Άγγελος Γκούνης - Συγγραφείς - Ελληνοεκδοτική

Συγγραφείς

Φώτο συγγραφέα

Άγγελος Γκούνης

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι πτυχιούχος της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστη­μίου Αθηνών. Υπηρετεί ως καθηγητής της Μέσης Εκπαίδευσης στο 6ο Γυμνάσιο Κερκύρας, είναι έγγαμος και πατέρας τριών παιδιών.
Είναι αρχηγός στις κατασκηνώσεις της Ιεράς Μητροπόλεως Λευκάδος και Ιθάκης, στις περιόδους αρρένων Γυμνασίου - Λυκείου και φοιτητών. Επί είκοσι πέντε έτη εργάστηκε ως στέλεχος και αρχηγός στις κατασκηνώσεις Τ.Υ.Π.Ε.Τ (Ταμείο Υγείας Προσωπικού Εθνικής Τραπέζης).
Διακονεί, ως κατηχητής, σε ενορίες της Μητροπόλεως Κερκύρας. Συμμετέχει ως εισηγητής σε Συνέδρια, Σεμινάρια επιμόρφωσης και καταρτισμού για στελέχη κατασκηνώσεων, κατηχητών και σχολών γονέων. Παράλληλα εργάζεται ως εμψυχωτής σε παιδικά πάρτυ ή εκδηλώσεις σχολείων και άλλων φορέων.
Παρουσιάζει την εκπομπή «Συζητώντας με τους νέους και για τους νέους» στον ραδιοφωνικό σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεως Κερκύρας και είναι μέλος του Γραφείου Νεό­τητος της ίδιας Μητροπόλεως. Αρθρογραφεί τακτικά σε περιοδικά και εφημερίδες.
Συνέγραψε τα βιβλία Νεανικές Αναζητήσεις - Υπεύθυνες Θέσεις και Πολλές Ιστορίες, μία η Αλήθεια. Συμμετείχε ως συγγραφέας στα βιβλία Ομαδική Ψυχαγωγία και Στην Κατασκήνωση με τα Παιδιά.