Σοφία Γραμμόζη-Σωπίκη - Συγγραφείς - Ελληνοεκδοτική

Συγγραφείς

Φώτο συγγραφέα

Σοφία Γραμμόζη-Σωπίκη

Γεννήθηκε στο Κεφαλόβρυσο Ιωαννίνων και ζει στην Ανατολή Ιωαννίνων. Είναι συνταξιούχος εκπαιδευτικός με βαθιά αγάπη στην παιδική λογοτεχνία, την οποία υπηρετεί με απόλυτο σεβασμό στο παιδί.
Έχει γράψει τα βιβλία: Το Ονειρόπαιδο, Η χάντρα η ασημένια η χρυσομαλαματένια (έπαινος Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς), Η Μελένια και η Νεράιδα της Αγάπης (Γ΄ Βραβείο Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών), Τα… μεγάλα μάτια της Αλ… (Βραχεία Λίστα για τα βραβεία του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου 2018), Η επιστροφή του βασιλιά Γιγαντόκαρδου (μεταφρασμένο και στα γερμανικά), Μαμά, χάρισέ μου λίγο ουρανό, Συζητώντας με ποιήματα.
Το διήγημά της «Το τίμημα» (Έπαινος Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς και Β΄ Βραβείο Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών) συμπεριλήφθηκε στο Ηπειρωτικό Ημερολόγιο Εταιρείας Ηπειρωτικών Μελετών 2016.
Συμμετέχει στο συλλογικό έργο Η Ελλάδα που αγαπώ – Ήπειρος: έξι συγγραφείς, έξι διηγήματα με φόντο την Ήπειρο με το διήγημά της «Η υπόσχεση».
Έχει συμμετάσχει με διηγήματά της σε συλλογικά λογοτεχνικά έργα της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς.
Είναι μέλος της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς, του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου, της Εταιρείας Λογοτεχνών και Συγγραφέων Ηπείρου και της O.M.E.P (Παγκόσμια Οργάνωση Προσχολικής Αγωγής, στο παράρτημα Ιωαννίνων).