Οι καταπληκτικές περιπέτειες του ΑΛΕΞ ΝΤΙ ΣΛΕΞΙΝΓΚΤΟΝ - Βιβλίο 1 - Ελληνοεκδοτική
προηγούμενη επόμενη

Οι καταπληκτικές περιπέτειες του ΑΛΕΞ ΝΤΙ ΣΛΕΞΙΝΓΚΤΟΝ - Βιβλίο 1

ISBN: 978-960-563-517-6

Συγγραφέας: Ηλίας Βασιλείου
Εικονογράφηση: Αχιλλέας Ραζής
Ηλικία: 7+ (Β' - Γ' Δημοτικού)
Αφήγηση: Ναι (Με QR Code)
-10%
Διαθέσιμο
Λιανική τιμή: 7.52 € 8.35 €
Εξώφυλλο
Οπισθόφυλλο

Σειρά: Ιστορίες από τα θρανία

Τι γεύση έχουν οι μακαρονάδες γραμμάτων με σάλτσα μελάνι;
Από ποια εξωτική χώρα προέρχονται οι τρεις λέφαντες;
Πόσα πρωταθλήματα έχει κατακτήσει η Μπρατσελόνα;
Ποιος ρίχνει κόλλα στο ρολόι της τάξης, ώστε να κυλάει ο χρόνος αργά;
Πώς μπορεί κάποιος να γίνει σταρ της κορεάτικης ποπ;

Αυτά και πολλά άλλα αιώνια ερωτήματα της ανθρωπότητας θα συναντήσετε στις καταπληκτικές περιπέτειες του Άλεξ Ντι Σλέξινγκτον.
Το πρώτο βιβλίο της σειράς Ιστορίες από τα θρανία πραγματεύεται το θέμα της Δυσλεξίας και, γενικότερα, τη συμπερίληψη (συνεκπαίδευση όλων των παιδιών) στο σχολείο. Αποτελείται από δύο μέρη: το πρώτο μέρος παρουσιάζει την ιστορία του Άλεξ και απευθύνεται στους μικρούς μας φίλους ενώ το δεύτερο μέρος περιλαμβάνει ένα κείμενο ενημερωτικού χαρακτήρα για τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς ή άλλους ειδικούς.
Σκοπός του βιβλίου είναι η ευαισθητοποίηση για τη Δυσλεξία και τις Μαθησιακές Δυσκολίες αλλά και η περιγραφή των συμπτωμάτων τους με τρόπο χιουμοριστικό για τα παιδιά και κατατοπιστικό για τους μεγάλους. Πάνω απ’ όλα όμως, είναι ένα βιβλίο για τα «ταλέντα» που κρύβουμε μέσα μας και τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να τα αναπτύσσουμε, αντιμετωπίζοντας με θάρρος τις «δυσκολίες» και κρατώντας πάντα στην τσέπη μας το «αόρατο εισιτήριο απεριορίστων διαδρομών» με προορισμό την κατάκτηση των ονείρων μας.

 

Σύνδεση βιβλίου με τα Εργαστήρια Δεξιοτήτων του Ι.Ε.Π.

Θεματική ενότητα Υποθεματική
Γ. Ενδιαφέρομαι και Ενεργώ - 
Κοινωνική συναίσθηση και Ευθύνη
Συμπερίληψη - Αλληλοσεβασμός, διαφορετικότητα
Λέξεις κλειδιά θεματικής ενότητας: Μαθησιακές δυσκολίες (δυσλεξία), συμπερίληψη στην εκπαίδευση, σεβασμός στη διαφορετικότητα, αλληλοσεβασμός

 

  • Διάσταση: 15 x 22 εκ
  • Σελίδες: 64
  • BARCODE: 9789605635176
  • ISBN: 978-960-563-517-6
  • Εξώφυλλο: Μαλακό
  • Ημερ. κυκλοφορίας: 08-11-2022
φώτο συγγραφέα
Ηλίας Βασιλείου

Γεννήθηκε στην Αθήνα όταν έβγαλαν τον πρώτο τους δίσκο οι Iron Maiden και μεγάλωσε στο πιο όμορφο μέρος στον κόσμο, δηλαδή στην Ηλιούπολη. Πήγαινε για καφέ στη Φιλοσοφική Σχολή της Αθήνας τόσο πολλές φορές, που στο τέλος του έδωσαν πτυχίο και, επειδή μίλαγε πολύ, εξειδίκευση στη Γλωσσολογία. Για να παραμείνει φοιτητής, αν και μεγάλωνε, πήρε μεταπτυχιακό από το Πανεπιστήμιο Αθηνών στην ειδική αγωγή και Post Graduate Certificate στη διαχείριση συμπεριφοράς από το Nottingham Trent University. Επειδή και από εκεί τον έδιωξαν με το ζόρι γιατί βαρέθηκαν να τον βλέπουν, αφού του έδωσαν τα πτυχία, ξαναπήγε στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και έκανε διδακτορικό στις ειδικές μαθησιακές δυσκολίες. Λέει ότι εργάζεται σε ειδικά σχολεία με παιδιά με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες και συνεργάζεται ως διδάσκων σε πανεπιστήμια της Ελλάδας, της Κύπρου και της Αγγλίας.
Ο πραγματικός λόγος για όλα αυτά είναι ότι αρνείται να μεγαλώσει και θέλει να ξαναζεί τα σχολικά του χρόνια, μέχρι τουλάχιστον να εφευρεθεί μια χρονομηχανή. Έχει σχεδιάσει προγράμματα παρέμβασης στις μαθησιακές δυσκολίες, που έχουν μεταφραστεί στα Αγγλικά, και γράφει παιδικά βιβλία με ήρωες διαφορετικά παιδιά, γιατί του τη «σπάνε» οι mainstream και οι trendy και, επίσης, γιατί δεν βγαίνουν πια Αστερίξ σε σενάριο Γκοσινί. Αυτά…

φώτο εικονογράφου
Αχιλλέας Ραζής Ο Αχιλλέας Ραζής γεννήθηκε στη Μυτιλήνη το 1975. Σπούδασε ζωγραφική στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας. Έχει πραγματοποιήσει πέντε ατομικές εκθέσεις, εκ των οποίων τις τρεις στο πλαίσιο της Διεθνούς Συνάντησης Σύγχρονης Τέχνης της Αθήνας Art-Athina. Επίσης, έχει πραγματοποιήσει μια ατομική έκθεση στη Λευκωσία. Τον Νοέμβριο του 2014 επιμελήθηκε και συνδιοργάνωσε τη θεματική έκθεση «Στο Υπόγειο Νησί του: 18 Εικαστικοί για τον Διονύση Σαββόπουλο», που έλαβε χώρα στην Γκαλερί Ζουμπουλάκη. Από το 2016 ασχολείται με την εικονογράφηση βιβλίων. Έχει εικονογραφήσει, μεταξύ άλλων, το βιβλίο της Αργυρώς Πιπίνη Μελάκ, μόνος, που τιμήθηκε με το Κρατικό Βραβείο Εικονογραφημένου Παιδικού Βιβλίου 2017 και το Βραβείο Εικονογραφημένου Βιβλίου της χρονιάς του περιοδικού Ο Αναγνώστης. Επίσης, το βιβλίο αυτό συμπεριλήφθηκε στους καταλόγους White Ravens της Διεθνούς Παιδικής και Νεανικής Βιβλιοθήκης του Μονάχου. Μπορείτε να δείτε το σύνολο της εργασίας του στην ιστοσελίδα του www.achilleasrazis.gr.

Έγραψαν για το βιβλίο…

Ευγενία Γαβριηλίδου, diastixo.gr, 7/12/2023