Δείγμα σελίδας 1
Δείγμα σελίδας 2
Δείγμα σελίδας 3
Δείγμα σελίδας 4
Δείγμα σελίδας 5
Δείγμα σελίδας 6
Δείγμα σελίδας 7
Δείγμα σελίδας 8
Δείγμα σελίδας 9
Δείγμα σελίδας 10
Δείγμα σελίδας 11
Δείγμα σελίδας 12
Δείγμα σελίδας 13
Δείγμα σελίδας 14
Δείγμα σελίδας 15
Δείγμα σελίδας 16
Δείγμα σελίδας 17
Δείγμα σελίδας 18
Δείγμα σελίδας 19
Δείγμα σελίδας 20
Δείγμα σελίδας 21
Δείγμα σελίδας 22
προηγούμενη επόμενη

Βιβλιοθήκη του εκπαιδευτικού

Οι Πειρατές της Ψαρόσουπας

ISBN: 978-960-563-701-9

ΝΕΟ -10%
Αναμένεται
εξώφυλλο σε προοπτική
εξώφυλλο
οπισθόφυλλο

Το βιβλίο Οι Πειρατές της Ψαρόσουπας αποτελεί ένα πρωτότυπο Ψυχοπαιδαγωγικό Πρόγραμμα για παιδιά προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας, που διαμορφώθηκε μετά από μακροχρόνια έρευνα και επαφή των συγγραφέων με παιδιά αυτής της ηλικιακής ομάδας.

Προτείνεται προς αξιοποίηση από γονείς και εκπαιδευτικούς, με στόχο τη δημιουργική απασχόληση των παιδιών στο σπίτι, στον βρεφονηπιακό σταθμό, στο νηπιαγωγείο, στο κέντρο μελέτης.

 

Το βιβλίο περιλαμβάνει δέκα (10) ενότητες, καθεμία από τις οποίες οργανώνεται σε δύο μέρη:

  • Στο πρώτο μέρος, Ώρα για μαγειρική!, το παιδί συμμετέχει –πάντα υπό την επίβλεψη ενήλικα– σε παιγνιώδεις δραστηριότητες μαγειρικής. Παράλληλα, δίνονται διατροφικές πληροφορίες και συμβουλές.
  • Στο δεύτερο μέρος, Δραστηριότητες, παρατίθενται ποικίλες δραστηριότητες ανάπτυξης γλωσσικών, γνωστικών, κινητικών και συναισθηματικών δεξιοτήτων. Επιπλέον, θίγονται με παιδαγωγικά κατάλληλο τρόπο κοινωνικά ζητήματα, με στόχο την κοινωνική ευαισθητοποίηση των παιδιών, ώστε να εξελιχθούν μελλοντικά σε συνειδητοποιημένους πολίτες.
Με πλούσια εικονογράφηση και αναφορές σε γνωστά παραμύθια, με χιουμοριστική διάθεση αλλά και αξιοποιώντας τη φαντασία των παιδιών, οι δραστηριότητες του βιβλίου ενθαρρύνουν την αυτενέργεια και προωθούν τη βιωματική μάθηση εφαρμόζοντας πρωτόκολλα με βάση την Αναπτυξιακή Ψυχολογία, την Παιδαγωγική και την Κινησιολογία.

 

  • Διάσταση: 21 x 29 εκ.
  • Σελίδες: 96
  • BARCODE: 9789605637019
  • ISBN: 978-960-563-701-9
  • Ημερ. κυκλοφορίας: 31-05-2025
Φώτο συγγραφέα
Ηλίας Βασιλείου

Ο Δρ Ηλίας Βασιλείου είναι Συνεργάτης Καθηγητής στο College for Humanistic Studies – ICPS, όπου διδάσκει στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Παιδοψυχολογίας σε συνεργασία με το University of Central Lancashire. Είναι απόφοιτος της Φιλοσοφικής Σχολής του ΕΚΠΑ με πτυχίο στη Γλωσσολογία, κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος στην Ειδική Αγωγή, Λογοθεραπεία και Συμβουλευτική από το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του ίδιου πανεπιστημίου και διδάκτορας στο πεδίο της γραπτής έκφρασης μαθητών με Ειδικές Μαθησιακές Δυσκολίες. Έχει ολοκληρώσει μεταδιδακτορική έρευνα εστιάζοντας στις Επιτελικές Λειτουργίες παιδιών με ΕΜΔ, ΔΕΠΥ και ΔΑΔ και κατέχει Postgraduate Certificate στο Behaviour Management από το Nottingham Trent University.

Έχει διδάξει σε μεταπτυχιακά προγράμματα σε πανεπιστήμια της Ελλάδας και της Κύπρου, ενώ έχει επιμορφώσει και στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας σε θέματα ΑμεΑ. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στις Μαθησιακές Δυσκολίες, τη ΔΕΠΥ, τον Αυτισμό, τις Επιτελικές Λειτουργίες και τη Συμβουλευτική.

Είναι, επίσης, συγγραφέας παιδικής λογοτεχνίας και έχει γράψει το παιδικό βιβλίο Οι καταπληκτικές περιπέτειες του Άλεξ Ντι Σλέξινγκτον, που κυκλοφόρησε το 2022 από την Ελληνοεκδοτική. Το βιβλίο αυτό απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 7 ετών και άνω και πραγματεύεται με χιούμορ και ευαισθησία τη δυσλεξία και τις μαθησιακές δυσκολίες, προωθώντας την έννοια της συμπερίληψης στην εκπαίδευση.

Φώτο συγγραφέα
Δήμητρα Κατσαρού

Η Δήμητρα Β. Κατσαρού είναι Επίκουρη Καθηγήτρια Αναπτυξιακής Ψυχοπαθολογίας και Διαταραχών Λόγου στο Τμήμα Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού (ΤΕΠΑΕΣ) του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Σπούδασε Φιλολογία και Ψυχολογία και συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές στην Ειδική Αγωγή, την Ψυχολογία στην Άσκηση, την Εκπαίδευση Ενηλίκων και την Ψυχοπαθολογία Νηπίων. Είναι κάτοχος διδακτορικού τίτλου σπουδών και δύο μεταδιδακτορικών ερευνών.

Έχει ειδικευτεί στη γνωστικοσυμπεριφορική ψυχοθεραπεία και στις διαδικασίες διαφοροδιαγνωστικών συστημάτων. Έχει διδάξει σε πανεπιστήμια της Ελλάδας και του εξωτερικού σε προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών επί σειρά ετών. Έχει δημοσιεύσει πάνω από 50 άρθρα σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά με υψηλό δείκτη επιρροής όπως: British Journal of Special Education, International Journal of Language and Communication DisordersInternational Journal of Disability, Development and Education, Healthcare, πάνω από 100 περιλήψεις σε πρακτικά συνεδρίων διεθνών και πανελλήνιων, έχει συγγράψει δύο βιβλία, πάνω από πενήντα μελέτες και κεφάλαια βιβλίων σε επιστημονικούς τόμους, επτά ελληνικές και τέσσερις διεθνείς επιμέλειες τόμων και επτά παιδικά βιβλία.

Συμμετέχει ως βασική ερευνήτρια σε ελληνικά και διεθνή ερευνητικά προγράμματα, όπως Erasmus Plus, Cost.eu, Erasmus Sport. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα εστιάζουν στη νοητική αναπηρία, στην ψυχοπαθολογία παιδιών και ενηλίκων, στα γενετικά σύνδρομα και τις αναπτυξιακές διαταραχές, στην ψυχική υγεία και στις αναπτυξιακές διαταραχές λόγου.