O Ορφέας βυθίζεται στον μαγικό κόσμο του Διαδικτύου
και των video-games, σε έναν κόσμο χωρίς όρια,
όπου αισθάνεται πως μπορεί να κάνει ό,τι θέλει!
Σύντομα, όμως, ανακαλύπτει ότι ο κόσμος αυτός κρύβει κινδύνους
και νιώθει παγιδευμένος.
Θα καταφέρει να «αποδράσει»;
Θα βρει τη δύναμη να ζητήσει βοήθεια;
Μια ιστορία για τους κινδύνους του Διαδικτύου και την ανάγκη
να μοιραζόμαστε όσα μας απασχολούν με τα αγαπημένα μας πρόσωπα,
για να βρίσκουμε λύσεις.
Στο τέλος του βιβλίου παρατίθενται οδηγίες ασφαλούς περιήγησης στο διαδίκτυο από τον αντιστράτηγο εν αποστρατεία της ελληνικής αστυνομίας Mανώλη Σφακιανάκη, ειδικό ερευνητή, αναλυτή ηλεκτρονικών εγκλημάτων και ιδρυτή του διεθνούς ινστιτούτου για την κυβερνοασφάλεια (csi institute).
Σύνδεση βιβλίου με τα Εργαστήρια Δεξιοτήτων του Ι.Ε.Π.
Θεματική ενότητα |
Υποθεματική |
Α. Ζω καλύτερα - Ευ ζην |
Ψυχική και συναισθηματική υγεία - Πρόληψη |
Λέξεις κλειδιά θεματικής ενότητας: Ασφάλεια στην πλοήγηση και τη χρήση του διαδικτύου, αυτομέριμνα, Γραμματισμός στα μέσα ενημέρωσης και επικοινωνίας, ενσυναίσθηση, ασφάλεια προσωπικών δεδομένων, υπευθυνότητα |
- Διάσταση: 15 x 22 εκ
- Σελίδες: 72
- BARCODE: 9789605636272
- ISBN: 978-960-563-627-2
- Εξώφυλλο: Μαλακό
- Ημερ. κυκλοφορίας: 27-01-2024
Εύη Βουκελάτου
Γεννήθηκε στην Αθήνα και είναι μητέρα ενός υπέροχου αγοριού.
Η ζωή της είναι γεμάτη Τέχνη. Πιάνο, συγχρονισμένη κολύμβηση, θέατρο, ζωγραφική.
Η αγαπημένη της εποχή; Τα Χριστούγεννα!
Ψάχνει παντού τη μαγεία, τη μελωδία, τις όμορφες μυρωδιές, τα χαμόγελα, το χρώμα, τη φύση, τα ζώα, τα βιβλία.
Το ταξίδι της ξεκινά στον κόσμο της Θεατρολογίας (Πανεπιστήμιο Πατρών) και συνεχίζεται σε αυτόν της Πνευματικής Ιδιοκτησίας (ΜΑ Art, Law and Economy). Περνώντας από τη Δημοσιογραφία (Αθλητική), την Εγκληματολογική Ψυχολογία και τη Δικαστική Ψυχολογία και Γραφολογία, καταλαβαίνει πως η ζωή της είναι άδεια χωρίς την Τέχνη.
Όμως και η ανάγκη της να βοηθάει τους άλλους να γίνουν η καλύτερη εκδοχή του εαυτού τους και να χαμογελούν την οδήγησε σε μια ξεχωριστή περιπέτεια. Σε αυτήν της Συμβούλου Ψυχικής Υγείας (University of Strathclyde) / Ψυχοθεραπεύτριας (ECP), Εκπαιδεύτριας Γονέων (Parent Effectiveness Training, Th. Gordon), Διαμεσολαβήτριας. Ωστόσο, συνέχιζε να της λείπει η Τέχνη και βρήκε τρόπο να τη βάλει ξανά στη ζωή της: Art Therapy, αλλά και Αθλητική Ψυχολογία.
Και τα παιδιά; Πώς θα μπορούσε να ξεχάσει τα παιδιά; Sensory and Messy Play (Hehe), Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση (Πανεπιστήμιο Αιγαίου), Σχολική Διαμεσολάβηση!
Και η ανάγκη της για γνώση, δικαιοσύνη, σεβασμό και ισότητα; Εκπαιδεύτρια Ανθρώπινων Δικαιωμάτων (παιδιών και ενηλίκων).
Επίσης, πιστεύει στη μαγεία της γραφής και μάλιστα με μολύβι˙ η μυρωδιά του χαρτιού, η αίσθηση του μολυβιού. Έτσι έγραψε και τα δύο της παραμύθια και έτσι θα συνεχίσει!
Σύντομα ένα από τα όνειρά της θα γίνει πραγματικότητα. Ένας χώρος όπου η αγκαλιά (Câlin) συναντά τη ζεστασιά (Chaleur) και οι γνώσεις της σαν χρώματα σε παλέτα ζωγραφίζουν το Câleur.
Μανώλης Σφακιανάκης
Ο Μανώλης Σφακιανάκης είναι Αντιστράτηγος της Ελληνικής Αστυνομίας ε.α., Ιδρυτής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ., Ειδικός Ερευνητής, Αναλυτής Ηλεκτρονικών Εγκλημάτων και Ιδρυτής του Διεθνούς Ινστιτούτου για την Κυβερνοασφάλεια (CSI Institute), μιας μη κυβερνητικής και μη κερδοσκοπικής οργάνωσης με εκπαιδευτικούς και κοινωφελείς σκοπούς, όπως είναι η πρόληψη και η αντιμετώπιση προβλημάτων ασφάλειας στο Διαδίκτυο, η εκπαίδευση, η ενεργοποίηση και η επιστημονική έρευνα στον τομέα των τεχνολογιών και του Διαδικτύου.
Σπούδασε Ανάλυση και Προγραμματισμό Ηλεκτρονικών Υπολογιστών. Εκπαιδεύτηκε στο Λονδίνο στο Έγκλημα του Πλαστικού Χρήματος (Plastic Crime) και στο FBI σε θέματα που αφορούν την Τρομοκρατία στο Διαδίκτυο (Cyber Terrorism). Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακών Διπλωμάτων α) στις «Ποινικές Επιστήμες» και β) στην «Εγκληματολογία» του Τμήματος της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ και υποψήφιος Διδάκτωρ στο Τμήμα Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πειραιώς.
Εργάστηκε στην Ελληνική Αστυνομία επί 34 έτη, εκ των οποίων τα 23 ασχολούνταν με τη διερεύνηση ηλεκτρονικών εγκλημάτων και υπήρξε ο ιδρυτής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στην Ελλάδα. Έχει χειριστεί περισσότερες από 10.000 σοβαρές υποθέσεις που αφορούν το κυβερνοέγκλημα. Έχει συμμετάσχει ως βασικός ομιλητής από το 2001 έως σήμερα σε 1.300 συνέδρια Εθνικά και Διεθνή (INTERPOL, EUROPOL, Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων, Διεθνών Οργανισμών κ.ά.). Είναι ο εμπνευστής των εφαρμογών CyberKid και CyberAlert˙ για την πρώτη, μάλιστα, βραβεύτηκε στο Mobility Forum & Apps Awards 2015 με το Χρυσό Βραβείο. Η καριέρα του στην ΕΛ.ΑΣ. ολοκληρώθηκε τον Ιανουάριο του 2017.
Έχει λάβει τιμητικές διακρίσεις για την κοινωνική του προσφορά από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, την Ακαδημία Αθηνών και τη UNISEF αλλά και από το FBI για τη διερεύνηση διαδικτυακών εγκλημάτων.
Έχει διδάξει ως καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς, στην Αστυνομική Ακαδημία και στην Εθνική Σχολή Δικαστών. Έχει γράψει βιβλία με θέμα το Διαδίκτυο και έχει ιδρύσει έξι εταιρείες με αντικείμενο εργασιών τους την κυβερνοασφάλεια και όχι μόνο.
Μαρία Μανουρά
Η Μαρία Μανουρά γεννήθηκε μια βαρυχειμωνιάτικη μέρα στην Αθήνα, αλλά προτιμά την άνοιξη. Τα κελαϊδίσματα τής θυμίζουν τον τόπο που αγάπησε πιο πολύ ως τώρα, το χωριό της στους πρόποδες της μαγευτικής Οίτης.
Όσο μεγάλωνε, όλοι της έλεγαν να γίνει γιατρός, αφού «τα ’παιρνε τα γράμματα»… Το ένστικτό της, όμως, την οδήγησε στην Αρχιτεκτονική του Ε.Μ.Π. Τώρα ξέρει πως ήταν σωστή επιλογή. Έμαθε κάτι πολύτιμο: πώς να οργανώνει το χάος, πώς να χτίζει από το μηδέν. Μα δεν ήταν αρκετό… Έλειπε το χρώμα.
Στα 24 χρόνια της συνειδητοποίησε αυτό που είπε ο Ιπποκράτης: «Ο μεν βίος βραχύς, η δε τέχνη μακρή» (κι ύστερα οι Λατίνοι: Ars longa, vita brevis). Μάλλον ήταν ο οιωνός της παιδικής ηλικίας… Έτσι πήρε την απόφαση να δοκιμάσει την τύχη της στον Τομέα της Ζωγραφικής στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών. Και το ταξίδι ξεκίνησε…
Από το 2014 εικονογραφεί παιδικά βιβλία. Νιώθει ευτυχής και ευγνώμων για τους άπειρους κόσμους που μπορεί πλέον να δημιουργήσει από την αρχή, χωρίς πολεοδομική άδεια και με την ακριβότερη πρώτη ύλη: το ανθρώπινο θυμικό.
Ίσως κάποτε γράψει δικά της βιβλία, ίσως όχι. Μερικά απογεύματα ονειρεύεται να στήσει μια βιοτεχνία παιχνιδιών. Κάθε παιγνίδι, λέει, θα έχει δικό του όνομα και δικό του ελάττωμα. Αισθάνεται πως το ωραίο ξεπερνά την όμορφη όψη και το ορθώς καμωμένο. Γι’ αυτό, πάλι, της αρέσουν οι ελεύθεροι άνθρωποι, ακόμη κι όταν είναι πολιορκημένοι. Κι αν της ζητήσεις μια συγκινητική λέξη, θα σου πει το «ευχαριστώ».
Ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Προς το παρόν…