπόλεων για θέματα ποιμαντικής γάμου, οικογένειας, νεότητος, οργάνωσης ενοριακών κοινοτήτων και εθελοντισμού.
Είναι νυμφευμένος με τη φιλόλογο - ειδική παιδαγωγό Αγαθή Μάγγανου και πατέρας ενός τέκνου.

Πέγκυ Φούρκα

Η Πέγκυ Φούρκα γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Έχει σπουδάσει ελεύθερο σχέδιο, αγιογραφία, ιστορία της τέχνης και συντήρηση έργων τέχνης σε ιδιωτικές σχολές καλών τεχνών και στη σχολή αγιογραφίας του Δημήτρη Χατζηαποστόλου.
Από το 1996 είναι εικονογράφος παιδικών βιβλίων και συνεργάζεται με αξιόλογους εκδότες και συγγραφείς. Έχει συνεργαστεί με το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Ελλάδας και Κύπρου για την εικονογράφηση διδακτικού υλικού. Στον χώρο της αγιογραφίας έχει ασχοληθεί κυρίως με την αγιογράφηση φορητών εικόνων, πολλές απο τις οποίες κυκλοφορούν και σε ευχετήριες κάρτες.
Το 2006 αγιογράφησε το τέμπλο του Ιερού Ναού Αγίου Φανουρίου στην Πελοπόννησο. Συνεργάζεται με τη Μητρόπολη Δημητριάδος και τη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης κι έχει εικονογραφήσει επτά κατηχητικά βοηθήματα.
Το παιδικό βιβλίο αποτελεί για εκείνη πηγή έμπνευσης και δημιουργίας. Από το 2009 ασχολείται και με τη συγγραφή παιδικών βιβλίων και έχει στο ενεργητικό της πέντε βιβλία. Το βιβλίο της Περιπέτεια στο Τσαμπουκαλονήσι, με θέμα τον σχολικό εκφοβισμό, έγινε best seller σε Ελλάδα και Κύπρο κι ανέβηκε με επιτυχία στο θέατρο «Αργώ» της Αιμιλίας Υψηλάντη την περίοδο 2015-2016.
Οι εικόνες της ζωντανεύουν σε δύο παιδικές εφημερίδες, της «Real News» και της εφημερίδας «Ορθόδοξη Αλήθεια». Σε συνεργασία με εκδοτικούς οίκους, επισκέπτεται σχολεία σε όλη την Ελλάδα και μοιράζεται με τα παιδιά τα μυστικά της εικονογράφησης και τη χαρά της δημιουργίας.