Νικόλας Τσαφταρίδης (Σύνθεση - Ενορχήστρωση) - Συγγραφείς - Ελληνοεκδοτική

Συγγραφείς

Φώτο συγγραφέα

Νικόλας Τσαφταρίδης (Σύνθεση - Ενορχήστρωση)

Ο Νικόλας Τσαφταρίδης (Ζάκυνθος 1956) σπούδασε ανώτερα θεωρητικά στην Αθήνα. Είναι κάτοχος πτυχίου του Τμήματος Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής ΤΕΙ Ηπείρου, Μάστερ Μουσικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Reading Αγγλίας και Διδάκτορας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Το 1997 εκλέχθηκε μέλος Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού στο Τμήμα Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία του ΕΚΠΑ όπου διδάσκει μέχρι σήμερα. Έχει σημαντικό συγγραφικό και ερευνητικό έργο για θέματα Μουσικής Αγωγής και Μουσικών Οργάνων. Ιδρυτικό μέλος του ΕΣΜΑ Carl Orff, της ΕΕΜΕ, μέλος της Εταιρείας Μελέτης των Επιστημών του Ανθρώπου, της Επιστημονικής Επιτροπής του Εθνικού Επιστημονικού Δικτύου για τον Ήχο στην Εκπαίδευση καθώς και της Ελληνικής Εταιρείας Ακουστικής Οικολογίας.
Δισκογραφία Παιδικών Τραγουδιών
Τσαφταρίδης Ν. & Έρση Δρούκαλη (2000): «Να’ χαμε και τι να ’χαμε», 6 παιδικά τραγούδια για το Πρόγραμμα Μουσουλμανοπαίδων της Θράκης σε στίχους Παυλίνας Παμπούδη.
Τσαφταρίδης Ν. (2004): Τραγούδια από την παράσταση «Ήταν ένα μικρό χαρτάκι» σε στίχους Μαργαρίτας Κουλεντιανού.
Τσαφταρίδης Ν. (2021): 7 παιδικά τραγούδια για το παραμύθι «Ο Πειρατής της Αγάπης και η Θαλασσονεράιδα» σε στίχους Μαργαρίτας Παπακώστα.