Το δικό μας 1821 - Ελληνοεκδοτική
προηγούμενη επόμενη

Το δικό μας 1821

ISBN: 978-960-563-626-5

Εικονογράφηση: Κατερίνα Βερούτσου
Αριθμός λέξεων 5.000
Ηλικία: 9+ (Δ' - Ε' Δημοτικού)
-10%
Διαθέσιμο
Λιανική τιμή: 8.01 € 8.90 €
Εξώφυλλο
Οπισθόφυλλο

Το τσέρκι, το ξύλινο αλογάκι, η υφαντή ποδιά, το σπαθί του Νικηταρά, η πιστόλα της Μπουμπουλίνας, η εικόνα της Παναγίας, ο κονδυλοφόρος του Γ. Τερτσέτη αφηγούνται ιστορίες του 1821.
Γιατί τα αντικείμενα διαλέγουν να μιλήσουν στα παιδιά; Τι έχουν να τους πουν για τη «ζωή» τους; Ποια ιστορικά γεγονότα, γνωστά και άγνωστα, αποκαλύπτουν;
Οι αφηγήσεις τους μας «ταξιδεύουν» σε γωνιές της επαναστατημένης Ελλάδας, από τον Μοριά ως την Ήπειρο και τη Μακεδονία, τα νησιά του Ιονίου και του Αιγαίου πελάγους, στην Αθήνα αλλά και στην Πάντοβα της Ιταλίας. Μας μεταφέρουν σε εκείνα τα δύσκολα χρόνια του Αγώνα και μας «συστήνουν» ανθρώπους που ονειρεύονταν ένα κράτος ελεύθερο σε έναν ειρηνικό κόσμο.

____________________________

Στο τέλος του βιβλίου παρουσιάζονται
δημιουργικές δραστηριότητες που προτείνεται να υλοποιηθούν
με αφορμή την ανάγνωση του βιβλίου.

 

Σύνδεση βιβλίου με τα Εργαστήρια Δεξιοτήτων του Ι.Ε.Π.

Θεματική ενότητα Υποθεματική
Β. Φροντίζω το περιβάλλον Παγκόσμια και τοπική Πολιτιστική κληρονομιά
Λέξεις κλειδιά θεματικής ενότητας: Ανάδειξη τοπικής πολιτιστικής κληρονομιάς, σύνδεση παρελθόντος και παρόντος, αντίληψη συνέχειας και πολυμορφίας τοπικού πολιτισμού, ανάπτυξη αισθήματος του ανήκειν σε μια πολιτισμική κοινότητα, καλλιέργεια του σεβασμού και της ανάγκης προστασίας της πολιτιστικής κληρονομιάς, ανακάλυψη και απόλαυση του ωραίου, ποιοτικά αισθητικά ερεθίσματα, προώθηση πολιτιστικής ταυτότητας

 

  • Διάσταση: 15 x 22 εκ
  • Σελίδες: 56
  • BARCODE: 9789605636265
  • ISBN: 978-960-563-626-5
  • Εξώφυλλο: Μαλακό
  • Ημερ. κυκλοφορίας: 02-02-2024
φώτο συγγραφέα
Αναστασία Ευσταθίου

Η Αναστασία Ευσταθίου γεννήθηκε στην Παραλία Πλατάνου Αχαΐας το 1966. Εργάζεται ως δασκάλα στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση. Διακρίνεται για την αγάπη που έχει στο βιβλίο και ασχολείται με την επιμόρφωση εκπαιδευτικών. Μέσω βιωματικών σεμιναρίων προσεγγίζει τη Δημιουργική Γραφή και την ενίσχυση της Φιλαναγνωσίας των μαθητών.
Από το 1999 που εξέδωσε το πρώτο της βιβλίο, ξύνει ανελέητα τα μολύβια της για να συναντήσει τους μεγάλους αλλά και τους μικρούς αναγνώστες της. Έχει γράψει παραμύθια, διηγήματα, νουβέλες, ιστορικά μυθιστορήματα και θεατρικά κείμενα. Αρθρογραφεί στον Τύπο και σε εκπαιδευτικές σελίδες.
Έχει τιμηθεί με επαίνους και διακρίσεις ενώ έργα της έχουν βραβευτεί σε Λογοτεχνικούς Διαγωνισμούς.
Η συγγραφέας με Το δικό μας 1821 συναντά τους μικρούς αναγνώστες, ευελπιστώντας ότι η ανάγνωσή του θα συνεισφέρει στην εθνική αυτογνωσία.

Εργογραφία Συγγραφέα
Για παιδιά: Μια κάλτσα που τη λέγαν Ευρυδίκη (εκδ. Α. Λιβάνη, 1999), Η Κόρη των Αιγών (εκδ. Α. Λιβάνη, 2002), Το Ατύχημα του Αϊ-Βασίλη (εκδ. Α. Λιβάνη, 2005), Χριστούγεννα στη Γελανδία (εκδ. Α. Λιβάνη, 2009), Με το Μελάνι της Σουπιάς, (εκδ. Α. Λιβάνη, 2010, 1ο Βραβείο στο ελεύθερο μυθιστόρημα από τη Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά), Η Γερακίνα και ο Πρίγκιπας Νερένιος (εκδ. Κόκκινη Κλωστή Δεμένη, 2012), @γαπουλίνια Χριστούγεννα (εκδ. Κόκκινη Κλωστή Δεμένη, 2013), Ο Λαγός Πολύδωρος και η Πουά η πασχαλίτσα, Τα έθιμα της Άνοιξης (εκδ. Κόκκινη Κλωστή Δεμένη, 2015), Η Ανεράιδα του Χελμού (εκδ. Κόκκινη Κλωστή Δεμένη, 2016), Οι Χρυσοπράσινοι Φίλοι μου, Καμή (εκδ. Ηδύφωνο, 2017), Η Ευχή του Νικόλα, (εκδ. Κόκκινη Κλωστή Δεμένη, 2018), Οι Δρόμοι της Σαλάμ (εκδ. Ηδύφωνο, 2019, 1ος Έπαινος στον Πανελλήνιο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό Παραμυθιού του Σωματείου Λόγου και Τέχνης «ΑΛΚΥΟΝΙΔΕΣ»). Το βραβευμένο παραμύθι μεταφράστηκε στα γερμανικά με τον τίτλο Die Wege der Salam (Απρίλιος 2022).
Για μεγάλους: Γράμμα στη Μάνα της Διπλανής Πόρτας (εκδ. Ηδύφωνο, 2014), Γυναίκα Είσαι και Φαίνεσαι (εκδ. ΠΙΚΡΑΜΕΝΟΣ, 2016, 1ο Πανελλήνιο Βραβείο Νουβέλας, 2014, Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών), «Ο Στασιάρχης» (συμμετοχή στη συλλογή μικροαφηγημάτων με τίτλο …πέφτοντας το βιβλίο άνοιξε στη σελίδα 22, εκδ. ΤΟ ΔΟΝΤΙ, 2018), «Ονομάζομαι Βασιλική Σολιώτη» (συμμετοχή στη συλλογή Αν δεν είμεθα τρελοί, δεν εκάναμεν την επανάστασιν, Αθήνα, ΙΕΕΕ, 2019, με αφορμή τον επετειακό εορτασμό των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821), «Το Ημερολόγιο της Χένα» (συμμετοχή στην Ανθολογία διηγημάτων Είδα το Φόβο, εκδ. ΧΕΝ Κομοτηνής, 2021), «Τα Πρώτα Τουφέκια της Επανάστασης – Η συμβολή της Ανατολικής Αιγιά­λειας στην Επανάσταση του 1821» για τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Αναγέννησις» Ακράτας – ΔΗΚΕΠΑ (2021), Ο Σταθμάρχης (ιστορικό μυθιστόρημα, εκδ. Ηδύφωνο, 2021), Οκτώ Ήχοι για τη Μαργαρίτα (ιστορικό μυθιστόρημα, εκδ. ΚΑΚΤΟΣ, 2022), «Είτε Θάνατος! Είτε Λευτεριά!» (Θεατρικό Ιστορικό Δρώμενο για την Καλαβρυτινή Εποποιία στην Ελληνική Επανάσταση, Μάρτιος 2023).
Για να επικοινωνήσετε με τη συγγραφέα, στείλτε το μήνυμά σας στην ηλεκτρονική διεύθυνση anefstathi@hotmail.com ή επισκεφτείτε τις σελίδες στα Κοινωνικά Δίκτυα: https://www.facebook.com/anastasia.efstathiou και
https://www.instagram.com/anefstathi/

φώτο εικονογράφου
Κατερίνα Βερούτσου Η Κατερίνα Βερούτσου γεννήθηκε στην Πάτρα, Αχαΐας. Μεγάλωσε στη Β. Αμερική και σπούδασε ζωγραφική στο Concordia University of Montreal.
Εργάζεται ως εικονογράφος παιδικών βιβλίων και έχει στο ενεργητικό της πάνω από 150 τίτλους εκπαιδευτικών και λογοτεχνικών βιβλίων.
Είναι κάτοχος του Κρατικού Βραβείου Εικονογράφησης (2009) για το βιβλίο Νεράιδα στο Έλατο.
Έχει, επίσης, βραβευτεί για την εικονογράφηση στο βιβλίο Το ταλέντο του Ήλιου από τον Κύκλο του Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου, το 2010, και στο βιβλίο Είναι κάτι που μένει, το 2014.