Παιδί και Αετός - Ελληνοεκδοτική

Παιδί και Αετός

ISBN: 978-960-563-269-4

Συγγραφέας: Κατερίνα Νίκα Μάνου
Εικονογράφηση: Πέγκυ Φούρκα
-10%
Διαθέσιμο
Λιανική τιμή: 8,10 € 9,00 €
εξώφυλλο σε προοπτική
εξώφυλλο

Τι κοινό μπορεί να έχει ένα παιδί με έναν αετό;
Ο αετός χαίρεται να πετά όλο και πιο ψηλά, 
να διασχίζει με τα πελώρια φτερά του 
τους απέραντους ουρανούς… 
Το παιδί είναι τόσο ευχαριστημένο στην αυλή
με τους φίλους του, τα παιχνίδια, τις δραστηριότητές του… 
Κι όμως, μια μέρα ο αετός αποφασίζει να κατεβεί χαμηλά
και να συνομιλήσει μαζί του. 
Τι να είπαν, άραγε, οι δυο τους και τι να συμφωνήσαν;
Ελάτε, παιδιά, να ακολουθήσουμε το παιδί 
και τον αετό στο συναρπαστικό ταξίδι τους!
Είστε έτοιμοι; Ξεκινάμε!

Μια ιστορία για την αξία της ανθρώπινης ύπαρξης
και τις δυνατότητές μας…

Συνοδεύεται από τετρασέλιδο ένθετο, όπου η συγγραφέας
παρουσιάζει 
στους γονείς τα μηνύματα της ιστορίας,
ώστε να τα αξιοποιήσουν επ’ ωφελεία των παιδιών τους.

 

  • Διάσταση: 22 x 30 εκ.
  • Σελίδες: 32
  • BARCODE: 9789605632694
  • ISBN: 978-960-563-269-4
  • Εξώφυλλο: Μαλακό
  • Ημερ. κυκλοφορίας: 18-03-2019
συγγραφέας
Κατερίνα Νίκα Μάνου Γεννήθηκα στο Λιτόχωρο, όπου οι ψηλές του Ολύμπου κορφές φαίνονται να αγγίζουν τον ουρανό και το γαλάζιο του Αιγαίου να σμίγει με του ουρανού την απεραντοσύνη. Ζώντας σ’ αυτόν τον τόπο δεν μπορείς παρά να διψάς να αποτυπώσεις με μολύβι, χρώματα και πινέλα την ομορφιά της δημιουργίας, αυτή που βλέπεις κι αυτή που δεν βλέπεις με την πρώτη ματιά και χρειάζεται να την ανακαλύψεις με τη βαθύτερη αίσθηση της καρδιάς σου… Γι’ αυτή την ομορφιά της δημιουργίας γράφω –κυρίως ποιήματα– από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου.
Κι όταν ήρθε ο καιρός να σπουδάσω παιδαγωγικά και να μπω με τον νεανικό μου ενθουσιασμό μέσα στην τάξη, η ποίηση μού έδωσε φτερά για να συνεχίσω να δημιουργώ πλέον μαζί με τα παιδιά. Η μεγάλη μου χαρά ήταν και είναι να τα βλέπω να συνεργάζονται, να εκδιπλώνουν αυθόρμητα τον εαυτό τους, να βελτιώνουν μέσα από την παιδαγωγική πράξη τη συμπεριφορά τους και να πλημμυρίζουν από χαρά, ζωντάνια, κατανόηση, εμπιστοσύνη και αγάπη.
Έγραψα κείμενα για σχολικές θεατρικές παραστάσεις –αποτυπώνοντας τη χαρούμενη διάθεση των παιδιών όταν εμπνέονται να δημιουργήσουν– καθώς και λογοτεχνικά βιβλία. Κάποιοι φορείς θέλησαν να αξιολογήσουν αυτό το έργο και να το τιμήσουν:
Η μέρα αρχίζει ξανά, Α΄ βραβείο παιδικού ορθόδοξου βιβλίου Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς • Όταν η σκηνή πλημμυρίζει με Φως!, Α΄ βραβείο παιδικού θεατρικού έργου Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών • Το Άγιο Πάσχα περιμένω μ’ ένα ποίημα κεντημένο!, Α΄ βραβείο παιδικού ποιητικού έργου Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών • Βράβευση στον διεθνή διαγωνισμό ποίησης του Earth poetry, literary & theatrical performances festival (με θέμα: «Περιβάλλον – μητέρα φύση») και στον παγκόσμιο ποιητικό διαγωνισμό της Αμφικτυονίας Ελληνισμού (με θέμα: «Απανταχού Ελληνισμός – διαχρονικές αξίες»).
Φυσικά, τους ευχαριστώ θερμά για την τιμή. Μα η μεγαλύτερη χαρά για μένα είναι να βλέπω τα παιδιά να ανοίγουν ολοένα τα φτερά τους και να αναζητούν στη ζωή τους τις ψηλότερες κορφές, αυτές που ο καθένας, ανακαλύπτοντας τα ιδιαίτερα χαρίσματα με τα οποία τον έχει προικίσει ο Δημιουργός του, μπορεί να κατακτήσει και να αξιοποιήσει.
εικονογράφος
Πέγκυ Φούρκα Η Πέγκυ Φούρκα γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Έχει σπουδάσει ελεύθερο σχέδιο, αγιογραφία, ιστορία της τέχνης και συντήρηση έργων τέχνης σε ιδιωτικές σχολές καλών τεχνών και στη σχολή αγιογραφίας του Δημήτρη Χατζηαποστόλου.
Από το 1996 είναι εικονογράφος παιδικών βιβλίων και συνεργάζεται με αξιόλογους εκδότες και συγγραφείς. Έχει συνεργαστεί με το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Ελλάδας και Κύπρου για την εικονογράφηση διδακτικού υλικού. Στον χώρο της αγιογραφίας έχει ασχοληθεί κυρίως με την αγιογράφηση φορητών εικόνων, πολλές απο τις οποίες κυκλοφορούν και σε ευχετήριες κάρτες.
Το 2006 αγιογράφησε το τέμπλο του Ιερού Ναού Αγίου Φανουρίου στην Πελοπόννησο. Συνεργάζεται με τη Μητρόπολη Δημητριάδος και τη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης κι έχει εικονογραφήσει επτά κατηχητικά βοηθήματα.
Το παιδικό βιβλίο αποτελεί για εκείνη πηγή έμπνευσης και δημιουργίας. Από το 2009 ασχολείται και με τη συγγραφή παιδικών βιβλίων και έχει στο ενεργητικό της πέντε βιβλία. Το βιβλίο της Περιπέτεια στο Τσαμπουκαλονήσι, με θέμα τον σχολικό εκφοβισμό, έγινε best seller σε Ελλάδα και Κύπρο κι ανέβηκε με επιτυχία στο θέατρο «Αργώ» της Αιμιλίας Υψηλάντη την περίοδο 2015-2016.
Οι εικόνες της ζωντανεύουν σε δύο παιδικές εφημερίδες, της «Real News» και της εφημερίδας «Ορθόδοξη Αλήθεια». Σε συνεργασία με εκδοτικούς οίκους, επισκέπτεται σχολεία σε όλη την Ελλάδα και μοιράζεται με τα παιδιά τα μυστικά της εικονογράφησης και τη χαρά της δημιουργίας.