Η Περιπέτεια της Πλαστικούρας - Ελληνοεκδοτική
προηγούμενη επόμενη

Η Περιπέτεια της Πλαστικούρας

ISBN: 978-960-563-285-4

Συγγραφέας: Μαρία Καριωτάκη
Εικονογράφηση: Μαρία Μανουρά
Ηλικία: 9+ (Δ' - Ε' Δημοτικού)
-10%
Διαθέσιμο
Λιανική τιμή: 9.00 € 10.00 €
Εξώφυλλο


Η Γη μας είναι πνιγμένη στα πλαστικά.
Η Πλαστικούρα έχει φροντίσει γι’ αυτό.
Χάρη στις πλαστικές δημιουργίες της,
είναι η πιο αγαπητή διασημότητα του κόσμου.
Μια μέρα, όμως, εξαφανίζεται.
Όλοι την αναζητούν... Εκείνη έχει παγιδευτεί σε έναν τόπο
όπου κανείς δεν τη θαυμάζει.
Εκεί συναντά τον Πέτρο και τη Λένα,
δυο παιδιά που τη φέρνουν αντιμέτωπη με τις συνέπειες
της αλόγιστης χρήσης του πλαστικού.
Θα καταφέρουν να την πείσουν ότι μπορούμε να ζήσουμε
και χωρίς συσκευασίες και πλαστικά μιας χρήσης;
Θα αλλάξει η Πλαστικούρα, για να σωθεί ο πλανήτης μας;

Σύνδεση βιβλίου με τα Εργαστήρια Δεξιοτήτων του Ι.Ε.Π.  

Β1. 

Θεματική ενότητα  Υποθεματική
Β. Φροντίζω το περιβάλλον Οικολογία – Παγκόσμια και τοπική Φυσική Κληρονομιά
Λέξεις κλειδιά θεματικής ενότητας: Οικολογική συνείδηση, υπευθυνότητα και ευαισθησία για τον φυσικό πλούτο μόλυνση θαλασσών, διαχείριση απορριμμάτων (πλαστικών), ανακύκλωση, προώθηση θετικής περιβαλλοντικής συμπεριφοράς

 

 
ΕΠΑΙΝΟΣ
στον 63ο λογοτεχνικό διαγωνισμό
της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς
στην κατηγορία «Λογοτεχνικό Βιβλίο Γνώσεων εκτενούς φόρμας για παιδιά»
  • Διάσταση: 15 x 22 εκ
  • Σελίδες: 112
  • BARCODE: 9789605632854
  • ISBN: 978-960-563-285-4
  • Εξώφυλλο: Μαλακό
  • Ημερ. κυκλοφορίας: 05-12-2019
φώτο συγγραφέα
Μαρία Καριωτάκη Γεννήθηκα στην Αθήνα και μεγάλωσα στο Ηράκλειο Κρήτης. Έζησα για κάποια χρόνια στη Θεσσαλονίκη όπου σπούδασα παιδαγωγικά. Πήγα και μια βόλτα στη Ρόδο όπου έκανα μεταπτυχιακές σπουδές πάνω στο Παιδικό Βιβλίο και τη Φιλαναγνωσία, στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Παρακολούθησα παιδαγωγικά μαθήματα στο Freie Universität του Βερολίνου και πολλά σεμινάρια σχετικά με την τέχνη στην εκπαίδευση. Τελικά, επέστρεψα ξανά στο Ηράκλειο όπου ζω με την όμορφη οικογένεια που έχω την τύχη να με συντροφεύει. Εργάζομαι ως δασκάλα σε δημοτικό σχολείο ενώ, παράλληλα, ασχολούμαι με τη συγγραφή, τη μουσική, το θέατρο και το ραδιόφωνο.
Το 2013 τιμήθηκα από τη Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά με Έπαινο στην κατηγορία παιδικής ποίησης κι έτσι πήρα το θάρρος να ασχοληθώ με τη συγγραφή. Το 2014 εκδόθηκε το πρώτο μου βιβλίο με μουσικό CD Η κυρία Σιντορέ και η μουσική ορθογραφία, το οποίο διακρίθηκε στα βραβεία «Πένες της Χρονιάς» ανάμεσα στα δέκα δημοφιλέστερα παιδικά βιβλία του 2015. Στην ίδια σειρά κυκλοφόρησε το 2017 το βιβλίο Η κυρία Σιντορέ και η γραμματική σαν παραμύθι. Το νέο μου βιβλίο Η περιπέτεια της Πλαστικούρας έχει τιμηθεί με Έπαινο από τη Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά κι ελπίζω να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο βλέπουν τα παιδιά τα πλαστικά αντικείμενα.
Επισκεφτείτε τα blog μου όπου μοιράζομαι εκπαιδευτικές ιδέες και περιβαλλοντικές ανησυχίες αντίστοιχα: kiriasidore.blogspot.gr και plastikoura.blogspot.gr.
Επικοινωνία με τη συγγραφέα: kariotaki.mar@gmail.com
φώτο εικονογράφου
Μαρία Μανουρά Η Μαρία Μανουρά γεννήθηκε μια βαρυχειμωνιάτικη μέρα στην Αθήνα, αλλά προτιμά την άνοιξη. Τα κελαϊδίσματα τής θυμίζουν τον τόπο που αγάπησε πιο πολύ ως τώρα, το χωριό της στους πρόποδες της μαγευτικής Οίτης.
Όσο μεγάλωνε, όλοι της έλεγαν να γίνει γιατρός, αφού «τα ’παιρνε τα γράμματα»… Το ένστικτό της, όμως, την οδήγησε στην Αρχιτεκτονική του Ε.Μ.Π. Τώρα ξέρει πως ήταν σωστή επιλογή. Έμαθε κάτι πολύτιμο: πώς να οργανώνει το χάος, πώς να χτίζει από το μηδέν. Μα δεν ήταν αρκετό… Έλειπε το χρώμα.
Στα 24 χρόνια της συνειδητοποίησε αυτό που είπε ο Ιπποκράτης: «Ο μεν βίος βραχύς, η δε τέχνη μακρή» (κι ύστερα οι Λατίνοι: Ars longa, vita brevis). Μάλλον ήταν ο οιωνός της παιδικής ηλικίας… Έτσι πήρε την απόφαση να δοκιμάσει την τύχη της στον Τομέα της Ζωγραφικής στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών. Και το ταξίδι ξεκίνησε…
Από το 2014 εικονογραφεί παιδικά βιβλία. Νιώθει ευτυχής και ευγνώμων για τους άπειρους κόσμους που μπορεί πλέον να δημιουργήσει από την αρχή, χωρίς πολεοδομική άδεια και με την ακριβότερη πρώτη ύλη: το ανθρώπινο θυμικό.
Ίσως κάποτε γράψει δικά της βιβλία, ίσως όχι. Μερικά απογεύματα ονειρεύεται να στήσει μια βιοτεχνία παιχνιδιών. Κάθε παιγνίδι, λέει, θα έχει δικό του όνομα και δικό του ελάττωμα. Αισθάνεται πως το ωραίο ξεπερνά την όμορφη όψη και το ορθώς καμωμένο. Γι’ αυτό, πάλι, της αρέσουν οι ελεύθεροι άνθρωποι, ακόμη κι όταν είναι πολιορκημένοι. Κι αν της ζητήσεις μια συγκινητική λέξη, θα σου πει το «ευχαριστώ».
Ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Προς το παρόν…