Κριτικές Συναντήσεις - Ελληνοεκδοτική
Δείγμα σελίδας 1
Δείγμα σελίδας 2
Δείγμα σελίδας 3
Δείγμα σελίδας 4
Δείγμα σελίδας 5
Δείγμα σελίδας 6
Δείγμα σελίδας 7
Δείγμα σελίδας 8
Δείγμα σελίδας 9
Δείγμα σελίδας 10
Δείγμα σελίδας 11
Δείγμα σελίδας 12
Δείγμα σελίδας 13
Δείγμα σελίδας 14
Δείγμα σελίδας 15
Δείγμα σελίδας 16
Δείγμα σελίδας 17
Δείγμα σελίδας 18
Δείγμα σελίδας 19
Δείγμα σελίδας 20
Δείγμα σελίδας 21
Δείγμα σελίδας 22
προηγούμενη επόμενη

Κριτικές Συναντήσεις

ISBN: 978-960-563-630-2

Συγγραφέας: Κώστας Θεολόγου
-10%
Διαθέσιμο
Λιανική τιμή: 13.01 € 14.45 €
εξώφυλλο σε προοπτική
εξώφυλλο
οπισθόφυλλο

Οι Κριτικές Συναντήσεις του Κώστα Θεολόγου με ανθρώπους, βιβλία, τέχνες είναι ψηφιδωτό αναζήτησης, διερεύνησης και αναστοχασμού. Μπορεί κανείς να ονομάσει αυτήν τη διαδικασία αναστοχαστικότητα (reflexivity) και επινόηση του εαυτού μέσα από το ανηλεές σφυροκόπημα της ρευστής ή ύστερης νεοτερικότητας, που δεχόταν η γενιά όσων γεννήθηκαν εκεί κοντά στη δεκαετία του 1960. Μετοικίσεις, χωρισμοί και επαγγελματικές μεταμορφώσεις του συγγραφέα τον ωθούσαν σε διαδρομές, ταξίδια, αναγνώσεις, ενατενίσεις και ενοράσεις, που τον οδήγησαν σε συναντήσεις ουσιαστικές και γόνιμες και τον εμβολίασαν στοχαστικά, θεωρητικά και πολλές φορές βιωματικά.
Παρατηρητής της μαζικής κατανάλωσης, ενίοτε απόμακρος, και αναζητητής της ησυχίας και της προσευχής, βυθιζόταν σε εκλεκτικά αφηγήματα και αναγνώσματα και παραδινόταν σε συνταρακτικές μουσικές συνθέσεις και συγκλονιστικές κινηματογραφικές αφηγήσεις στο περιθώριο της πολιτισμικής βιομηχανίας. Σε αυτό το κλίμα έγραφε σημειώματα σε λογοτεχνικά και άλλα περιοδικά, ηχογραφούσε συζητήσεις με ανθρώπους των γραμμάτων και των τεχνών και τις μετέδιδε στις ραδιοφωνικές εκπομπές του στη Θεσσαλονίκη και στο Λασίθι.
Ποια είναι η ουσία της ζωής και ποια η σημασία τού να φτιάχνεις έναν δρόμο μόνος σου; Ερώτημα που μπορεί ίσως να βρει φίλους-αποδέκτες μέσα από αυτό το μωσαϊκό των ιδιαίτερων κριτικών συναντήσεων του Κώστα Θεολόγου με ανθρώπους, βιβλία, τέχνες. Μπορεί ίσως να εξηγήσει την επιμονή του συγγραφέα να αναζητεί την ουσιαστική καλοσύνη στους ανθρώπους ή την αθέατη ουσία τους.

  • Διάσταση: 15 x 22 εκ
  • Σελίδες: 224
  • BARCODE: 9789605636302
  • ISBN: 978-960-563-630-2
  • Εξώφυλλο: Μαλακό
  • Ημερ. κυκλοφορίας: 19-02-2024
Φώτο συγγραφέα
Κώστας Θεολόγου

Ο Κώστας Θεολόγου (Θεσσαλονίκη, Οκτώ­βριος 1960) υπηρετεί στο ΕΜΠ ως Καθηγητής Ιστορίας και Φιλοσο­φίας του Πολιτισμού και είναι Διευθυντής του Τομέα Ανθρωπιστικών, Κοινωνικών Επιστημών και Δικαίου της Σχολής ΕΜΦΕ. Στο ΕΑΠ έχει διδάξει Ανθρωπογεωγραφία και Υλικό Πολιτισμό (2009-2020) και είναι Συντονιστής της Θεματικής Ενότητας Κοινωνική Θεωρία και Νεωτερικότητα στη Σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών. Δημοσιεύει σε πολλές περιοχές του ευρέος φάσματος του αντικειμένου του και άρθρα κριτικής και παρέμβασης σε έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα επικοινωνίας. Στα παραλειπόμενα της επαγγελματικής δράσης του περιλαμβάνονται μεταφράσεις και επιμέλειες δοκιμίων, συγγραμμάτων και η συγγραφή λογοτεχνικών βιβλίων· η τελευταία νουβέλα του έχει τίτλο Η Κρύπτη του Βιτάλ (Κέδρος, 2020). https://ntua.academia.edu/KostasTheologou/