Επικοινωνία 210 36 13 676 | Ωράριο λειτουργίας 9.00 - 17.00

Η κουκουβάγια η τετραγωνομάτα

ISBN: 978-960-563-243-4

Εικονογράφηση: Μαρία Μανουρά
Ηλικία: 5-8
-10%
Διαθέσιμο
Λιανική τιμή: 6.48 € 7.20 €
Εξώφυλλο
Ο μικρός Τάκης περνάει πολύ χρόνο
στο ίντερνετ με το τάμπλετ του.
Όλα δείχνουν πως κινδυνεύει να πάθει
αυτό που οι μεγάλοι λένε εξάρτηση…
Η εμφάνιση, όμως, μιας κουκουβάγιας,
που είναι άσχετη σε θέματα τεχνολογίας
και ίντερνετ, φέρνει την ανατροπή!

Μια ιστορία για την ισορροπημένη χρήση
της τεχνολογίας και του ίντερνετ.
  • Διάσταση: 15 x 22 εκ
  • Σελίδες: 56
  • BARCODE: 9789605632434
  • ISBN: 978-960-563-243-4
  • Εξώφυλλο: Μαλακό
φώτο συγγραφέα
Αννέτα Μαρκογιαννάκη Η Αννέτα Μαρκογιαννάκη έχει σπουδάσει Ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο Κρήτης και είναι μητέρα δύο παιδιών.
Εργάζεται ως Ψυχολόγος στα Χανιά όπου, πέρα από τις ατομικές συνεδρίες στο γραφείο της, συντονίζει Ομάδες Προσωπικής Ανάπτυξης και Αυτογνωσίας καθώς και Σχολές Γονέων μέσω βιωματικών σεμιναρίων συμβουλευτικής γονέων.
Συμμετέχει σε ενημερωτικές εκπομπές στο ραδιόφωνο και στη ΝΕΑ Τηλεόραση με θέματα που αφορούν την Ψυχολογία παιδιού και εφήβου.
Η αγάπη της τόσο για τα παιδιά όσο και για τους γονείς αποτέλεσε κινητήριο δύναμη στο να εμπνευστεί αυτό το παιδικό βιβλίο.

Αναφέρει χαρακτηριστικά: «Όταν οι λέξεις, οι ιδέες και οι εικόνες περνούν πρώτα από την καρδιά και στη συνέχεια χορεύουν στο μυαλό, αισθάνεται κανείς πολύ όμορφα όταν παίρνουν μορφή και αποτυπώνονται σε χαρτί, το οποίο ταξιδεύει χαρούμενο σε χεράκια παιδιών και σε χέρια γονιών, δασκάλων, και όχι μόνο. Αυτά τα χέρια θα ήθελα σήμερα να χαιρετίσω και να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ. Είναι πολύ συγκινητικό να μοιράζομαι μαζί σας κάτι που τόσο πολύ αγάπησα…».
φώτο εικονογράφου
Μαρία Μανουρά Η Μαρία Μανουρά γεννήθηκε μια βαρυχειμωνιάτικη μέρα στην Αθήνα, αλλά προτιμά την άνοιξη. Τα κελαϊδίσματα τής θυμίζουν τον τόπο που αγάπησε πιο πολύ ως τώρα, το χωριό της στους πρόποδες της μαγευτικής Οίτης.
Όσο μεγάλωνε, όλοι της έλεγαν να γίνει γιατρός, αφού «τα ’παιρνε τα γράμματα»… Το ένστικτό της, όμως, την οδήγησε στην Αρχιτεκτονική του Ε.Μ.Π. Τώρα ξέρει πως ήταν σωστή επιλογή. Έμαθε κάτι πολύτιμο: πώς να οργανώνει το χάος, πώς να χτίζει από το μηδέν. Μα δεν ήταν αρκετό… Έλειπε το χρώμα.
Στα 24 χρόνια της συνειδητοποίησε αυτό που είπε ο Ιπποκράτης: «Ο μεν βίος βραχύς, η δε τέχνη μακρή» (κι ύστερα οι Λατίνοι: Ars longa, vita brevis). Μάλλον ήταν ο οιωνός της παιδικής ηλικίας… Έτσι πήρε την απόφαση να δοκιμάσει την τύχη της στον Τομέα της Ζωγραφικής στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών. Και το ταξίδι ξεκίνησε…
Από το 2014 εικονογραφεί παιδικά βιβλία. Νιώθει ευτυχής και ευγνώμων για τους άπειρους κόσμους που μπορεί πλέον να δημιουργήσει από την αρχή, χωρίς πολεοδομική άδεια και με την ακριβότερη πρώτη ύλη: το ανθρώπινο θυμικό.
Ίσως κάποτε γράψει δικά της βιβλία, ίσως όχι. Μερικά απογεύματα ονειρεύεται να στήσει μια βιοτεχνία παιχνιδιών. Κάθε παιγνίδι, λέει, θα έχει δικό του όνομα και δικό του ελάττωμα. Αισθάνεται πως το ωραίο ξεπερνά την όμορφη όψη και το ορθώς καμωμένο. Γι’ αυτό, πάλι, της αρέσουν οι ελεύθεροι άνθρωποι, ακόμη κι όταν είναι πολιορκημένοι. Κι αν της ζητήσεις μια συγκινητική λέξη, θα σου πει το «ευχαριστώ».
Ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Προς το παρόν…